• Einde van imposante recordreeks in Genhout

  Na 33 thuiswedstrijden op rij ongeslagen te zijn geweest, is er afgelopen zondag een einde gekomen aan deze imposante reeks. Op een heerlijk zonovergoten en windstil Jean Nijsten Sportpark kwam koploper en gedoodverfde titelkandidaat BSV Limburgia op bezoek. De ploeg van oud GSV’28-trainer Josh Vanderleyde had nog geen punt laten liggen in hun eerste 13 wedstrijden en zou ook vandaag weer een driepunter noteren.

  BSV Limburgia ging vanaf de eerste minuut volop in de aanval en had na 8 minuten al de 0-1 moeten scoren. Topscorer Olaf Mazier kopte echter tegen de paal. GSV’28, gehavend door de afwezigheid van 3 basisspelers, hanteerde vooral de lange bal en probeerde met de snelheid en dreiging van Tom Meertens een kans te creëren. Halverwege de 1e helft waren het toch de bezoekers die op voorsprong kwamen. Olaf Mazier wist zich met een slim duwtje te ontdoen van zijn mandekking en kon zo een verlengde hoekschop vrij binnenschieten bij de 2e paal. 0-1.

  Vlak voor rust leek diezelfde Mazier de wedstrijd in het slot te gaan gooien. Hij verschalkte doelman Tim Wouters die zijn 2e wedstrijd voor GSV’28 1 keepte, maar werd teruggefloten voor vermeend buitenspel. GSV’28 bleef wel volop knokken en wist zowaar heel gevaarlijk te worden. Een geweldige aanval over rechts werd zelfs een doelpunt. Bram Hanssen gaf een voorzet op maat en Tom Meertens rondde fraai af met een dropkick: 1-1. BSV Limburgia leek aangeslagen en ging vlak voor rust woedend de kleedkamer in.

  Na de thee kwam GSV’28 opnieuw in scoringspositie. Spitsen Tom Meertens en Jordi Janssen mistte hun kansjes op een tweede rood-witte treffer waarna BSV Limburgia al snel weer erg gevaarlijk werd. De eerste kans ging nog net naast, maar in de 62e en 67e minuut was het toch weer Olaf Mazier die het centrale duo Dullens-Thoma twee keer te slim afwas. Met twee typische Mazier-doelpunten werd de stand in eens 1-3. GSV’28 leek aangeslagen, maar bleef met opgeheven schouders strijden voor wat het waard was.

  Er kwamen nog een aantal kleine kansen voor onze mannen. Zo werden schoten van Erik Bruls en Rick Pijls geblokt en kwam BSV Limburgia goed uit een rommelige scrimmage voor hun eigen doel. Na 93 minuten vond scheidsrechter Marco Bos het goed geweest. Een verdiende overwinning voor de ploeg uit Brunssum.

  GSV’28 mocht ondanks de nederlaag toch met een redelijk gevoel terugkijken op de wedstrijd. Speelt de ploeg van Bart Meulenberg de komende twee weken met deze strijdlust tegen SV Simpelveld en FC Hoensbroek, kunnen er mooie resultaten geboekt worden. Aanstaande zondag gaan onze rood-witten eerst naar Simpelveld. Aftrap 14.30 uur.

  GSV'28 1 - BSV Limburgia 1: 1-3 (1-1)
  27' 0-1 Olaf Mazier
  45' 1-1 Tom Meertens
  62' 1-2 Olaf Mazier
  67' 1-3 Olaf Mazier

  Gele kaarten:
  geen

  Scheidsrechter:
  Marco Bos