• EVV 2 - GSV’28 2: “V’r höbbe ’t noe allemoal kènne ervare, en dan noe wedstrijd-Ech”

  Afgelopen zondag mochten de mannen van 2 zich voor dag en dauw melden in de kantine voor de uitwedstrijd tegen EVV uit Echt. Door de afwezigheid van enkele Rowwen Hèze-gangers en geblesseerden, werd er beroep gedaan op speciale krachten. Naingel “Naingelgolan” Moos was, ondanks de diepe treurnis van elke PSV’er, bereid om het tweede elftal bij te staan. Ook oude bekende Kyle “ich ben beater in goale verkoupe dan in goale maake” Verwer sloot zich aan bij de mannen van 2. Na een weekje in de wolken door de uitstekende wedstrijd en overwinning op Budel, moesten de voetjes weer op de grond geplaatst worden voor de wedstrijd tegen EVV.

  Nadat GSV door de lokale politie in burger was gewaarschuwd voor het beurzen-mysterie én nadat de spelers zich door de mountainbikes hadden gewurmpt kon de wedstrijd van start gaan. De rood-witten uit Genhout begonnen sterk met de nodige druk op de helft van EVV. Dit resulteerde al vrij snel in een eerste schot op doel van Dean. Enkele minuten later kreeg Dean een grotere mogelijkheid in een één-tegen-één situatie. Helaas wist Dean niet koel te blijven en schoof de bal naast. Hierna nam EVV de overhand in de wedstrijd. Dit uitte zich al vrij snel in een kans die gelukkig voorlangs vloog. Niet veel later moest Tim redding brengen op een schot van EVV. Helaas was het niet veel later raak. Via een lange bal vanaf de zijkant kon de spits de bal ongehinderd klaar leggen voor de mee opgekomen centrale verdediger. Helaas was het schot Tim te machtig en ging de bal er via zijn handen in: 1-0. Nog geen 5 minuten later was het alweer raak. Na een actie over de linkerflank van EVV kwam de bal rond de middenstip in de 16 terecht en kon de aanvaller van EVV in de lange hoek binnenschieten: 2-0. Hierna kwam GSV er nog een paar keer goed uit, echter tot gevaar voor het doel zorgde dit niet. Even later verastte een mislukte voorzet van de spits Tim volledig en zag de bal in de lange hoek eindigen: 3-0.

  De rust kwam voor GSV als geroepen. Ondanks de goede start keken de mannen tegen een 3-0 achterstand aan. Dat EVV een uitstekend elftal op de mat had staan deze zondag was duidelijk, maar het ging af en toe veel te makkelijk. Coach Huupie gaf aan dat de 3-0 tussenstand geen schande was, maar dat het team van deze wedstrijden wel iets moet leren. Nadat Yannick de band met zijn coolpack weer op peil had gebracht en de menige spelers hun thee hadden genuttigd, kon men weer met goede bedoelingen naar buiten treden.

  GSV begon weer goed aan de tweede helft en ook mentaal was het weer wat opgebeurd. Al snel kregen Dean en Hugo een kans. Huupie sprak weer met wijze woorden: “Dit is al de 2e kans mannen, kans nummer 2!”. Hierna kwam Roy in ploeg voor Brandon en nam Hugo de aanvoerdersband over. De band heeft inmiddels dit seizoen al om meer armen gezeten als dat Ralf posities heeft ingevuld. Na een uur spelen kreeg Hugo wederom een schietkans. Ook nu werd het net niet gevonden, maar de kansen kwamen er! In diezelfde minuut kreeg ook Dean een schietkans, echter bleef de stand 3-0. Vlak daarna kreeg EVV de eerste kans in de tweede helft, maar stond de paal aan GSV-zijde. Dit was geen ommekeer in het spelbeeld, want niet veel later leverde Roy een voorzet af op het hoofd van Hugo, echter werd de eindbestemming niet bereikt. In de 76e minuut kreeg GSV een corner en kreeg Menno rode oortjes, nadat de bal uit het niets op de zijkant van zijn hoofd kletste. De bal bleef liggen, maar in de scrimmage was GSV niet gelukkig. Naingel werd ingebracht op zoek naar een eretreffer en Max kreeg die kans na goed voorbereidend werk van Hugo. Echter werd in plaats van het doel, de mountainbikers achter het vangnet getroffen. In de 89e minuut mocht Kyle, inclusief aanvoerdersband, het veld betreden en zijn debuut maken in de 1e klasse. Hij leverde geen bal in en gaf geen slechte pass. Puike cijfers voor de spits.

  Nadat de beurzen waren verdeeld, de mountainbikers waren verwelkomd in ons kleedlokaal en uiteindelijke ook iedereen gedoucht, kon de reis terug naar Genhout beginnen. Helaas dit keer niet met de gewenste punten, maar wel leerpunten. Overigens kreeg de douche een matige 4/10, vanwege de zwakke en onregelmatige straal.

  En verder? Uiteraard gein nuuts!