• GSV Dames: Zeen ver wakker?!

  Normaal gesproken wil een deel van de dames van GSV VR1 nog wel eens nét in hun bed rollen op zondagochtend om 8.15. Zondag 30 augustus mochten we echter al verzamelen op dit tijdstip... De reis ging naar Mesjtreech, om te strijden tegen Daalhof in onze eerste bekerwedstrijd.

  Coach Rob heeft ons middels een heuse bosloop en oefenwedstrijd tegen de dames van Bunde klaargestoomd voor komend seizoen. Dat wierp vandaag zijn vruchten af, nadat we in een mierenhok waren omgekleed en vervolgens opgewarmd én verbazingwekkend fit op het mooie grasveld stonden in Mesjtreech. Zoals Rob zei: 'Sjwoan mat... Dit woar vreuger mien veldje jonges!'. De lijnen waren tevens indrukwekkend recht. Zou de lijnentrekker van Daalhof in zijn verleden stage hebben gelopen bij onze Frenske?

  Om 09.30 floot de scheids iedereen nog eens flink wakker en ging de wedstrijd van start. Na 8 minuten spelen is het al raak voor de dames uit Genhout. Simone schiet de openingstreffer, rustig en beheerst, in het linker onderhoekje zoals we van haar gewend zijn: 0-1. Enkele minuten later maait ‘de agressieve nummer 6’ aka Lisa Limpens de tegenstander om (of was het toch de andere agressieve nummer 6 op het veld... maar is oké scheids), waarna een onbenutte vrije trap genomen wordt door Daalhof.
  Na een kwartier speeltijd krijgen de dames van GSV een vrije trap die Simone voor haar rekening neemt. Er ontstaat voor de goal een flipperkast, waarna de bal treurig in het zijnet eindigt. Weer geen resultaat voor de dames van GSV, die ondanks de fysiek sterkte tegenstander de overhand hebben. Trainer Rob VB: ‘Hie mosse gewoon winne en noa hoes goan’.

  Tijd om nog eens te scoren dus. Inmiddels hebben we 20 minuten gespeeld en staat de tegenstander paniekerig met 8 man te verdedigen tegen het trio van aanvallers van GSV. 10 minuten later volgt na een voorzet van Myrthe Welman een gruwelijke aanname en ‘een verwoestend schot in de rechter bovenhoek’ van Lisa, alsdus trainer Robbie VB. 0-2 voor GSV, huppakee!

  Het spel begint in te kakken en GSV moet ervoor waken niet op hetzelfde niveau en snelheid als de tegenstander te gaan spelen. Grensrechter in functie Marieke Pelzer probeert de dames aan te moedigen en tevens gekleed in een flatteuze renbroek de scheidsrechter aan haar kant te krijgen. Tevergeefs. Maar de eerste helft blijf goed lopen, de coach van Daalhof vraagt zelfs aan Robbie VB de batterijen uit zijn dames te halen: ‘Mien vrouwluuj van Daalhof motte veul te hel renne’.

  Drie minuten voor rust neemt Lonne Pastmans een vrije trap. Helaas belandt dit schot in de handen van de keeper. De counter komt en voor het eerst in de wedstrijd laat goalie Anique Voncken zich van haar beste kant zien. Na haar redding en uittrap, scoort Myrthe Welman één minuut voor tijd de laatste goal van de eerste helft. Met een 0-3 voorsprong gaat GSV de rust in. Lekker aan de thee! Huh, wacht, waar is de thee? Die was in het verkeerde mierenhokkie beland.

  Wanneer alle speelsters na rust weer het veld betreden, roept één van de tegenstandsters: 'Dames dink deraan wat de trainer net gezag heat he?!'. Maar de grensrechter denkt er het zijne van terwijl hij naar zijn plek loopt en reageert nee-schuddend, vol vertrouwen dus, 'puh!'.
  Het is de eerste tien minuten flipperkastvoetbal en de tegenstander wordt opgepept door hun grensrechter 'vroluij es ger noar de stad goat hub ger aog gein pein!'. Het is echter GSV dat de goal weet te vinden, maar Esmée Beckers schiet helaas op de paal en even later op de lat. Ook de rebound van Senne Nijsten gaat over.
  De tegenstander volgt dit voorbeeld en raakt de lat. Na 20 minuten in de tweede helft is het nog steeds 'knoakevoetbal', aldus Voncken. Maar dan wordt gescoord door Esmée Beckers! Oh nee, deze wordt afgevlagd en vervolgens ook afgefloten voor buitenspel. Hoe ging dat carnavalsliedje ook alweer... Weer iets met 'Woo is de VAR?'?

  Er volgden nog enkele kansen, vanuit beter samenspel, maar zonder succes. Na een half uur spelen zorgt een gouden wissel van Rob ervoor dat Eline Voncken de 4-0 er in schiet. Fysiek zet de tegenstander nog een tandje bij.
  Gina Gisbertz maakt een panna bij de grensrechter, helaas zijn hier geen punten voor toe te kennen. Het 'knaokevoetbal' lijkt voorbij, maar hoewel de dames talloze kansen krijgen worden er maar weinig benut. Tot het moment dat onze debutantspits, afkomstig uit de verdediging, Myrthe aka ‘de valbreker’ Welman de welverdiende 5-0 erin prikt.

  Eindelijk floot de bamibal (citaat van de grensrechter in functie) de wedstrijd af. De dames van GSV gaan met een gerust hart en een 0-5 overwinning de berg op en de rest van de zondag tegenmoet. En aangezien onze dag al vroeg was begonnen, was de zondag deze keer nog lekker lang!

  Aanstaande zondag hebben we geen bekerwedstrijd en kunnen we dus opladen en ons mentaal voorbereiden op de (weer vroege) wedstrijd tegen RKMVC op zondag 13 september.