• GSV'28 1 blijft koploper ondanks gelijkspel

  Na de overwinning van vorige week tegen Scharn trof GSV’28 vanmiddag het uit de eerste klasse gedegradeerde VV Schaesberg. Door de hevige regenval van de laatste dagen werd er uitgeweken naar het kunstgrasveld. De eerste helft speelt GSV’28 tegen de forse wind in. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd. De GSV’28 voorwaartsen waren echter veel gevaarlijker. In de 6e minuut glipte Tim Booten langs zijn tegenspeler en krulde de bal, buiten het bereik van de keeper, tegen de lat. Tom Meertens pakte de rebound maar Schaesbergkeeper Boers redde uitstekend. Even later redde doelman weer op een mooie inzet van Ruud van Kempen. Schaesberg creëerde ondanks het vele balbezit erg weinig. In de 35e minuut kwam pas het eerste schot tussen de palen, maar keeper van Goethem stond op de juiste plaats. Vlak voor rust moest Ken Schattenberg een uitval van Schaesberg onschadelijk maken en liep daarbij tegen een gele kaart op.

  Na de thee een feller Schaesberg. Het begon te drukken en kreeg ook enkele kansjes. In de 60e minuut mochten ze rustig door het centrum van GSV’28 combineren en Bart Janssen ronde koelbloedig af 1-0.

  Schaesberg wilde de beslissing forceren maar vond een goede GSV’28 doelman van Goethem op hun weg. GSV’28 wilde zich niet bij een nederlaag neerleggen en zocht steeds meer de aanval. Er ontstonden kleine kansjes voor GSV'28 en Tim Booten had pech dat een kopbal net naast ging. Trainer Meulenberg wisselde aanvallend en verving back Steef Nijsten door Bas Dullens die in de spits ging spelen. 12 minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Een vrije trap vanaf de zijkant, door Bram Hanssen, dwarrelde richting Schaesberg doel. Zonder dat een speler de bal aanraakte verdween de bal achter de doellijn. GSV’28 ging nog op zoek naar de winnende treffer, maar dit zat er niet meer in.

  Een terechte einduitslag tegen een goed combinerende tegenstander. Door de nederlaag van Caesar tegen Sportclub ’25 gaat GSV’28 nog steeds aan de leiding met een punt voorsprong op Sportclub ’25.
  Komende zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Lindenheuvel/Heidebloem Combinatie. De aftrap is om 14:00 uur. Eens kijken of GSV’28 als “herbstmeister” het jaar kan afsluiten.

  2e klasse G | 11e speelronde
  VV Schaesberg 1 - GSV'28 1: 1-1 (0-0)
  62' 1-0 Bart Jansen
  83' 1-1 Bram Hanssen

  Gele kaarten:
  VV Schaesberg: Dennis Scholly
  GSV'28: Ken Schattenberg

  Scheidsrechter:
  Paul Kerstges