• Bekeravontuur GSV'28 eindigt na strafschoppen

  GSV'28 heeft helaas geen tweede prijs in ruim drie weken tijd kunnen veroveren. In Weert was tegenstander SV Laar de bovenliggende partij en kreeg legio kansen. Doordat de Weertenaren telkens stuitten op een uitmuntende sluitpost Geoffrey Jacobs, bleef het lang 1-0. In de blessuretijd beloonde GSV'28 zichzelf voor het harde werken en dwong een strafschoppenserie af. Daarin miste alleen Thom Brinkhof waardoor SV Laar zich plaatst voor de halve finale en 1e kwalificatieronde van het landelijke bekertoernooi volgend seizoen.

  Ruim 400 supporters zagen een open wedstrijd op de spijkerharde kunstgrasmat van SV Laar. Er kwamen vele kansen over-en-weer, een aantal gevaarlijke dode spelmomenten, fantastische reddingen van doelmannen Jacobs en Betting en een voor GSV'28 dramatische strafschoppenserie. GSV'28, vandaag in wit-grijs-grijs, moest wennen aan de manier waarop de bal stuitte op dit veld. Binnen anderhalve minuut had de bal al tegen de touwen gemoeten. De eerste fout van GSV'28 leidde direct tot een levensgrote kans voor aanvaller Stijn Jacobs.

  Ook de razendsnelle Jurre Neijnens kreeg al snel een eerste mogelijkheid. Zijn schot ging net naast. SV Laar kreeg de eerste hoekschoppen die ook al direct voor gevaar zorgden. Geoffrey Jacobs moest al in de 12e minuut voor de derde keer redden. Dit keer was het Jordi Beelen die dichtbij een openingstreffer was. Na deze Laarder wervelwind, vaak ingeleid door slordig spel van GSV'28, kregen onze rood-witten wat meer vat op de wedstrijd.

  Het momentum sloeg om en GSV'28 kreeg wat kleine mogelijkheden. Jesper Prosje dook bij de 2e paal op voor de neus van Mike Betting waardoor hij een bal losliet: de 1e hoekschop voor GSV'28 die door Ruud van Kempen bijna ineens in de verre hoek werd gekruld. Vijf minuten later kopieerde GSV'28 deze situatie. Opnieuw twee hoekschoppen. De 4e werd het gevaarlijkst. De overstap van Jeroen Gerets zorgde ervoor dat Julien Rompelberg in scoringspositie kwam. Zijn eerste schot werd geblokt en de rebound spatte op de onderkant van de lat. Enkele minuten later vuurde Per Hendrix zijn eerste doelpoging af.

  Het laatste deel van de 1e helft was weer voor SV Laar. De thuisploeg werd gevaarlijk met enkele hoge ballen. Geoffrey Jacobs kon de bal maar net over de lat tikken en even later nét op tijd redding brengen op een nieuwe misser van Stijn Jacobs. Enkele minuten voor rust kreeg Thom Brinkhof geel. Dat zou een dure kaart blijken. De laatste doelpoging voor rust kwam er voor GSV'28. De beste aanval van de Genhoutenaren kwam via 5 schijven uit bij rechtsback Tom Meertens die maar net voorlangs schoot.

  Direct na rust ontstond er een situatie waarvoor GSV'28 vooraf al meerdere keren was gewaarschuwd en wat ook in de 1e helft enkele keren mis ging. Balverlies op een niet al te gevaarlijke plek voor SV Laar. Een snelle pass op Neijnens en tevens een pijlsnelle omschakeling. Neijnens ging in een sprintduel met Brinkhof waar de Genhouter verdediger niet meer aan de noodrem kon trekken (gezien de gele kaart). Neijnens kapte Brinkhof uit, passte naar de meegekomen Jordi Beelen die de bal in de korte hoek in het Genhouter doel schoof: 1-0.

  Vijf minuten later was Stijn Jacobs dichtbij de 2-0. Opnieuw een redding van Jacobs met vervolgens een gemiste rebound van Neijnens. Leroy de Jager zette vervolgens een ander middel in. Zijn afstandsschot leek in de bovenhoek te vliegen, maar opnieuw was Jacobs scherp. Een fraaie redding. Aan de andere kant liet Mike Betting zien zich niet te laten foppen door Per Hendrix. Een misverstandje bij SV Laar bracht Hendrix voor het Laarder doel. Zijn schot werd klemvast gepakt. SV Laar moest vervolgens van geluk spreken dat leidsman Ulijn een slaande beweging van Steven Boelaars 'slechts' met geel bestrafte.

  Nadat Jacobs en Neijnens opnieuw twee dotten van kansen hadden gemist (of Geoffrey Jacobs opnieuw uitstekend redde, het is maar door welke bril je kijkt), leek GSV'28 gelijk te maken. Jesper Prosje stond helaas randje buitenspel toen hij de 'assist' van Per Hendrix beheerst binnen werkte. Fouten van Steef Nijsten en Yves Jamin leidden een nieuwe kans van SV Laar in. De oranjehemden haalden opnieuw niet de trekker over. GSV'28 bleef in leven en ging vanaf dat moment volop de strijd aan. Die extra strijdlust zorgde voor een aantal kansen op de gelijkmaker.

  Allereerst was een uitstekende actie van Per Hendrix bijna voldoende voor een doelpunt. Daarna kwam Jeroen Gerets bij de 1e paal net niet met zijn dikke teen aan de bal. En als laatste kwam Mark Hoedemakers als sterkste uit een duel in de 16-meter, maar werd zijn inzet net op tijd geblokt. SV Laar had het even lastig en zag dat GSV'28 bij volgende hoekschoppen met man en macht naar voor trok.

  In de blessuretijd zelfs tot twee keer toe met hulp van Genhouter doelman Jacobs. In de absolute blessuretijd was deze inzet voldoende voor een gelijkmaker. Nadat een fantastisch schot met links van Tom Meertens uit de bovenhoek werd getikt door Mike Betting, was de hoekschop wel raak. In een rommelige situatie met een man of 10 in het vijfmetergebied van SV Laar was Julien Rompelberg de man die als laatste de bal raakte: 1-1. Een uitzinnige vreugde, want gezien de kansenverhouding voelde deze gelijkmaker als een winnend doelpunt.

  In deze fase van het bekertoernooi is er geen verlenging, dus na 98 minuten voetbal volgde er direct strafschoppen. Beide doelmannen wisten bij de eerste vijf strafschoppen twee keer de bal te raken, maar niet voldoende om te redden. Alle 10 de strafschoppen werden zo (veelal feilloos) binnengeschoten. De spanning steeg toen de niet bij de eerste 5 geselecteerde spelers een strafschop moesten nemen. Yannick Op Heij bleef koelbloedig, Thom Brinkhof miste. Mike Betting dook naar de goede hoek en kreeg zijn handen achter de bal. Daardoor werd hij de grote held van SV Laar. Voor de tweede keer op rij wint SV Laar na een spannende strafschoppenserie.

  GSV'28 feliciteert de sportieve tegenstander van vandaag. Een verdiende overwinning voor de Weertenaren. Toch zijn de druiven nog even zuur voor onze rood-witten. Verliezen na een strafschoppenserie is altijd pijnlijk. Zeker als daarmee een thuiswedstrijd in de halve finale van het bekertoernooi en plaatsing voor de landelijke KNVB-beker misgelopen wordt. Toch mogen onze mannen met opgeheven hoofd terugkijken op hard werken tijdens een ongeslagen bekercampagne van 8 wedstrijden waarvan 7 wedstrijden op vreemde bodem.

  Districtsbeker KNVB Zuid II | Kwartfinale
  SV Laar 1 - GSV'28 1: 1-1 (0-0)
  SV Laar 1 wint na strafschoppen: 6-5
  47' 1-0 Jordi Beelen
  90+6' 1-1 Julien Rompelberg

  Strafschoppenserie:
  1-0 Folkert van Gansewinkel
  1-1 Marco Thoma
  2-1 Stijn Jacobs
  2-2 Per Hendrix
  3-2 Jurre Neijnens
  3-3 Raymond Frijns
  4-3 Sven Peeters
  4-4 Julien Rompelberg
  5-4 Mike Betting
  5-5 Ruud van Kempen
  6-5 Yannick Op Heij
  Strafschop gemist door Thom Brinkhof

  Gele kaarten:
  SV Laar: Steven Boelaars (57'), Sil Wolters (80') en Jurre Neijnens (90')
  GSV'28: Steef Nijsten (31'), Thom Brinkhof (42') en Marco Thoma (83')

  Scheidsrechter:
  Aron Ulijn

  Assistent-scheidsrechters:
  Bart Wilbers en Ralf de Wit

  Uitslagen kwartfinales:
  RVU 1 - EVV Echt 1: 0-2 (0-1)
  DAW Schaijk 1 - ZSV 1: 3-2 (0-1)
  UDI'19/CSU 1 - Margriet 1: 2-0 (0-0)
  4 winnaars plaatsen zich voor 1e kwalificatieronde (landelijke) KNVB Beker seizoen 2024/2025

  Programma halve finales (donderdag 18 april):
  SV Laar 1 - UDI'19/CSU 1
  DAW Schaijk 1 - EVV Echt 1
  Winnaars plaatsen zich voor finale op donderdag 9 mei op neutraal terrein bij RKSV Bekkerveld