• Beste competitiestart sinds 1992 voor GSV'28 1

Na een uitstekende competitiestart met zes punten uit de eerste twee wedstrijden gingen onze mannen afgelopen zondag op bezoek bij Bekkerveld uit Heerlen. De ‘Blauwe Zebra’s’ degradeerden vorig seizoen uit de 1e klasse en wachten dit seizoen ook een zware taak om hun vlaggenschip ‘op de rails’ te krijgen en houden. Veel spelers vertrokken uit Heerlen.

Cooky Voorn stuurde een zeer jong team het veld in en zette de eerste helft in op een 0-0 stand. GSV’28 startte goed. Jordi Janssen kon twee keer hoofdrolspeler worden. Eerst miste hij een kopbal en nog een halve minuut later werd een rake kopbal afgekeurd voor buitenspel. Terecht. GSV’28 bleef domineren in Heerlen. Na een kwartier kon ex-prof Joep op den Kamp maar net voorkomen dat Tim Booten uit de tweede lijn raak schoot.

Het was wachten op de openingstreffer. Die kwam er precies halverwege de eerste helft. Een schitterende aanval over vier schijven. Jordi Janssen gaf een bekeken voorzet op Maikel de Groot die alweer zijn derde doelpunt van het seizoen liet noteren. Tien minuten later had Jordi Janssen geen geluk. Een goede doelpoging werd van de lijn gehaald door de Bekkerveld-defensie. Even later mochten de mannen van Bart Meulenberg zonder een doelpoging tegen aan de thee.

De tweede helft startte net zo slecht als het weer was deze zondag. Veel slordige passes en bijna geen gevaarlijke situaties. In de 61e minuut was er het eerste schot op doel voor Bekkerveld. Randy van Goethem keerde de bal, zij het in twee instanties. Even leek het erop dat Bekkerveld ging aandringen op de gelijkmaker, maar toen kwam daar toch de 0-2. Opnieuw een aanval over rechts met Jordi Janssen als aangever en Maikel de Groot als doelpuntenmaker. De gastheren zagen er niet goed uit bij het verdedigen van deze situatie.

De wedstrijd leek beslist. Uw verslaggever ter plaatse kon vervolgens alleen wissels en quotes van klagende toeschouwers noteren. Het niveau zakte weg en het was wachten op het einde van de wedstrijd. Toch maakte GSV’28 het zichzelf lastig met een domme overtreding en vervolgens een eigen doelpunt uit de vervolgens geschoten vrije trap. Waar vorige week Bas Dullens de tegenstander hielp aan een goal, was vandaag Bram Hanssen ‘de sjaak’. 1-2.

Ging Bekkerveld dan toch nog terugkomen? Het antwoord was nee, want een blunder in de defensie zorgde voor de 1-3. Rick Pijls gaf de laatste zet aan een houdbare bal die langs de armen van de normaal gesproken betrouwbare doelman Kerris glibberde.

GSV’28 noteerde zo haar derde driepunter op rij. Dat betekent de beste competitiestart sinds het seizoen 1992/1993, tevens ook het laatste seizoen waarin onze rood-witten kampioen werden. En dat betekent ook dat onze mannen nu trotse koploper zijn in de 2e klasse G. Komende zondag staat de kraker tegen Caesar op het programma. De Keizerlijken zijn ook nog ongeslagen en staan met 7 punten op de 2e plaats. Wat een affiche!

2e klasse G | 3e speelronde
    Bekkerveld 1 - GSV'28 1: 1-3 (0-1)
    23' 0-1 Maikel de Groot
    72' 0-2 Maikel de Groot
    87' 1-2 Bram Hanssen (eigen doelpunt)
    90' 1-3 Rick Pijls