• Belangrijk punt voor GSV'28 1 in Eijsden

  Afgelopen zondag mochten onze mannen naar Eijsden om opnieuw een hele belangrijke wedstrijd te spelen. De neutrale toeschouwer ging als grote winnaar naar huis. Niet doordat het spel van een hoog niveau was, maar wel door de strijd, 6 doelpunten en vele open kansen.

  GSV’28 begon met volle overgave aan de wedstrijd. Na amper 4 minuten spelen was het Bram Hanssen die een prachtige voorzet gaf vanaf de rechterkant. Tim Booten kopte al meteen de 0-1 binnen. Eijsden mocht weer aftrappen en verspeelde meteen de bal door ingrijpen van Djordy Zaicsek en Rick Pijls. Diezelfde Rick Pijls kreeg 10 seconden later een bijna niet te missen kans: 0-2. En dat binnen 40 seconden na de 0-1.

  Het zonnetje straalde en GSV’28 leek eindelijk ‘de wind in de rug’ te hebben. Tot in de 30e minuut een lange bal verkeerd werd ingeschat door Marco Thoma en Tim Wouters. De Eijsdense aanvaller profiteerde en kon de aansluitingstreffer op het scorebord zetten. GSV’28 kreeg nog twee grote kansen op de 1-3. Schoten van Steef Nijsten en Jordi Janssen werden helaas geen doelpunt.

  Ook na rust gingen onze rood-witten ijverig op zoek naar de 1-3. Twee corners van Marco Thoma raakten het houtwerk (twee keer de paal) en een kopbal van Jordi Janssen raakte ook opnieuw de linkerpaal. Het zat niet mee.

  Zeker niet toen Eijsden halverwege de 2e helft uitbrak na een aanval van GSV’28. Een overtalsituatie zorgde ervoor dat de eerdere doelpuntenmaker van Eijsden opnieuw kon aanleggen: 2-2. Diezelfde nummer 10 maakte zelfs een hattrick compleet door tien minuten voor tijd de 3-2 te maken.

  GSV’28 leek na het echec van vorige week tegen Heksenberg opnieuw tegen een zure nederlaag aan te lopen. Trainer Bart Meulenberg ging in een 3-4-3 opstelling alles of niks spelen en kreeg gelukkig nog een verdiend punt. Waar Eijsden het tot 2 keer toe verzuimde om definitief af te maken, wist GSV’28 in de 90e minuut te scoren. Marco Thoma gaf een schitterende lange bal over ruim 40 meter die bij de 2e paal hard binnengekopt werd door Rick Pijls.

  Een ontzettend belangrijke treffer, want hierdoor komt Eijsden niet op 3 punten. Het verschil blijft 6. Komende week hebben onze mannen een weekendje rust. Op zondag 7 april zullen onze mannen weer dezelfde energie in de wedstrijd tegen Scharn moeten leggen. De Maastrichtenaren komen dan op bezoek in Genhout.

  Eijsden 1 - GSV'28 1: 3-3 (1-2)
  4' 0-1 Tim Booten
  5' 0-2 Rick Pijls
  30' 1-2 Thom Senden
  70' 2-2 Thom Senden
  78' 3-2 Thom Senden
  90' Rick Pijls

  Gele kaarten:
  Eijsden: Maarten Goes en Jorn Hartgens
  GSV'28: Tom Meertens en Tim Booten

  Scheidsrechter:
  Giel Linke