• Gretig GSV'28 1 naar dikverdiende overwinning

  Afgelopen zondag stond de inhaalwedstrijd tegen SV Simpelveld op het programma. Na magere resultaten van de laatste weken zou en moest deze wedstrijd gewonnen worden om uit de gevarenzone weg te blijven. Voor SV Simpelveld gold en geldt nog steeds dat ieder punt helpt in de strijd om de laatste plaats (met FC Hoensbroek, de nummer laatst degradeert rechtstreeks).

  De thuisploeg begon afwachtend en liet GSV’28 voetballen. Dat leek precies wat de ploeg van Bart Meulenberg nodig had om vertrouwen te winnen. In het eerste half uur kregen onze rood-witten zeker 10 kansen om op het scorebord te komen. Dat was te danken aan goed voetbal en een tegenstander die duidelijk moeite had met de formatie en hongerige instelling van GSV’28.

  Het was dan ook geen verrassing dat na 25 minuten al een 0-3 tussenstand op het scorebord stond. Nadat Max Limpens en Rick Pijls nog 100% kansen misten, kopte Bram Hanssen 0-1 raak. Vervolgens waren het opgekomen verdedigers Aaron Wijns en daarna Djordy Zaicsek (beiden op aangeven van Rick Pijls) die een fraaie treffer op hun naam schreven. Zo leek de wedstrijd al halverwege de eerste helft beslist en konden de ruim 50 meegereisde Genhoutenaren opgelucht ademhalen.

  In het restant van de eerste helft kwamen er opnieuw kansen voor onze mannen, maar verder dan 0-3 kwamen ze niet. Het was aan doelman Tim Wouters te danken dat SV Simpelveld geen aansluitingstreffer maakte. 1 minuut voor rust pareerde hij knap in een 1-tegen-1 situatie.

  Na rust begon GSV’28 slap en onnodig onrustig. Nadat Max Limpens opnieuw koppend zijn eerste GSV’28-doelpunt van dit seizoen had kunnen maken, kreeg SV Simpelveld een buitenkansje: een vrije trap van 20 meter. Deze werd hard binnengeschoten in de rechter bovenhoek: 1-3.

  De thuisploeg leek een kansje te ruiken, maar moest al binnen 10 minuten toezien hoe GSV’28 weer 2 keer scoorde. Een bevrijding voor ons vlaggenschip dat eindelijk weer een driepunter ging noteren. In de 58e minuut gaf Bram Hanssen een scherpe voorzet die Rick Pijls in stelling bracht: 1-4. Een paar minuten later mocht ook topscorer Tim Booten zijn treffer maken en noteerde daarmee meteen de eindstand: 1-5.

  Concurrenten Eijsden en Haelen speelden zondag gelijk. Of dat voor GSV’28 het beste resultaat is, moet komend weekend blijken als Eijsden opnieuw een concurrent ontvangt in eigen huis: Geusselt Sport. GSV’28 stijgt door deze zege 2 plekken op de ranglijst en lijkt voor nu even uit de gevarenzone. Er kan met vertrouwen toegewerkt worden naar de voorlaatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Op zondag 12 mei, tegen Haelen. Een overwinning tegen deze concurrent kan voldoende zijn om ook volgend seizoen weer in de 2e klasse G uit te komen.

  SV Simpelveld 1 - GSV'28 1: 1-5 (0-3)
  16' 0-1 Bram Hanssen
  22' 0-2 Aaron Wijns
  25' 0-3 Djordy Zaicsek
  58' 1-3 Danny Schiffelers
  62' 1-4 Rick Pijls
  65' 1-5 Tim Booten

  Gele kaarten:
  SV Simpelveld: Lars Vilters

  Scheidsrechter:
  Marco Bos