• Forse nederlaag voor GSV'28 1

  Een door blessures geplaagd GSV’28 mocht afgelopen zondag aanleggen voor een thuiswedstrijd tegen Scharn. Na 2 thuisnederlagen op rij werd het weer eens tijd voor een broodnodige driepunter. Ook kijkend naar de stand waren punten zeer gewenst. Het zou helaas anders gaan lopen.

  GSV’28 startte afwachtend en had zich duidelijk ingesteld om vandaag de 0 te houden. Scharn was de betere ploeg en kreeg de gevaarlijkste kansen in het eerste deel van de wedstrijd. In de 23e minuut scoorde Scharn, maar grensrechter Stijn Peltzer stak resoluut zijn vlag de lucht in: buitenspel. Een minuut later had het 1-0 voor GSV’28 kunnen zijn. De doelman van Scharn bracht redding op een inzet van Rick Pijls.

  Nadat GSV’28 doelman Tim Wouters knap redde in de 37e minuut was het Tim Booten die tegen de verhouding in de score opende. 1-0. GSV’28 probeerde vervolgens de 1e helft uit te voetballen, maar slaagde daar helaas niet in. Een lange pass van laatste man Bart Janssen werd compleet verkeerd ingeschat door de Genhouter defensie. Marco Thoma haalde in eerste instantie nog de bal van de doellijn, maar moest vervolgens toch toezien hoe het 1-1 werd. Een klap in het gezicht voor de mannen van Bart Meulenberg.

  De uitstekend leidende scheidsrechter Verstappen had nog amper zijn fluit geblazen bij de start van de 2e helft of het werd al 1-2. Een onthutsend begin van onze rood-witten die zomaar de gevaarlijkste schutter van Scharn lieten schieten. GSV’28 leek heel even terug te komen in de wedstrijd na een paar gevaarlijke uitbraken, maar moest een nieuwe tegenslag verwerken. Een voorzet van Scharn werd in eigen doel gekopt door Djordy Zaicsek: 1-3. De 20 minuten die volgden waren dramatisch. Het was echt een wonder dan Scharn niet 4 of 5 keer scoorde. Reddingen van doelman Wouters en slordig afronden van Scharn zorgden ervoor dat het maar 1-3 stond.

  10 minuten voor tijd moesten de 200 toeschouwers toch toezien hoe Scharn een vierde treffer op het scorebord zette. Een 3 tegen 5 situatie uit een counter werd nu wel uitgespeeld. Enkele minuten later mocht Tim Booten nog een eretreffer noteren na een fraai steekpasje van Rick Pijls. Maar aan de andere kant lag de bal er ook alweer na enkele minuten in. Opnieuw uit de 2e lijn, en opnieuw zonder al te veel verzet.

  GSV’28 was blij dat scheidsrechter Verstappen slechts 1 minuutje blessuretijd door liet spelen. In de 2e helft waren de invalbeurten van Bas Dullens en Max Limpens nog een van de enige lichtpuntjes voor onze rood-witten. Zij zorgden voor enkele gevaarlijke acties. Onze mannen zullen komende week een nieuw strijdplan moeten maken voor de laatste 6 wedstrijden van het seizoen. Die serie begint aanstaande zondag met een cruciale uitwedstrijd op natuurgras tegen Geusselt Sport in Maastricht.


  GSV'28 1 - Scharn 1: 2-5 (1-1)
  38' 1-0 Tim Booten
  45' 1-1 Fabio Poddighe
  46' 1-2 Guy Went
  54' 1-3 Djordy Zaicsek
  82' 1-4 Lars van Winssen
  84' 2-4 Tim Booten
  87' 2-5 Guy Went

  Gele kaarten:
  geen

  Scheidsrechter:
  Bert Verstappen