• Eindelijk weer een overwinning voor GSV'28 1

  Na een korte winterstop speelde GSV’28 afgelopen zondag weer haar eerste competitiewedstrijd. Thuis op eigen vertrouwde bodem. Het was zaak om de weg naar boven opnieuw in te slaan. Voor de winterstop werden de laatste vijf wedstrijden niet meer gewonnen. Ook de tussentijdse oefenwedstrijden tegen VV Hellas (3-3) en de beloften Roda JC (0-4) gaven weinig vertrouwen voor de mannen van Bart Meulenberg.

  Het eerste half uur van de wedstrijd was niet van al te hoog niveau. Beide ploegen waren duidelijk zoekende en creëerden amper doelpogingen. GSV’28 zorgde voor het eerste gevaar. Aanvallen via Steef Nijsten, Bram Hanssen, Jordi Janssen en Tim Booten werden gevaarlijk en Eijsden-doelman Van Goethem moest voor rust al tot drie keer toe redding brengen. De grootste kans op 1-0 kwam misschien wel van Jordi Janssen. Hij kopte een lange bal van Marco Thoma net naast.

  GSV’28 wist tijdens de kop thee dat het na rust wel moest gaan scoren om de punten in Genhout te houden. Onze rood-witten gingen gelukkig als een raket van start in de 2e helft. Een fraaie aanval over links was de opmaat voor een scherpe voorzet van Jordi Janssen. Tim Booten kwam goed voor zijn man en kopte de bevrijdende 1-0 snoeihard in de kruising. Eijsden had tot dat moment eigenlijk nog weinig klaar gespeeld en ging met een extra middenvelder doorgeschoven vanuit de achterhoede op zoek naar kansen. Die kwamen er amper.

  Sterker nog, GSV’28 verdubbelde de voorsprong. Het was opnieuw een kopbal bij de 1e paal, deze keer vanuit een corner van Bram Hanssen ingekopt door Bas Dullens. Hiermee bekroonde onze ‘veteraan’ een uitstekende wedstrijd. Het was mede aan hem te danken dat GSV’28 weer eens ‘de nul’ hield. Eijsden probeerde het wel nog, maar was duidelijk niet bij machten om het GSV’28 echt moeilijk te maken. GSV’28 suste de wedstrijd en zorgde ervoor dat er weinig meer gebeurde in de laatste 20 minuten. Na 92 minuten vond scheidsrechter Linke het goed geweest.

  Eindelijk weer een driepunter voor GSV’28! En een hele belangrijke, want hierdoor is er weer aansluiting met de sub-top waarin ploegen als LHC, Scharn en Caesar momenteel staan. Aanstaande zaterdagavond gaan onze mannen naar Eygelshoven voor een wedstrijd tegen Laura/Hopel Combinatie. Aftrap 19.30 uur.

  GSV'28 1 - Eijsden 1: 2-0 (0-0)
  47' 1-0 Tim Booten
  66' 2-0 Bas Dullens

  Gele kaarten:
  GSV'28: Bas Dullens
  Eijsden: Maarten Goes

  Scheidsrechter:
  Giel Linke