• Beste wedstrijd van seizoen levert opnieuw 3 punten op

  GSV'28 beleeft een onzeker seizoen. Zoals bijna alle verenigingen hebben onze rood-witten ook te maken met een smalle selectie door veel geblesseerde spelers. Doordat onze mannen eerder dit seizoen een aantal wedstrijden vanuit een voorsprong niet over de streep trokken en gelijk speelden of verloren, staat ons vlaggenschip op dit moment in het rechterrijtje. Na zondag is GSV'28 echter terug in de race om een plek in de middenmoot. Na de 4-1 overwinning tegen Eijsden vorige week zondag wist ons vlaggenschip gisteren opnieuw een ruime overwinning te boeken. Ditmaal uit, bij concurrent Sporting Heerlen.

  GSV'28 begon zondag met dezelfde formatie als vorige week tegen Eijsden. Dat pakte goed uit, want met name Roel Hendriks en Tom Meertens zorgden voor veel dreiging in de openingsfase van de wedstrijd. Na 3 minuten had Sporting Heerlen al twee penibele momenten voor haar doel meegemaakt na scherpe voorzetten over rechts. Een paar minuten later was het wel raak. Tom Meertens brak door, schoot vanaf punt zestien een zwabberbal die de machtig bleek voor Rik van Winkelhof. De rebound werd alert binnengewerkt door Stijn Winkens: 0-1.

  De doelman van Sporting Heerlen maakte zijn misser goed door een fraaie safe op de inzet van René Thoma enkele minuten na de openingstreffer. Een uitstekende start voor GSV'28, dus. Na deze Genhouter wervelstorm werden de ploegen gelijkwaardiger aan elkaar. Sporting Heerlen kwam meer in balbezit en mocht voetballen van de Genhoutenaren die even hun rust leken te nemen.

  In de 26e minuut gebeurde wat al zo vaak gebeurt dit seizoen. Liam Vente mocht doorbreken tussen de linies en kwam 1-op-1 met Randy van Goethem. Het was Tom Meertens die ook verdedigd zijn steentje bijdroeg en net op tijd een sliding inzette om Vente's inzet te blokken. GSV'28 kwam er in de rest van de eerste helft nauwelijks meer uit, maar zag Sporting Heerlen tegelijkertijd ook weinig kansen creëren. De 0-1 ruststand was verdiend, maar het was uitkijken voor de gastheren die nadrukkelijk op de deur klopten.

  GSV'28 startte na de thee net zo goed als in het eerste bedrijf. Direct na rust kreeg Roel Hendriks een eerste kansje. Zijn schot ging een meter over. Toch was het niet meer lang wachten tot de 0-2. Een fraaie lange bal van Marco Thoma kwam precies uit bij Roel Hendriks die met een mooie actie zijn man passeerde en René Thoma op maat bediende. Hij kopte de 0-2 tegendraads tegen de touwen. Een fraaie aanval zoals we ze graag zien van onze rood-witten.

  GSV'28 drukte door en wilde zich duidelijk revancheren voor de thuisnederlaag in februari (0-3). De meegereisde supporters zagen een nieuwe aanval waarin René Thoma en Stijn Winkens ditmaal Roel Hendriks bediende. Zijn inzet ging maar nét voorlangs. Toch hoefde de Genhouter nummer 10 niet lang meer te wachten op zijn doelpunt. Opnieuw een lange bal, ditmaal van doelman Randy van Goethem, werd in een stevig duel doorgekopt door René Thoma, waarna Roel Hendriks met zijn snelheid de Heerlense defensie de baas was. Van Winkelhof kwam uit, maar was te laat waardoor Roel Hendriks de 0-3 in een leeg doel kon schieten.

  Nadat Demsey Dowson bijna een Heerlense treffer had genoteerd met zijn hoofd, was het even later weer raak aan de andere zijde van het veld. Een hoekschop kwam terecht bij verdediger Rim Nijsten die met een volley de 0-4 tegen de touwen knalde. Fraai in de bovenhoek, buiten bereik van de Heerlense defensie. Een bijzonder moment, want het was het eerste competitiedoelpunt van de kleinzoon van oud-voorzitter Jean Nijsten.

  De wedstrijd was gespeeld. Het tempo ging een niveautje terug, maar het was GSV'28 dat toch nog met een missie op het veld stond. Het was namelijk ruim 2 jaar geleden dat ons vlaggenschip voor het laatst de 0 hield in een competitiewedstrijd. Op 8 maart 2020 uit tegen Heer (0-2) om precies te zijn: 763 dagen dus. En met die gedachte bij zich bleef de energie in de ploeg van Bart Meulenberg. GSV'28 verdedigde sterk en bleef in balbezit rustig waardoor Sporting Heerlen geen grote kansen meer kreeg.

  Het was GSV'28 dat in de slotfase nog bijna 0-5 maakte. Eerst pakte Rik van Winkelhof een mooi geplaatste vrije trap van Roel Hendriks uit de bovenhoek. Daarna was het Tom Meertens die zijn uitstekende wedstrijd net niet bekroonde met een doelpunt. Zijn volley ging net naast.

  Na 93 minuten floot leidsman Bruekers voor het eind van de wedstrijd. Een mooie overwinning voor GSV'28 dat concurrenten ook zag winnen waardoor de tussenstand in het rechterrijtje enorm spannend is. GSV'28 sluit aan bij de middenmoot, maar ziet de achtervolgers ook punten pakken. Zaak dus om komend Paasweekend op maandag tegen Heer opnieuw een resultaat te boeken. Aftrap op Paasmaandag in Genhout om 14.30 uur.

  Deze zondag was in meerdere opzichten bijzonder voor GSV'28. Alle vier de seniorenteams wisten namelijk hun wedstrijd te winnen. GSV'28 VR1 deed dat in de vroege ochtend tegen Schimmert VR1: 0-1. GSV'28 4 versloeg Spaubeek 5 in de 1e helft, eindstand 7-3. En GSV'28 2 won (voor het eerst) in Helden nadat men in de openingsfase op achterstand was gekomen: 1-3.

  2e klasse G | 17e speelronde
  Sporting Heerlen - GSV'28: 0-4 (0-1)
  7' 0-1 Stijn Winkens
  49' 0-2 René Thoma
  57' 0-3 Roel Hendriks
  68' 0-4 Rim Nijsten

  Gele kaart:
  Sporting Heerlen: Wesley van Dijk

  Scheidsrechter:
  Theo Bruekers

  Uitslagen andere wedstrijden 2e klasse G:
  Eijsden 2-1 RVU
  Heer 2-3 Bekkerveld
  RKFC Lindenheuvel/Heidebloem Combinatie 1-0 Scharn
  VV Schaesberg 1-1 Sportclub'25
  Caesar 2-0 Geusselt Sport
  Laura/Hopel Combinatie 1-0 FC Geleen-Zuid