• Dylano van Dijk plaag voor mak GSV'28 1

  Sporting Heerlen heeft afgelopen zondag een einde gemaakt aan de ongeslagen series van 8 opeenvolgende competitiewedstrijden (dit seizoen) en 8 opeenvolgende uitwedstrijden in de competitie. De Heerlenaren, middenmoter met de potentie om mee te draaien in het linker rijtje, troefden onze rood-witten op alle vlakken af, ondanks dat men aangaf 6 vaste waarden te missen. GSV’28 oogde mak. Verrassend, want de ploeg van Bart Meulenberg had haar medekoppositie te verdedigen.

  De wedstrijd startte met twee dotten van kansen in de eerste 3 minuten. Eerst was het Dylano van Dijk die oog in oog met Randy van Goethem de onderkant van de lat trof, daarna was de inzet van Tim Booten ‘te lief’ om de Sporting Heerlen-defensie te verschalken. Sporting Heerlen stak duidelijk meer energie in de wedstrijd en drukte GSV’28 op eigen helft. Binnen de eerste 10 minuten kreeg de thuisploeg al 4 hoekschoppen.

  In de 13e minuut kwam de verdiende openingstreffer op het scorebord. Een mooie actie van spits Dylano van Dijk was de GSV-defensie te machtig. De aanvaller passeerde 2 verdedigers en schoot hard vanuit de 2e lijn raak. Het vervolg van de 1e helft was niet best. Beide ploegen worstelden en konden maar weinig kansen creëren.

  Er kwam een sprankeltje hoop voor ons vlaggenschip toen Maikel de Groot zijn eerste kans kreeg. Zijn inzet raakte de paal. Enkele minuten later leek GSV’28 te scoren uit een hoekschop, maar scheidsrechter Linke keurde het doelpunt terecht af wegens obstructie van de doelman in het 5-metergebied. GSV’28 moest zo genoegen nemen met een 1-0 achterstand en wist dat het in de 2e helft meer moest brengen om de koppositie in de 2e klasse G niet te verspelen.

  Net als in de 1e helft was de eerste grote kans direct voor Sporting Heerlen. Een niet te missen kopkans ging naast, waardoor onze mannen nog mochten hopen op een resultaat. GSV’28 ging zoeken naar de gelijkmaker, speelde het grootste deel van de 2e helft wel op de helft van de Heerlenaren, maar werden amper gevaarlijk. Het is niet voor niets dat Sporting Heerlen al 7 keer de nul hield dit seizoen. De defensie leek niet te kraken.

  Een kwartier voor tijd kreeg GSV’28 toch nog twee grote kansen. Een goede actie van Tim Booten werd niet opgewaardeerd tot doelpunt door Maikel de Groot en invaller Menno Aarts. Even later kwam ‘stormram’ Bas Dullens ook een teenlengte te kort.

  Trainer Meulenberg ging risico’s nemen en zag zijn ploeg een nieuwe fout maken die de genade klap inluidde. Plaag Dylano van Dijk maakte net als in de 1e helft opnieuw een fraaie actie waarmee hij verschillende GSV-ers het bos instuurde en bleef oog in oog met Van Goethem ijskoud: 2-0. GSV’28 leek in de absolute slotfase wel nog een aansluitingstreffer te maken, maar de bal raakte paal, lat en de (reserve)doelman.

  Het bleef 2-0. Een verdiende uitslag. Sporting Heerlen sluit zo aan bij de top van de 2e klasse G. GSV’28 zakte van gedeeld 1e naar de gedeeld 3e (5e op basis van doelsaldo) plaats. Volgende week zal het beter moeten en mag onderschatting geen rol spelen tegen hekkensluiter Haelen.

  2e klasse G | 13e speelronde
  Sporting Heerlen 1 - GSV'28 1: 2-0 (1-0)
  13' 1-0 Dylano van Dijk
  82' 2-0 Dylano van Dijk

  Gele kaarten:
  Sporting Heerlen: Dylano van Dijk en Daniël de Groot

  Scheidsrechter:
  Giel Linke