• Amateurvoetbal wederom hard geraakt door aanscherping coronamaatregelen

    Tijdens de persconferentie van vrijdag 26 november maakte het kabinet nieuwe coronamaatregelen bekend. De meest ingrijpende nieuwe maatregel is dat sportparken, waaronder dus ook ons Jean Nijsten Sportpark, van 17:00u tot 05:00u gesloten moeten zijn vanaf 28 november tot en met 19 december. Deze maatregel raakt het amateurvoetbal hard, de meeste trainingen vinden namelijk plaats op doordeweekse dagen na 17:00u.

    De KNVB is in gesprek met het kabinet om te proberen om de sluitingstijd te verleggen naar 20:00u zodat er met enige aanpassing weer trainingen gegeven kunnen worden. Tijdens het kamerdebat op woensdag 1 december worden de coronamaatregelen besproken en zal ook bovenstaand punt ter sprake komen.

    Vooralsnog heeft de KNVB besloten dat in het weekend van 4/5 december alle wedstrijden in de A-categorie niet gespeeld zullen worden, hieronder vallen de wedstrijden van GSV'28 1 en GSV'28 2. De wedstrijden in de B-categorie zullen dit weekend nog wel plaatsvinden. Na het kamerdebat van woensdag 1 december wordt een besluit genomen over de wedstrijden in de weekenden van 11/12 en 18/19 december. De zaalvoetbalcompetitie is wel al stilgelegd omdat deze wedstrijden altijd in de avonduren gespeeld worden.

    Dit bericht zal aangevuld worden zodra er meer informatie bekend is, houd daarom onze website in de gaten!