• Coronabericht van het bestuur

  Beste GSV’28 leden,

  Het is een aparte tijd waarin we nu leven. Het coronavirus heeft een grote impact op ons dagelijks leven. Onze gedachten gaan uit naar alle leden, vrijwilligers, sponsoren en hun families en vrienden die reeds met het coronavirus te maken hebben gehad in hun directe omgeving. Ook wensen wij onze sponsoren die hard geraakt worden door teruglopende omzetten of erger nog, tijdelijke sluiting van hun zaak, heel veel sterkte in deze voor hun extra moeilijke tijd.

  Afgelopen dinsdag heeft het kabinet bekend gemaakt dat de reeds bestaande maatregelen verlengd worden tot en met dinsdag 28 april. Als reactie hierop heeft de KNVB besloten om het amateurvoetbal voor seizoen 2019/2020 niet meer te hervatten. Een zware beslissing die uiteraard niet leuk is om te horen, maar ook een goede beslissing in een tijd waarin gezondheid belangrijker is dan sport. Hopelijk kunnen we seizoen 2020/2021 op normale wijze beginnen. De competitie-indelingen voor komend seizoen zullen exact gelijk zijn aan de indelingen van dit seizoen. Er zullen geen teams promoveren of degraderen en er worden geen kampioenen uitgeroepen. Het besluit om het amateurvoetbal niet meer te hervatten geldt voor alle teams, dus voor jeugd, heren senioren, vrouwen senioren, zaal, veteranen en walking football. Een kanttekening hierbij is dat wanneer vanuit het kabinet, RIVM en/of de gemeente Beek besloten zal worden dat sportparken weer geopend mogen worden, wij dan graag bekijken of trainingen hervat kunnen worden en of er eventueel kleine toernooitjes of oefenwedstrijden gespeeld kunnen worden. Maar uiteraard alleen als dit qua gezondheid en veiligheid verantwoord is. Het Jean Nijsten Sportpark blijft in ieder geval tot en met 28 april gesloten.

  Naast het voetbal, organiseert GSV’28 nog meerdere evenementen. Deze zullen ook beïnvloed worden door de verlenging van de maatregelen tegen het coronavirus. De evenementen worden waar nodig aangepast, verplaatst of zelfs afgelast. Bij deze beslissingen staat de gezondheid van onze leden en vrijwilligers voorop. Een opsomming van evenementen die eigenlijk nog dit voorjaar gepland stonden volgt hieronder met daarbij ook het plan zoals het op dit moment uitziet. Dit plan is opgesteld uitgaande van de huidige maatregelen, mochten er nieuwe maatregelen volgen dan zullen wij de geraakte evenementen opnieuw bekijken. Dit zal een doorlopend proces zijn.  

  • 14 maart jongstleden stond eigenlijk onze jaarlijkse klusdag NLdoet op de planning. Maar hiervan is al in een eerder stadium besloten om deze niet door te laten gaan. De insteek is nu om NLdoet te verplaatsen naar 27 juni met aansluitend onze zomerklusweek van 27 juni t/m 4 juli.
  • De vrijwilligersavond van 21 maart is ook al eerder afgelast. Op dit moment zijn we nog aan het bekijken hoe we hiermee omgaan.
  • De donateursactie die gehouden zou worden in de week van 26 april t/m 2 mei zal worden verplaatst naar een later moment dit jaar.
  • Het John Brands Veteranentoernooi dat gepland stond op 23 mei zal verplaatst worden naar 15 augustus.
  • Het jeugdkamp stond gepland van 5 t/m 6 juni. Helaas zal voor het eerst in 20 jaar het jeugdkamp niet doorgaan. Gezien de onzekere situatie is er onvoldoende tijd om het jeugdkamp voldoende voor te bereiden.
  • Het feestweekend van 12 t/m 14 juni zal, indien de maatregelen het toelaten, in een wat kleinere vorm doorgang vinden. We hopen hier begin mei een definitievere uitspraak over te kunnen doen.
  • De Likkepot Trip zal in ieder geval niet tijdens het feestweekend plaats gaan vinden, het is organisatorisch niet mogelijk om dit voor elkaar te krijgen. Er wordt gekeken naar een eventueel nieuwe datum.

  Al met al heeft het coronavirus ook op GSV’28 een behoorlijke impact. Niet alleen qua voetbal, maar ook financieel. Achter de schermen zijn wij druk bezig om het financiële plaatje voor dit seizoen rond te krijgen. Dit is geen onoverkomelijke uitdaging, maar we moeten hiervoor wel aan de bak. We zijn in contact met de Gemeente Beek, de KNVB en de rijksoverheid om aanspraak te maken op de beschikbare subsidies en regelingen die ons kunnen helpen om de vaste kosten te kunnen blijven betalen.

  We hopen dat we kunnen rekenen op steun en begrip van onze leden, vrijwilligers en sponsoren. Deze tijd raakt ons allemaal en als we samenwerken komen we hier het sterkst weer uit. 

  Met sportieve groet,
  Bestuur GSV’28