• Corona-update: Geen competities meer maar senioren kunnen weer trainen

    Afgelopen week heeft het kabinet de regels omtrent sporten iets versoepeld. Zo mogen personen tussen de 18 en 27 jaar weer in groepsverbrand trainen. De jeugd jonger dan 18 jaar mocht dit al en zal ook gewoon door blijven trainen. De technische commissie heeft naar aanleiding van deze versoepeling overleg gehad en gekeken naar hoe de trainingen weer opgestart kunnen worden. Voor alle senioren teams worden/zijn er afspraken gemaakt over hoe er invulling gegeven kan worden aan de trainingen. Voor personen onder de 27 jaar betekent de versoepeling dat ze samen mogen trainen, personen vanaf 27 jaar mogen in tweetallen op 1,5 meter afstand samen sporten. Ondanks dat de trainingen weer hervat mogen worden, zullen de kleedlokalen en kantine gesloten blijven. Ook dient er rekening gehouden te worden met de avondklok die tussen 21:00u en 04:30u geldt. Trainingen zullen dus ruim op tijd moeten stoppen zodat iedereen voor het ingaan van de avondklok weer thuis kan zijn. Lees via deze link het de meest gestelde vragen over de corona-maatregelen en voetbal op de website van de KNVB: link.

    Naast de versoepeling voor de seniorentrainingen heeft de KNVB besloten om de competities in de A-categorie niet meer voort te zetten dit seizoen. De competities in de B-categorie waren al stilgelegd voor dit seizoen. Dit betekent dat er geen veldvoetbal in competitieverband voor de senioren meer plaats zal vinden dit seizoen. Er zal geen promotie en/of degradatie plaats vinden en de competitie-indelingen voor seizoen 2021/2022 worden gebaseerd op de indeling van seizoen 2020/2021. De KNVB hoopt wel later in dit seizoen nog regionale competities zonder promotie of degradatie te kunnen organiseren onder de naam KNVB Regio Cup. Dit aanbod start zodra het kabinet dit toelaat.

    Voor de competities voor de jeugd in de A-categorie is er nog hoop op hervatting aangezien deze teams door hebben kunnen trainen. Ook voor het zaalvoetbal is er nog hoop op hervatting van de competitie. Lees het volledige nieuwsbericht van de KNVB over de competities via de volgende link: link.