• Goede 2e helft brengt GSV'28 1 driepunter

Op een lenteachtige zondag was het weer eens tijd voor een supersunday op ons Jean Nijsten Sportpark. Na een uitstekende overwinning van ons 2e elftal in hun jacht op het kampioenschap in de reserve 2e klasse A mocht ons vlaggenschip aantreden tegen FC Hoensbroek. Een ploeg die vorig seizoen nog 1e klasser was, maar na de degradatie de volledige basis zag vertrekken en met veel jonge jongens ‘een nieuwe start’ maakt. Slechts 9 puntjes werden verzameld, waarvan 3 tegen GSV’28. Onze rood-witten blameerden zich eerder dit seizoen in Hoensbroek en hadden dus iets recht te zetten.

Dat was ook duidelijk te merken in de beginfase van de wedstrijd. GSV’28 kwam goed uit de startblokken. In de 11e minuut was het Menno Aarts met een loepzuivere pass op de ingeschoven centrale verdediger Bas Dullens die 1-0 binnenkopte. Opnieuw een belangrijke goal van de ‘Bölles van Dölles’. Enkele minuten later had aanvaller Jordi Janssen de voorsprong kunnen verdubbelen, maar hij kopte net over de goal van FC Hoensbroek.

Wat volgde was een matig vervolg van de 1e helft. Onze rood-witten konden niet doordrukken en FC Hoensbroek begon langzamerhand te geloven dat er iets te halen viel. In de 35e minuut werd het zelfs 1-1 na een goed uitgespeelde aanval over rechts. De verdediging van GSV’28 stond duidelijk uit positie waardoor Noah Ruijters de 1-1 vrij kon binnenschieten. Dat was ook de ruststand.

GSV’28 moest meer gaan brengen om een belangrijke driepunter bij te schrijven. Het eerste gevaar in de 2e helft kwam van een schot van Bram Hanssen. Dit schot ging net naast. Een paar minuten later kwamen onze rood-witten heel goed weg. De verdediging stapte totaal verkeerd op een buitenspelval waardoor de FC Hoensbroek spits 1-op-1 op doelman Caessens afging. Caessens bleek de betere van de twee en bracht redding.

Trainer Meulenberg ging vervolgens ingrijpen op het middenveld. Een dubbele wissel bracht Ken Schattenberg en Tom Meertens in het veld. FC Hoensbroek had het lastig met de veranderde posities. Binnen 8 minuten drukte GSV’28 door en scoorde onze rood-witten twee keer. Beide goals kwamen op naam van Rick Pijls. Diezelfde middenvelder maakte 10 minuten later de loepzuivere hattrick compleet met een fraaie ‘koplopbal’.

FC Hoensbroek had de handdoek in de ring gegooid en liep ook nog tegen een rode kaart aan door een grove charge op Bram Hanssen. De middenvelder moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Aaron Wijns. Hij bekroonde het aanvallende en gretige spel van ons vlaggenschip met een fraai 5e doelpunt. Wijns knalde een geblokt schot vol in de linker bovenhoek en bracht daarmee de eindstand op het scorebord.

Met deze op basis van de tweede helft dik verdiende overwinning is een plekje in het linker rijtje weer in zicht. Dan zullen de mannen van Bart Meulenberg wel dezelfde gretigheid op de mat moeten leggen tegen naaste buur en rivaal Caesar. Zaterdagavond om 19.00 uur spelen beide rood-witten op Sportlandgoed de Haamen.

GSV'28 1 - FC Hoensbroek 1: 5-1 (1-1)
    11' 1-0 Bas Dullens
    35' 1-1 Noah Ruijters
    67' 2-1 Rick Pijls
    72' 3-1 Rick Pijls
    83' 4-1 Rick Pijls
    89' 5-1 Aaron Wijns