• 6 Genhouter goals goed voor 6e plaats in 2G

  Het seizoen 2021/2022 zit erop voor ons vlaggenschip. Na 26 wedstrijden is GSV’28 geëindigd op een 6e plaats. Een uitstekende teamprestatie van onze rood-witten die na 15 wedstrijden ‘pas’ 15 punten had verzameld. Na Caesar-uit kwam het in de resterende 11 wedstrijden allemaal goed: met 23 punten (38 in totaal) als resultaat. De laatste drie wedstrijden werden gewonnen, waaronder de wedstrijd van gisteren. Op Pinkstermaandag hadden de nodige Genhoutenaren nog water in de ogen staan van een fantastisch XXL-Feestweekend (2 t/m 6 juni) in onze eigen feesttent. Toch werd er goed gevoetbald en was het team gretig om een driepunter te pakken. FC Geleen-Zuid werd op eigen veld met 2-6 verslagen.

  GSV’28 startte ijverig aan de laatste wedstrijd van het seizoen. Sommige supporters hadden hun lootjes voor de loterij nog niet in de beurs gestopt toen de eerste doelpunten al vielen. In de 3e minuut liet Roel Hendriks zijn kwaliteit zien door Stijn Winkens met een prachtig steekballetje te voorzien van een één-op-één met doelman Mike Herveille. Winkens bleef koel en rondde beheerst af. 0-1. Nadat FC Geleen-Zuid haar eerste hoekschop had getrapt, brak GSV’28 opnieuw uit. Een snelle combinatie tussen Marco Thoma en Steef Nijsten kwam uit bij René Thoma die met een strakke voorzet het leven van de centrale verdedigers van FC Geleen-Zuid zuur maakte. Stijn Winkens liep tegen de bal en prikte zo zijn tweede doelpunt binnen 5 minuten: 0-2.

  FC Geleen-Zuid wist nu dat er een wonder moest gebeuren om de nacompetitie voor handhaving of degradatie naar de 3e klasse te voorkomen. Concurrent LHC had inmiddels op eigen veld gescoord en zelf moest het ten minste één punt halen (en LHC verliezen) om zich veilig te spelen. Nog voor het verstrijken van het eerste kwartier van de wedstrijd maakte GSV’28 gebruik van de snelheid van Thom Brinkhof die oog in oog met Herveille de bal net de verkeerde draairichting meegaf: de bal ging net langs de paal.

  GSV’28 was gisterenmiddag zeker niet foutloos. Centrale verdediger Rim Nijsten ging in de fout waardoor Madé de Jong in een één-op-één situatie met Randy van Goethem de 1-2 kon binnenschuiven. Een onnodig tegendoelpunt wat uiteindelijke geen gevolgen zou hebben. Nog geen 10 minuten later breidde GSV’28 de voorsprong namelijk opnieuw uit naar 2 goals. Thom Brinkhof en Roel Hendriks zochten elkaar weer op met een snelle 1-2. Brinkhof kwam voor het doel en verschalkte de jonge stand-in goalie Herveille in de korte hoek: 1-3. Rechtsback Brinkhof zou nog meer kansen krijgen in de 1e helft. Nadat een lastig schot uit de stuit over vloog, gooide hij vlak voor rust het slot op de wedstrijd. Vanaf een meter of 15 kreeg hij een vrije schietkans waarmee hij zijn tweede doelpunt van de middag liet noteren: 1-4. Tevens de ruststand in Geleen.

  De ruststanden werden geanalyseerd. Bovenin leek VV Schaesberg op weg te zijn naar het kampioenschap. Een 0-1 voorsprong in Maastricht tegen Heer was namelijk voldoende. Onderin leek Scharn zeker gedegradeerd met een 0-3 ruststand terwijl zij op eigen veld Sportclub’25 moesten verslaan. Concurrenten voor GSV’28, Eijsden en Geusselt Sport stonden beiden niet voor (0-2 en 1-1).

  In het begin en aan het einde van de 2e helft ging GSV’28 net zoveel grote kansen creëren als in de 1e helft. Dat was te danken aan de wil om nog meer doelpunten te maken, maar ook de aangeslagen indruk die de Geleners achterlieten op het veld. Toch kwam er (halverwege de 2e helft) de nodige strijdlust en kansen voor de ploeg van interim-trainer Jean Maas. Nadat Roel Hendriks en René Thoma drie Genhouter kansen om zeep hielpen, werd invaller Dennis Hendrix gevaarlijk. In een 1-op-1 situatie voorkwam Randy van Goethem de 2-4. Dat lukte hem niet op een prachtig afstandsschot van de ervaren Jeroen Gerets die volgend seizoen de Genhouter kleuren draagt: 2-4.

  In het volgende kwartier na deze treffer in de hoop op meer kreeg FC Geleen-Zuid nog 5 goede mogelijkheden om de aansluiting te vinden met GSV’28. Schoten van Mark Hoedemakers (die volgend seizoen ook te bewonderen is op de velden van GSV’28) gingen maar net naast en over. Bij een inzet van Dennis Hendrix was Randy van Goethem net op tijd om de bal voor zijn voeten weg te plukken. En ten slotte een kanonskogel van Jeroen Gerets die net te hoog was en de onderkant van de lat raakte. GSV’28 kwam in deze fase van de wedstrijd goed weg.

  Al deze pogingen van FC Geleen-Zuid brak het team in de slotfase van de wedstrijd op. In de laatste 10 minuten domineerde GSV’28 weer. Nadat Mike Herveille uitstekend redding bracht op een inzet van Maikel de Groot, moest hij 2 minuten voor tijd toezien hoe Roel Hendriks de bal over hem heen lobte. Een fraaie afronding, maar de dieptepass en tevens assist van Marco Thoma was er ook één van buitencategorie. 2-5. Scheidsrechter René Meijers uit Beek hield zich aan de regels en gaf nog 4 minuten blessuretijd. Daarin gebeurde iets wat bij het gemiddelde voetbalpraatprogramma de rubriek met komische video’s had kunnen halen. Enorme pech voor FC Geleen-Zuid. Een verdediger probeerde in alle haast de bal weg te werken maar schoot tegen zijn eigen doelman aan: 2-6.

  Daarmee eindigde deze vermakelijke en sportieve wedstrijd boordevol doelpogingen. GSV’28 mag tevreden terug kijken op de laatste periode van het seizoen. Daarin wist men op tijd de nodige punten op het scorebord te zetten waardoor een 6e plaats uiteindelijk verdiend is. Voor FC Geleen-Zuid wacht een zware taak. Na 10 nederlagen op rij in de competitie, moeten nu twee tegenstanders verslagen worden in de nacompetitie. Te beginnen met een thuiswedstrijd tegen RKVVO uit Veldhoven waarna in de finale op 19 juni een derde klasser wacht. Worden deze beide duels gewonnen, dan mag GSV’28 zich volgend jaar opnieuw opmaken voor deze derby. Lukt FC Geleen-Zuid dat niet, dan degraderen zij naar de 3e klasse. Voor Lindenheuvel-Heidebloem geldt dezelfde route (met andere tegenstanders). Voor Scharn viel zondag het doek na een 2-4 nederlaag tegen Sportclub’25.

  In de top van de ranglijst maakte VV Schaesberg geen fout tegen Heer. Volgens de verslaggeving in De Limburger kropen de mannen uit Landgraaf door het oog van de naald. Het bleef bij 0-1 in Maastricht waardoor de overwinningen van RVU (6-1 tegen Lindenheuvel-Heidebloem) en Sportclub’25 (2-4 tegen Scharn) er niet meer toe deden. Deze beide ploegen mogen wel samen met Bekkerveld, 3 andere 2e klassers uit 2H en Veritas en SSS’18 uit 1D spelen om één plek in de 1e klasse D volgend seizoen. Succes allemaal. En VV Schaesberg, proficiat met jullie verdiende kampioenschap!

  2e klasse G | 26e speelronde
  FC Geleen-Zuid – GSV’28: 2-6 (1-4)
  3’ 0-1 Stijn Winkens
  5’ 0-2 Stijn Winkens
  20’ 1-2 Madé de Jong
  27’ 1-3 Thom Brinkhof
  45’ 1-4 Thom Brinkhof
  68’ 2-4 Jeroen Gerets
  88’ 2-5 Roel Hendriks
  90+2’ 2-6 Mike Herveille (eigen doelpunt)

  Gele kaarten:
  Geen

  Scheidsrechter:
  René Meijers

  Uitslagen andere wedstrijden 2e klasse G:
  Heer 0-1 VV Schaesberg
  RVU 6-1 RKFC Lindenheuvel/Heidebloem Combinatie
  Scharn 2-4 Sportclub’25
  Eijsden 0-3 Bekkerveld
  Sporting Heerlen 2-3 Caesar
  Laura/Hopel Combinatie 4-2 Geusselt Sport