• Duur puntverlies mannen van 2 in Brunssum

Afgelopen zondag moesten de TomToms worden ingesteld op de oostelijke mijnstreek. Op sportpark Houserveld in Brunssum was Limburgia 2 onze tegenstander.

Kijkend naar de positie op de ranglijst waren we favoriet bij de bookmakers en begonnen sterk aan de wedstrijd. Binnen 15 minuten kregen we enkele prima mogelijkheden om de score te openen. Soms stond het vizier niet goed of stond na een prima vrije trap van Jesper de lat een verdiende voorsprong in de weg. Na balverlies op het middenveld werden onze verdedigers inclusief doelman Tim na 16 minuten verrast met een op het eerste oog ongevaarlijke aanval. Enkele seconden later lag de bal echter in het net en keken we tegen een achterstand aan. Vol goede moed gingen de manne van 2 verder met het zoeken naar de gelijkmaker. Ondanks diverse prima doelpogingen en nog 3 keer latje tik stond na 45 minuten spelen nog steeds een 1-0 achterstand op het virtuele scorebord.

Na rust kregen onze verdedigers gelijk een waarschuwing en stond na een blinde trap naar voren een Limburgia aanvaller vrij. Gelukkig liep het goed af en konden we verder op zoek naar de gelijkmaker. Na een uur spelen ging Dean er weer vandoor en stond oog in oog met de doelman. Zijn keuze was niet de juiste want zijn schot werd gekeerd door de doelman. De kansen bleven komen maar het bleef opletten geblazen voor de uitvallen van onze tegenstanders. Ook het spel van de manne van 2 werd niet beter en onze tegenstander probeerde met regelmaat het spel te ontregelen. Na 75 minuten spelen viel na een prima vrije trap van Jesper de verdiende gelijkmaker. Het was Stef die zijn vooraf aangekondigde doelpunt binnenkopte. In het laatste kwartier kregen we nog enkele kleine mogelijkheden maar ook nu misten de schoten de nodige precisie. Na 90 minuten spelen was een teleurstellend gelijkspel het eindresultaat en liepen de manne van 2 tegen duur puntenverlies aan.

In de race om de titel hebben we lang niet meer alles in eigen hand en bedraagt de achterstand op koploper EVV nu 3 punten. Voor zondag staat de uitwedstrijd tegen Merefeldia 2 uit Nederweert op het programma. De manne van 2 gaon d'r weer veur en verder gein nuuts.