• GSV'28 1 bekert door na gelijkspel tegen Deurne

  GSV'28 heeft voor het eerst sinds vier seizoenen weer eens de groepsfase van het bekertoernooi overleefd. Waar de Brabantse avonturen en duels met eersteklassers vorige seizoenen geen succes opleverde, bleven onze rood-witten nu alle drie de duels ongeslagen wat genoeg was voor winst van de bekerpoule. Ook het hardwerkende Vianen Vooruit mag een ronde verder door een hele late treffer (3-2). Eersteklasser Deurne werd zo verrassend uitgeschakeld in Genhout.

  GSV'28 trof afgelopen zondag met Deurne een tegenstander met een rijke clubhistorie. Tien jaar geleden wonnen de wit-blauwen de KNVB Districtsbeker van Zuid II. Een paar jaar daarvoor waren de Brabanders ook al succesvol in de 'grote beker': de club die dat seizoen ook kampioen van de Hoofdklasse B werd, behaalde de laatste 16 van het toernooi om de dennenappel en was zo vier overwinningen verwijderd van Europees voetbal. GSV'28 en Deurne troffen elkaar in het verleden ook al eens. Sterker nog: Deurne hield GSV'28 in 2006 uit de Hoofdklasse. De rood-witten wonnen in Brabant met 0-1, maar konden het thuis ondanks vele kansen niet afmaken: 0-2.

  Deurne, per bus afgereisd naar Genhout, moest winnen om zeker te zijn van de volgende ronde. Bij een gelijkspel was men afhankelijk van het resultaat bij Vianen Vooruit - Sparta'25. Voor GSV'28 gold dat een gelijkspel voldoende was. Een nederlaag zou ervoor zorgen dat onze rood-witten naar het resultaat in Vianen moest kijken.

  De openingsfase van dit derde bekerduel was mede door de felle zon en hoge temperaturen loom. Beide ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd, want gaven amper kansen weg. Het was Anton Loverbos van de gasten die voor het eerste gevaar zorgde. Zijn poging werd geblokt door de ervaren Genhouter defensie. Het volgende kwartier was voor onze rood-witten. Maikel de Groot (twee keer) en Roel Hendriks waren beiden dichtbij een openingstreffer. De kopsterke Deurner defensie met een goed keepende Robin Verhoeven hielden GSV'28 van scoren.

  GSV'28 bleef zoeken naar de openingsfase en werd een beetje overmoedig. Deurne profiteerde daar als een echte eersteklasser van. Waar GSV'28 balverlies leed op de helft van Deurne en met te veel spelers in aanvallende positie stond, counterde Deurne snel. Aanvoerder Erwin van den Broek was mee opgestoomd en zag zijn kans bij de tweede paal. Hij versloeg Menno Aarts in een duel en kopte de bal fraai binnen met een snoekduik: 0-1.

  GSV'28 raakte even van slag en kon nog geen minuut later weer vissen. Opnieuw onnodig balverlies in een aanvallende situatie. Deurne gebruikte de lange bal en zag de sterke spits Parfait Luwawa Guido Rutten en Randy van Goethem aftroeven. 0-2 voor de gasten. In de resterende 7 minuten voor rust kreeg Deurne nogmaals twee grote kansen. Redwan El Idrissi en Erwin van den Broek profiteerden niet. GSV'28 bleef zo in leven.

  De Genhouter bestuurders vanmiddag vergezeld door Kapelanen Charles en Stefan (binnenkort op woensdagochtend terug te zien bij het Walking Football-team) hoorden bij rust met een heerlijke vertrouwde vlaai (deze week twee stukken na een weekje vlaai-pauze) dat Vianen Vooruit en Sparta'25 een gelijke stand op het bord hadden staan: 1-1. Voor GSV'28 toch genoeg om door te bekeren.

  GSV'28 kwam goed uit de startblokken in de tweede helft. Nadat Djordy Zaicsek eerst via de linkerzijde zorgde voor het nodige gevaar, was het Roel Hendriks en Maikel de Groot die zorgden voor de aansluitingstreffer. Een fraaie actie van Hendriks die zijn directe tegenspeler uitschakelde en zorgde voor een assist op De Groot die voor de doelmond sterker was dan Luuk Veeneman: 1-2.

  Eén minuut later ontplofte de verder keurige wedstrijd uit het niets. Scheidsrechter Linders besloot niet te fluiten voor het klemmen van de bal waardoor GSV'28 bleef aandringen bij Parfait Luwawa. Hij kon dit niet waarderen en besloot in zijn emotie Djordy Zaicsek te trakteren op een tik die hem een directe rode kaart opleverde. Deurne moest verder met 10 man en had het geluk dat de scheidsrechter niet alle overtredingen kon beoordelen. Beide backs van de Brabanders kwamen veel te laat.

  GSV'28 drukte door en zag scheidsrechter Linders een wippertje van de pas ingevallen Tom Meertens opgewaardeerd worden tot strafschop. Roel Hendriks pakte de bal en scoorde zijn eerste officiële doelpunt in rood en wit. 2-2. Met nog 20 minuten op het scorebord leek het voor de handliggend dat GSV'28 nog enkele kansen zou creëren. Dat viel tegen doordat er wat onduidelijkheid was over het Genhouter strijdplan. Sterker nog: Deurne werd nog behoorlijk gevaarlijk. Doelman Van Goethem greep uitstekend in op een inzet van Thijs Matheij.

  In de slotfase hoopte Deurne nog te scoren met behulp van luchtgevaar. Job Steeghs was nog dichtbij een derde Brabantse treffer. Diep in de blessuretijd hadden Hugo de Geus en Roel Hendriks een winnend doelpunt op hun schoen. Het bleef echter bij 2-2. Doordat Vianen Vooruit tot twee keer toe terugkwam van een achterstand en in de laatste minuten de winnende 3-2 op het scorebord zette, was Deurne uitgeschakeld.

  Zo kwam een einde aan een voor GSV'28 fantastisch weekend. Vrijdag speelden onze rood-witten samen met twee teams van VV Caesar de afscheidswedstrijden van oud-speler en huidig assistent-trainer Bas Dullens. Zaterdag stond de Will Wijnen Memorial Match op het programma. 17 oud-1e elftalspelers lieten zien hun voetbaltalenten nog niet verleerd te zijn en wonnen met 5-1 van een gemengde groep van GSV'ers van nu. Op zondag wisten zowel GSV'28 1 als 2 zich in eigen huis te kwalificeren voor de knock-outfase van het bekertoernooi.

  KNVB Beker District Zuid II | poule 1-23, 3e speelronde
  GSV'28 - Deurne: 2-2 (0-2)
  37' 0-1 Erwin van den Broek
  38' 0-2 Parfait Luwawa
  51' 1-2 Maikel de Groot
  68' 2-2 Roel Hendriks (strafschop)

  Gele kaarten:
  GSV'28: Yannick Paulussen
  Deurne: Jorn Dekkers

  Rode kaart:
  Deurne: Parfait Luwawa

  Scheidsrechter:
  Luc Linders