• Balbezit GSV'28 levert niets op in Heer

  GSV'28 heeft afgelopen zondag een onnodige nederlaag moeten incasseren in en tegen Heer. De 'roed-greune' uit Maastricht waren veel effectiever dan GSV'28 dat het overgrote deel van de wedstrijd aan de bal was, zelf 9 corners en 6 vrije trappen rondom de zestien kreeg terwijl Heer er geen enkele standaardsituatie tegenover zette. Man of the match werd doelman Maikel Vervisch die drie zekere doelpunten voorkwam.

  Heer oogde enorm gretig op deze eerste echte regenachtige zondag van dit voetbalseizoen. Nieuwe hoofdtrainer Leo Beckers had de mannen met een aantal duidelijke boodschappen in het veld gestuurd en ging 'hangen' en 'loeren'. GSV'28 kwam daardoor telkens aan de bal, maar verloor deze ook een aantal keer waardoor Heer gevaarlijk kon ontsnappen.

  GSV'28 had in de eerste 10 minuten zeker 1 of 2 keer moeten scoren. Twee hoekschoppen werden net op tijd onschadelijk gemaakt. Hetzelfde gold voor het schot van Per Hendrix. Nadat GSV'28 een gevaarlijke vrije trap net niet omzette in een goal was er balverlies en in de omschakeling een dodelijk effectief doelpunt van Heer. Lloyd Borgers gaf de bal met een steekpass aan Maxim Lümpens die Geoffrey Jacobs één-op-één verschalkte: 1-0.

  GSV'28 bleef het initiatief aan de bal houden, maar kreeg amper een doelpoging. Dat lukte wel nog in de blessuretijd van de eerste helft. Nadat eerst Yves Jamin en Milan Koetsier gevaarlijk waren, telden de Genhouter supporters de kopbal van Per Hendrix als doelpunt. Doelman Maikel Vervisch greep echter uitstekend in en plukte de bal uit de kruising. 1-0 met rust.

  Onze rood-witten moesten vlak voor rust de wedstrijd vervolgen zonder Maikel de Groot. Onze aanvaller moest het veld verlaten op een brancard en heeft een zware knieblessure. Sterkte Maikel!

  In het tweede bedrijf werd GSV'28 alweer snel gevaarlijk via de rechterkant. De bezetting voor het Heerder doel was echter te mager en niet scherp genoeg. Jeroen Gerets kreeg wel een zeker kans. Opnieuw stond Vervisch zijn mannetje en tikte de bal tot hoekschop. Een knappe redding op een schot door de Heerder defensie.

  Behalve een kans voor Danny Goessens en Maxim Lümpens na een kolossale fout achter bij onze rood-witten, kreeg Heer vrijwel geen kansen. GSV'28 had ook in de tweede helft een doelpunt moeten maken, maar het lukte vanmiddag gewoon niet. Het aloude spreekwoord binnen de voetbalwereld werd dan ook maar weer eens ter tafel gehaald toen Jordie van der Schoot met zijn individuele klasse tussen Ruud van Kempen en Yannick Paulussen door soleerde naar de 2-0.

  GSV'28 probeerde het wel nog, maar wist dat het vanmiddag niet genoeg was. Deze nederlaag zorgt ervoor dat GSV'28 de aansluiting met de top-3 even kwijt raakt. De volgende serie wedstrijden moeten weer resultaat opleveren om mee te blijven doen in het linker rijtje van de 2e klasse F.

  2e klasse F | 5e speelronde
  Heer 1 - GSV'28 1: 2-0 (1-0)
  19' 1-0 Maxim Lümpens
  83' 2-0 Jordie van der Schoot

  Gele kaarten:
  Heer: Kenzo Bosker (74') en Mike Jongen (86')

  Scheidsrechter:
  Frank Halmans

  Uitslagen andere wedstrijden 2e klasse F:
  Haslou 1 - Geusselt Sport 1: 1-3 (0-1)
  Bekkerveld 1 - Veritas 1: 4-0 (2-0)
  Caesar 1 - Eijsden 1: 4-1 (2-0)
  VV Schaesberg 1 - VV ALFA Sport 1: 2-1 (2-1)
  Sittard 1 - Venlosche Boys 1: 1-2 (1-1)
  VV Maastricht West 1 - RVU 1: 3-1 (0-1)

  Programma 6e speelronde (zondag 5 november 2023):
  GSV'28 1 - Bekkerveld 1
  Eijsden 1 - Haslou 1
  RVU 1 - Sittard 1
  Venlosche Boys 1 - Caesar 1
  VV ALFA Sport 1 - VV Maastricht West 1
  Veritas 1 - VV Schaesberg 1
  Geusselt Sport 1 - Heer 1