• Belangrijke overwinning in titelstrijd voor mannen van 2!

    Na een pauze van 3 weken en een beetje carnaval stond de wedstrijd tegen medekoploper RVU 2 op het programma. Op het winderige en natte sportpark in Rothem leek het er even op dat scheidsrechter Horbach de wedstrijd wilde afblazen... Gelukkig wisten beide ploegen hem ervan te overtuigen dat er ondanks de lastige omstandigheden gespeeld kon worden.

    GSV’28 begon goed aan de wedstrijd. Binnen 5 minuten kon alleen de paal verhinderen dat Hugo alweer zijn 13e treffer van het seizoen kon aantekenen. De verdiende openingstreffer viel na 20 minuten spelen. Na een corner was het Jesper die onberispelijk de bal in het kruis schoot. Nog geen 5 minuten later was het dezelfde Jesper die na goed voorbereidend werk van Roy de voorsprong vergrote naar 0-2. Het restant van de 1e helft bleven de manne van 2 de bovenliggende partij en kon RVU niet voor gevaar zorgen.

    Na de pauze leek het erop dat de spelers van RVU de thee van oud kantinebeheerder Bér beter hadden verwerkt. Het was echter Hugo die binnen 10 minuten met zijn 13e treffer aan alle onzekerheid een einde maakte. De 0-3 voorsprong kwam het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar. Nog voor dat de 90 minuten waren verstreken blies scheidsrechter Horbach voor de laatste keer stevig op zijn fluitje en behaalden de manne van 2 een belangrijke overwinning in de strijd om het kampioenschap.

    Na afloop werd in de kantine van RVU nog even met Bér nagepraat en gingen de belangrijke 3 punten mee in de tas naar het Jean Nijsten sportpark. Zondag 17 maart 2019 spelen de manne van 2 hier thuis tegen Chevremont 2. Verder gein nuuts.