• Doelmannen in vorm in kansrijk duel van GSV'28 1 in Bocholtz

  GSV’28 reisde afgelopen zondag af naar Bocholtz voor de 5e wedstrijd van dit seizoen. Sportclub’25 was daar de tegenstander. Insiders wisten dat de teams bijna altijd aan elkaar gewaagd zijn, maar merkten vooraf ook op dat in de vorige 4 ontmoetingen (sinds de promotie van Sportclub’25 naar de 2e klasse G) de zwart-witten nog nooit wonnen. Dat zou opnieuw niet gebeuren.

  De wedstrijd die gespeeld werd op een zeer nat maar toch goed bespeelbaar veld, kwam rustig op gang. Een ware stilte voor de storm… Sportclub’25 kreeg duidelijk de betere (eerste) kansen. Doelman Randy van Goethem mocht al na 12 minuten aan de bak en keerde het lage schot van Nigel Bougard.

  4 minuten later leek Sportclub’25 feest te mogen vieren. Spits Frank Kamps stond echter buitenspel op het moment van doorkoppen van de bal. Een terecht vlagsignaal van Jurgen Ubachs. Halverwege de eerste helft kreeg Sportclub’25 opnieuw twee grote kansen op de openingstreffer. Eerst was het Rudie Piters die na een geweldige aanval van uit een bijna onmogelijke hoek de bal vol op de kruising schoot. Daarna was het Frank Kamps die had moeten scoren. Zijn inzet werd gepareerd door Van Goethem.

  Het laatste kwartier voor de thee kwamen onze rood-witten bovendrijven. Maikel de Groot had moeten scoren met zijn hoofd. De poging voor open doel ging jammer genoeg net over. Daarnaast misten de schoten van Ruud van Kempen precisie. Tim Booten scoorde vlak voor rust wel, maar zijn doelpunt werd ook afgekeurd vanwege buitenspel. 0-0 met rust. Een wonderbaarlijke tussenstand.

  Net als het eerste bedrijf kwam de tweede helft moeizaam op gang. In de 52e minuut viel GSV’28 gevaarlijk aan. De bal bleef in het modderige 5-meter gebied hangen, caramboleerde vervolgens tegen een Sportclub’25-been en passeerde de doellijn. Althans, volgens iedereen met een rood-witte bril. Scheidsrechter Verstappen zag dit anders en liet verder spelen. Pech voor GSV’28, een gelukje voor Sportclub’25.

  In het vervolg van de wedstrijd waren het de beide doelmannen Van Goethem en Hermans die uitblonken met verschillende geweldige reddingen. Een snoeihard schot van Sportclub’25-vleugelspits Nigel Bougard ging via de vingertoppen van Van Goethem tegen de lat. Hermans voorkwam op zijn beurt vlak voor tijd dat topscorer Maikel de Groot de winnende maakte. Een zeer interessant duel eindigde zo in 0-0.

  Zowel Sportclub’25 als GSV’28 keek met een tevreden gevoel terug op de wedstrijd. Een puntje als resultaat, waar ook zowel gewonnen als verloren had kunnen worden. Daarnaast was het spel ondanks het onstuimige weer van een behoorlijk niveau. Beide ploegen staan na 5 wedstrijden met 10 punten op een gedeelde derde plek. Koplopers Caesar (13) en Heer (12) liepen uit na een nieuwe overwinning. Zondag alweer speelronde 6. Geusselt Sport uit is de opponent. De Maastrichtenaren versterkten zich deze zomer en hopen dit seizoen hoge ogen te gooien. Zij staan momenteel 6e met 7 punten.

  2e klasse G | 5e speelronde
  Sportclub'25 1 - GSV'28 1: 0-0

  Gele kaarten:
  GSV'28: Tom Meertens en Steef Nijsten

  Scheidsrechter:
  Bert Verstappen