• Gedeelde koppositie na 4e driepunter GSV'28 1

  Ons vlaggenschip mocht zondag voor alweer haar laatste wedstrijd in oktober aantreden tegen Geusselt Sport. De wedstrijd begon met een eervolle minuut stilte ter nagedachtenis aan overleden lid Willem de Bruijn.

  Even later blies de pas 25-jarige scheidsrechter Lemmens uit Bruheze voor het eerst op zijn fluit. Hij zou zoals het hij zelf na afloop al benoemde een zware middag krijgen in Genhout. Twee zeer discutabele strafschoppen, gele kaarten voor de beide hoofdtrainers en gele kaarten vooral op appelleren van beide teams. Niemand had er gelukkig voordeel bij.

  Het eerste kwartier was duidelijk voor onze rood-witten. Na 7 minuten werd de combinatie Tom Meertens - Steef Nijsten voor het eerst gevaarlijk. Met een mooie 1-2 kon Nijsten vanaf de achterlijn een bekeken assist geven op Maikel de Groot: 1-0.

  Nadat Tom Meertens knap de trekker over haalde vanaf een meter op 20 moest GSV’28 een eerste corner tegen zien te verwerken. Dit eindigde in een blamage voor onze defensie. De bal bleef in twee instanties in de doelmond hangen waardoor linksback Chassy Lewerissa de 1-1 scoorde.

  Halverwege de eerste helft had Tom Meertens moeten scoren. Hij speelde de bal net iets te ver voor zich uit waardoor doelman Dario Armani op tijd kon ingrijpen in een 1-op-1 situatie. GSV’28 leek het even kwijt. Tweede ballen kwamen allemaal uit bij de Maastrichtenaren en GSV’28 mengde zich te zeer in het ‘vechtvoetbal’ van de gasten.

  Vlak voor rust maakte Geusselt Sport gebruik van de hectiek door een strafschop te forceren. Aanvoerder Ricky Sour, normaal gesproken foutloos in deze situaties, ging achter de bal staan een schoot de strafschop ronduit slecht in. Randy van Goethem dook in de juiste hoek en pareerde prima. Ruststand 1-1.

  In het begin van de tweede helft kreeg GSV’28 nog niet zomaar grip op de individuele kwaliteiten (met name voorin) bij Geusselt Sport. Vooral Jesley Marijnen werd regelmatig gevaarlijk en scoorde bijna 1-2. Enigszins uit het niets kwam dan toch het tweede Genhouter doelpunt. Een razendsnelle uitbraak ingeleid door Rick Pijls die Tim Booten in stelling bracht om 1-op-1 af te ronden. Booten bleef rustig en wipte de bal langs Armani: 2-1.

  GSV’28 vergat hierna de wedstrijd in het slot te gooien. Rick Pijls kreeg de eerste 100% kans, maar schoot vanaf een meter of 10 hoog over. Ook Maikel de Groot (kopbal net voorlangs) en Tim Booten (te lang wachten met schot) hadden de driepunter veilig moeten stellen.

  Geusselt Sport bleef geloven. Aanvaller Patrick Crijns ging voorop in de strijd en zorgde met een fraaie individuele actie voor een niet te missen bal voor Ricky Sour: 2-2. Zou GSV’28 dan net als vorig seizoen 2 keer een voorsprong weg geven tegen Geusselt Sport? Gelukkig werd het antwoord ‘nee’, want leidsman Lemmens legde de bal opnieuw op dezelfde stip. Marco Thoma bleef wel rustig en schoot de bal vol in het zijnet: 3-2.

  Het bleek de winnende treffer te zijn, want Geusselt Sport verprutste de laatste kans. GSV’28 maakte de wedstrijd ‘dood’ en mocht zo opnieuw 3 punten bijschrijven. Na 6 speelrondes staan de mannen van Bart Meulenberg op een gedeelde koppositie samen met Caesar, Sportclub’25 en de tegenstander van volgende week: promovendus FC Geleen-Zuid.

  2e klasse G | 6e speelronde
  GSV'28 1 - Geusselt Sport 1: 3-2 (1-1)
  7' 1-0 Maikel de Groot
  14' 1-1 Chassy Lewerissa
  44' Ricky Sour mist strafschop
  57' 2-1 Tim Booten
  71' 2-2 Ricky Sour
  79' 3-2 Marco Thoma (strafschop)

  Gele kaarten:
  GSV'28: Rick Pijls, Ken Schattenberg en Bart Meulenberg
  Geusselt Sport: Leroij Penders, Toby Thehu, Rob Lemmens en Patrick Crijns

  Scheidsrechter:
  Enzo Lemmens