• Doelpunt Schattenberg net genoeg voor overwinning

  Afgelopen zondag trad ons vlaggenschip aan tegen rode lantaarn Haelen uit Midden-Limburg. Na de zeperd van vorige week in Heerlen waren onze mannen gebrand om een driepunter te laten noteren. Dit was ook nodig om aansluiting met de top van de 2e klasse G te behouden.

  Op een winderig Jean Nijsten Sportpark waren de krachtsverschillen in de 1e helft enorm. Het spel vond bijna enkel op de helft van de rood-gelen plaats. Het was dan ook wachten op een Genhouter openingstreffer. Tim Booten had deze al binnen een kwartier op zijn voeten. Hij schoot de bal oog-in-oog met doelman Cuijpers naast.

  In de 19e minuut kwam spits Maikel de Groot een teen te kort voor zijn 10e treffer van het seizoen. Twee minuten later kreeg hij opnieuw een kans, maar hij kopte de bal naast. GSV’28 bleef aanvallen. Met name Tom Meertens was een plaaggeest voor de Haelense defensie. De jeugdige linksback Janssen werd aan alle kanten voorbij gelopen.

  Meertens stond ook aan de basis van de enige treffer van vanmiddag. Erik Bruls passte een balletje op maat naar Meertens. Die zette hard voor. Door een slim overstapje van Maikel de Groot kon de opgekomen centrumverdediger Ken Schattenberg de bal binnen knallen. 1-0.

  Het was wachten op een volgende treffer. Kansen van Booten, de Groot en Meertens troffen allemaal geen doel. De mannen van Bart Meulenberg vergaten zichzelf te belonen. In de laatste fase voor de thee was het enige opzienbarend moment de Maradona-achtige slalom van Djordy Zaicsek. Haelen moest aan de noodrem trekken nadat hij vier man gepasseerd had.

  Na de koffie en abrikozenvlaai ging GSV’28 tegen de wind in voetballen. In het eerste kwartier na rust kreeg Haelen slechts 3 keer kort balbezit. Verder was het een consoliderend GSV’28 die zich probeerde door de Midden-Limburgse muur te tikken. In de 59e minuut bracht trainer Wolters twee verse krachten in het veld: beide vleugelaanvallers werden vervangen. Beide invallers zorgden voor reuring in de wedstrijd. De één met snelle en gevaarlijke acties, de ander met fysiek en verbaal spel. Onnodig in deze verder zeer sportieve wedstrijd.

  De enige echte gevaarlijke doelpoging van Haelen kwam in de 70e minuut. Genhout hield even haar hart vast toen aanvoerder Rick van der Linden de bal vol op de lat knalde. Randy van Goethem zou kansloos geweest zijn, maar gelukkig hielp het ijzerwerk onze rood-witten.

  Het restant van de wedstrijd bleven beide ploegen vooral knokken. GSV’28 kreeg nog enkele kleine kansjes. Zeker de invalbeurt van Ruud van Kempen hielp hierbij. Na 94 minuten floot leidsman Ploegstra voor het laatst op zijn fluit.

  GSV’28 pakte alweer de 8e overwinning van het seizoen. Door puntenverlies van Heer (in de topper tegen koploper Sportclub’25: 4-2 en FC Geleen-Zuid) staan Caesar en GSV’28 nu gedeeld 2e achter de Bocholtzenaren. Zondag speelt GSV’28 de laatste wedstrijd voor de Genhouter carnaval. De mannen van Bart Meulenberg reizen af naar het Eijsden van oud-hoofdtrainer Josh Vanderlyde.

  2e klasse G | 14e speelronde
  GSV'28 1 - Haelen 1: 1-0 (1-0)
  26' 1-0 Ken Schattenberg

  Gele kaarten:
  Haelen: Ruud Eijkenboom

  Scheidsrechter:
  Tjitte Ploegstra