• Feestvreugde na overwinning in 24e Beekse derby

  GSV'28 heeft afgelopen zaterdag een zwaarbevochten en bovenal zeer belangrijke overwinning geboekt. In eigen huis werd voor de derde keer op rij afgerekend met aartsrivaal Caesar. De mannen van onder aan de berg wisten niet te scoren in Genhout terwijl Per Hendrix wel het Beekse doel trof. Gezien de kansenverhouding een terechte driepunter voor GSV'28, terwijl de wedstrijd ook anders had kunnen verlopen.

  Caesar startte namelijk beter dan GSV'28. Vooral de gevaarlijke standaardsituaties met een harde en geplaatste trap van Dylan Dirks lieten het Genhouter doelgebied beven. In de 9e minuut had Tobias Tanger een eerste schietkans namens de Keizerlijken. Doelman Geoffrey Jacobs greep voor het eerst beslissend in. Dat deed hij samen met Thom Brinkhof nog beter in de 15e minuut. Een inzet uit de 4e hoekschop van Caesar belandde op de paal. De rebound leek de openingstreffer op te leveren, maar de Genhouter mannen blokten de bal uitstekend.

  In de 18e minuut lieten onze rood-witten voor het eerst serieus van zich horen. Een geplaatst schot van Yves Jamin ging voorlangs. Even later mocht vrije trappen koning Ruud van Kempen proberen zijn 4e doelpunt vanuit deze situatie te maken. Doelman Jannes Rebel was attent en klemde het harde schot in zijn handschoenen. Rebel moest GSV'28 een antwoord schuldig blijven toen Milan Koetsier de bal tot bij Per Hendrix bracht. Die gebruikte zijn kracht, draaide weg en knalde de bal tegen de touwen: 1-0 voor GSV'28.

  Een mooie opsteker voor de Genhoutenaren die een minuut later al de 2-0 hadden kunnen maken. De kopbal van Per Hendrix miste de benodigde overtuiging. In het restant van de eerste helft werd er veel strijdlust op de mat gelegd. Zowel GSV'28 als Caesar wilden graag scoren. Dylan Dirks was nog het dichtsbij. Opnieuw was het sluitpost Geoffrey Jacobs die redding bracht.

  De aanwezige supporters hadden steenkoude voeten en handen (temperatuur -3) en gingen massaal richting de kantine. Toen ze na rust weer langs de lijn stonden zag ze Ruud van Kempen al heel snel scoren. Zijn fraaie doelpunt werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Van Kempen werd twee minuten later weer belangrijk door een voorzet op Per Hendrix. Die kon de wedstrijd met een kopbal in het slot gooien, maar kopte recht in de handen van Rebel.

  Caesar kwam in de loop van de 2e helft meer in balbezit. GSV'28 liet de Beekenaren voetballen tot een meter of 40 van het Genhouter doel en zorgde daarna voor veel duelkracht. De verdedigende linie van GSV'28 met Yves Jamin, Yannick Paulussen, Thom Brinkhof en Djordy Zaicsek bleef de hele wedstrijd ijzersterk. In de omschakeling waren het de rood-witten die dichtbij de 2-0 waren. Jeroen Gerets nam een lange voorzet fantastisch aan, maar kon de volley vervolgens niet tussen de palen mikken. Zonde! Even later moest GSV'28 even haar harten vasthouden. Een scherpe voorzet kwam bij invaller Leonardo Rodrigues de Medeiros. Die won het kopduel van Yves Jamin, maar zag Geoffrey Jacobs de kopbal tot hoekschop verwerken. Een cruciale redding in het slot van de wedstrijd.

  In de laatste 10 minuten van de wedstrijd ontstonden er alleen nog twee mogelijkheden voor GSV'28. Jeroen Gerets ging alleen op het doel af van Caesar, maar trapte half in het veld in plaats van tegen de bal. Na 94 minuten vond de Waalwijkse leidsman Mandemakers het goed geweest. Een 1-0 eindstand stond op het scorebord. Uitzinning vreugde bij GSV'28 dat 10 punten pakt in de laatste 4 competitiewedstrijden en na de wedstrijden van zondag weer terug is waar het minimaal graag wil staan. 5e in de ranglijst van de 2e klasse F en gedeeld 1e in de 2e periode. Zondag treft ons vlaggenschip promovendus Haslou. Zij hadden een moeilijke start van het seizoen, maar wonnen ook hun laatste 2 wedstrijden en zijn op basis van doelsaldo koploper in de 2e periode.

  2e klasse F | 10e speelronde
  GSV'28 1 - Caesar 1: 1-0 (1-0)
  28' 1-0 Per Hendrix

  Gele kaarten:
  GSV'28: Mark Hoedemakers (88') en Steef Nijsten (89')
  Caesar: Stan Gelissen (71')

  Scheidsrechter:
  Killy Mandemakers

  Uitslagen andere wedstrijden 2e klasse F:
  Heer 1 - Sittard 1: 4-2 (0-1)
  Bekkerveld 1 - VV Maastricht West 1: 3-0 (1-0)
  RVU 1 - Venlosche Boys 1: 3-2 (1-0)
  Veritas 1 - Haslou 1: 0-2 (0-1)
  Geusselt Sport 1 - VV Schaesberg 1: 1-2 (0-1)
  VV ALFA Sport 1 - Eijsden 1: 0-0

  Programma 11e speelronde (zondag 10 december 2023):
  Haslou 1 - GSV'28 1
  Eijsden 1 - Veritas 1
  Sittard 1 - Bekkerveld 1
  Caesar 1 - Heer 1
  Venlosche Boys 1 - VV ALFA Sport 1
  RVU 1 - Geusselt Sport 1
  VV Maastricht West 1 - VV Schaesberg 1