• Dik verdiende overwinning voor Vrouwen 1

Om 12:00 ging de wedstrijd GSV VR1 - Simpelveld/Sportclub'25 VR1 van start op ons mooie Jean Nijsten Sportpark. Vergezeld door een heerlijk zonnetje, beloofde het weer een fijne voetbalzondag te worden. De dames van Genhout waren gemotiveerd om het vandaag beter te doen dan de vorige keer tegen Simpelveld. Toen werd namelijk verloren met dubbele cijfers. Maar... Djordy had vandaag eindelijk zijn geliefde magneetjes ter beschikking (toch prettig, zoā€™n reminder in een wedstrijdverslag) en was dan ook zielsgelukkig. Wie had kunnen weten waar dit vandaag toe ging leiden... Codewoord van de dag: RUST.

De start van de wedstrijd was gelijkwaardig. Maar in de dertiende minuut was het Eline die vanaf de middenlijn een prachtige, diepe bal gaf op Milou. Zij wist vervolgens voor drie tegenstanders te komen en de bal in het net te schieten. 1-0!
    Na drie goede kansen en weer een goede pass in de diepte, deze keer door Desley, was het opnieuw Milou die scoorde. Na 20 minuten stond het al 2-0 voor de dames uit Genhout. Na de drinkpauze werd het door een combinatie van Eline, Milou en EsmƩe zelfs 3-0! Nadat Anique een goede redding verzorgde, kreeg de tegenstander een corner en werd het helaas 3-1.

Tijdens de rust was de tegenstander op scherp gezet en zou onze manier van voetballen de rest van de wedstrijd gaan bepalen. Er volgden al snel enkele kansen voor GSVā€™28. Na ongeveer 15 minuten spelen gebeurde echter alsnog waar wij voor waren gewaarschuwd en was het de tegenstander die scoorde: 3-2. Een kwartier later maakte Eline een actie langs de lijn en kon Milou er na een mooie voorzet er opnieuw voor zorgen dat GSV wat meer adem kon halen: 4-2. Even later scoort Desley ook nog de 5-2. Deze stand hebben we kunnen vasthouden en dus hebben wij deze wedstrijd gewonnen! Dik verdiend!

Na drie gespeelde wedstrijden staan wij nu op de vijfde plek, met drie punten achterstand op koploper SVO DVCā€™16. Volgende week zondag hebben wij geen wedstrijd en gaan wij vrouwen 2 en heren 1 (derby tegen Caesar, komt dat zien!) aanmoedigen. Wij kunnen dan ook nog een beetje energie sparen voor de drukke week die daar op volgt. Eerst spelen we een vriendschappelijke wedstrijd tegen en in Voerendaal op woensdag 24 oktober (19:45). Op zondag 28 oktober om 12:00 staat vervolgens onze volgende competitiewedstrijd op het programma: Leonidas VR1 - GSV VR1 (jaja, ons rijschema gaat weer op proef gesteld worden).

Letā€™s go hunt again, little (but dangerous) sharks!

Wist je dat?
    - Wij blij zijn met onze nieuwe, mooie tenues!!!
    - Vrijdag 26 oktober het Mega Piraten Festijn plaatsvindt in onze kantine?
    - De voetbalsters van vrouwen 1 hun keeltjes al aan het smeren zijn? Doo-doo-doo.
    - Jullie allemaal heel erg welkom zijn?
    - De hotels in Genhout voor die nacht inmiddels al volgeboekt zijn, maar er genoeg velden en weides zijn om met je team of vrienden in een tentje te overnachten en jullie er dus een leuke avond van kunnen komen maken? TOT DAN (of bij Ć©Ć©n van onze wedstrijden die week)!