• Stichting Genhout Samen

  Sinds 2000 werkt GSV’28 samen met 4 andere Genhouter verenigingen in de Stichting Genhout Samen. De stichting stelt zich ten doel de leefbaarheid in ons dorp positief te beïnvloeden en de samenwerking tussen verenigingen te stimuleren. Dat lukt aardig, want sinds het oprichtingsjaar organiseren de 5 verenigingen ieder jaar een of meerdere evenementen.

  Er waren al vele hoogtepunten. In september 2014 maakte heel Genhout zich 4 dagen lang op voor Openluchttheater de Inspecteur. Ruim 2.000 gasten bezochten dit theater met diner en afterparty. Een geweldige ervaring waarvoor ruim 200 vrijwilligers meer dan 1,5 jaar hebben samengewerkt. In 2006 en 2007 waren er ludieke zeskampen op de Bijenkorf in Groot-Genhout. Teams in en uit Genhout streden in een Spel zonder Grenzen-achtige setting om de hoofdprijs.  

  In 2016 organiseerde de stichting het alternatief Sjöttefiës Genhout. Een geweldige dag waar 9 schutterijen, samengesteld door verenigingen en vriendengroepen uit Genhout, een optocht liepen, defileerden en schoten om ‘d’n Genhouter Um’. Ruim 500 gasten bezochten dit evenement. 

  De 5 verenigingen in Stichting Genhout Samen: 
  - Voetbalvereniging GSV’28
  - Fanfare Sint Antonius
  - Carnavalsvereniging de Sjravelaire
  - Toneelvereniging Ons Genoegen
  - Kindervakantiewerk Genhout

  Arno Wouters en Frans Feron vertegenwoordigen GSV'28 in Stichting Genhout Samen.