• Genhouter muur breekt in laatste seconde

GSV'28 reisde afgelopen zondag met een krappe selectie af naar koploper Sportclub'25 uit Bocholtz. De tegenstander wist tot dusver nog ongeslagen te blijven en zou uiteindelijk tegen GSV'28 haar vierde overwinning van het seizoen pakken en daarmee de koppositie in de 2e klasse G verstevigen. GSV'28 leed haar derde nederlaag op rij. Deze keer extra zuur, want met de goed teamprestatie van vandaag hadden de mannen van Bart Meulenberg een punt verdiend.

GSV'28 startte zondag met een verdedigd ingesteld team dat erop uit was om voor de vierde keer op rij de 0 te houden in Bocholtz. Een punt meenemen naar Genhout zou een goede prestatie zijn tegen dit team dat toch gezien wordt als Ć©Ć©n van de kanshebbers voor de titel dit seizoen.

De verdedigende instelling van GSV'28 was ook duidelijk zichtbaar in het balbezit gedurende de eerste helft. Sportclub'25 combineerde en probeerde de Genhouter muur te doorbreken. Pas in de 23e minuut leidde dit tot de eerste doelpoging. Routinier Tom Daemen legde het doel van Randy van Goethem onder vuur met een geplaatst schot. Twee minuten later had aanvoerder Ryan te Kampe de 1-0 op zijn voet. Hij miste.

Dat werd ook een beetje het verhaal van Sportclub'25 gedurende deze wedstrijd. Aan de bal, kansen creƫren en deze dan vervolgens missen. GSV'28 hield tegen en kreeg in de eerste helft eigenlijk maar ƩƩn serieuze mogelijkheid. Dat was een indraaiende vrije trap van Marco Thoma die broer RenƩ had kunnen verlengen om het Sportclub-doelman Job van de Walle lastig te maken. Dat gebeurde niet.

In het restant van de eerste helft werd het spel aan beide kant niet beter. Leidsman Mohamed Azarfane uit Helmond ging mee in dat niveau en trok binnen 9 minuten drie discutabele gele kaarten en liet de zwaarste overtreding van de wedstrijd onbestraft.

Na de thee ging Sportclub'25 vol goede moed op zoek naar de openingstreffer. GSV'28 kwam er gedurende de hele 2e helft eigenlijk maar drie keer echt gevaarlijk uit wat leidde tot twee doelpogingen die nooit echt gevaarlijk waren. Stijn Winkens en Steef Nijsten waren nog het dichtst bij het doel van Job van de Walle die verder zijn handschoenen kon sparen deze middag.

Te Kampe en spits Kamps kwamen gevaarlijk voor het doel waarna Sportclub'25 een hoekschop kreeg. GSV'28 moest toezien hoe Maikel van Kesteren na een licht contact gretig naar het grasveld ging en daarvoor beloond werd met een strafschop. Thommie Vluggen mocht aanleggen vanaf de penaltystip en gaf de bal een dusdanig harde peer dat deze een meter over het doel van GSV'28 ging. Een typerend moment voor deze wedstrijd.

Eerlijk is eerlijk, er was eigenlijk maar Ć©Ć©n ploeg die aanspraak maakte op de overwinning en dat waren de gastheren. Sportclub'25 domineerde en kreeg in de slotfase nog een aantal grote kansen. Zo waren opnieuw Ryan te Kampe en Frank Kamps dichtbij met een kopbal die maar net voorlangs het Genhouter doel waaide. GSV'28-goalie Van Goethem moest ook nog een keer handelend optreden bij een 1-op-1 situatie waar de Bocholtzer spits te veel tijd nodig had.

De blessuretijd was inmiddels ingegaan toen scheidsrechter Azarfane de hoofdrol opeiste. Genhouter-back Thom Brinkhof mocht het veld niet betreden na een blessurebehandeling waarna de leidsman Sportclub'25 wegens commentaar van Genhouter zijde een indirecte vrije trap gaf op de rand van het 16-meter gebied. De geblokte bal kwam op de achterlijn voor de voeten van Jordy Slangen die met zijn punt de bal gevaarlijk voorgaf. Sterker nog, dit leidde tot een doelpunt. De bal waaide zomaar binnen bij de tweede paal. Tot grote frustratie van GSV'28 uiteraard. GSV'28 mocht aftrappen en direct was daar het laatste fluitsignaal. Een geweldige domper voor de mannen van Bart Meulenberg.

Sportclub'25 ging de kleedkamers in met een verdiende overwinning. GSV'28 moest de derde nederlaag op rij incasseren. Ongelofelijk zuur, want de geleverde arbeid op deze herfstachtige zondag had echt wel een punt verdiend. Sportclub'25 gaat fier aan kop van de 2e klasse G. GSV'28 zakt een plekje naar de 8e positie op de ranglijst. Wel moet gezegd worden dat er nog 5 wedstrijden ingehaald moeten worden door afgelastingen. Wat verder opvalt, is dat de verschillen klein zijn. Nummer 3 Scharn heeft 9 punten terwijl hekkensluiter RKFC Lindenheuvel/Heidebloem 4 punten liet noteren. Aanstaande zondag mogen onze rood-witten het gaan opnemen tegen Sporting Heerlen.

2e klasse G | 6e speelronde
    Sportclub'25 - GSV'28: 1-0 (0-0)
    58' Thommie Vluggen mist strafschop
    90+3' 1-0 Jordy Slangen