• GSV'28 1 geeft overwinning uit handen

  Op een zonnige Moederdag zag een handje vol publiek een dramatisch slechte wedstrijd op een even zo slecht veld in Maastricht. GSV'28 reisde zondag met een goed gevoel af richting Maastricht. Onze mannen wisten de laatste vijf wedstrijden ongeslagen te blijven en stonden inmiddels in het linker rijtje. Een nieuwe driepunter vergrootte de kans op lijfsbehoud en een plek in de top-7 van de 2e klasse G. Het liep helaas anders dan we hoopten.

  Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat GSV'28 wilde voetballen en zocht naar doelpunten voor een overwinning. Geusselt Sport, dat net als bijna alle ploegen in de competitie, moest puzzelen om een wedstrijdfitte selectie op de been te brengen, hield tegen. GSV'28 kreeg de eerste grote kansen. Schoten van Roel Hendriks misten overtuiging om een openingstreffer te noteren. Ook Stijn Winkens was dichtbij het eerste doelpunt. Zijn inzet bij de tweede paal werd in de kiem gesmoord door de Maastrichtse defensie.

  Een minuut later mochten de Genhoutenaren wel juichen. De aanvalslinie joeg op de verdediging van de gastheren die een fout maakten door het slecht bespeelbare veld. Thom Brinkhof kwam aan de bal en die verschalkte de Geusselt Sport-doelman met een hard schot: 0-1. Een mooie start voor GSV'28 dat nog meerdere kansen ging krijgen. Marco Thoma was het kortst bij een doelpunt. Zijn harde vrije trap werd knap gepakt door de doelman.

  In de eerste helft leek er niets aan de hand voor GSV'28. Alleen aanvoerder Rick Sour kwam een keer gevaarlijk voor het doel, maar zag door een ingreep van Rim Nijsten zijn kansje voorbij gaan. Met 0-1 als ruststand leek het alsof GSV'28 te gemakkelijk was omgegaan met de gecreëerde kansen. Een tweede doelpunt had de wedstrijd op slot gegooid, maar die kwam er niet.

  GSV'28 kwam in de 51e minuut gevaarlijk voor het doel van Geusselt Sport dat vervolgens snel omschakelde en via de rechterkant veel ruimte kreeg. De Genhouter defensie liet zich vervolgens foppen door de Maastrichtenaren en zag bij de tweede paal Rick Sour helemaal vrij staan. 1-1. Een onnodig tegendoelpunt. Na schoten van Milan Koetsier en René Thoma kwam Geusselt Sport zelfs op voorsprong. Een lange bal werd volledig verkeerd ingeschat door de Genhouter verdediging waardoor Rick Sour andermaal het goudhaantje werd. 2-1.

  GSV'28 was duidelijk even van haar stuk gebracht, maar bleef aanzetten om ten minste een punt over de streep te trekken. Het voetbal werd er niet veel beter op, maar de intentie om een resultaat te boeken was er wel. GSV'28 ging opportunistischer voetballen en zag daardoor Geusselt Sport ook een paar keer gevaarlijk uitbreken. Eerlijk is eerlijk, de 3-1 was dichterbij dan de 2-2. Zeker Rick Sour had een loepzuivere hattrick kunnen of zelfs moeten maken.

  Geusselt Sport hield de pot dicht en zag alleen Maikel de Groot nog twee keer gevaarlijk voor het doel verschijnen. Zeker in de allerlaatste aanval was de lange spits onfortuinlijk bij een inzet in het strafschopgebied. Geusselt Sport mocht na 95 minuten de overwinning vieren en pakt zeer belangrijke punten. Het wordt namelijk razendspannend welke twee ploegen in het linker rijtje eindigen en welke ploeg straks nog nacompetitie voor lijfsbehoud moet spelen. Dat komt door de uitstekende resultaten van Sporting Heerlen (dat vanmiddag 3-1 won van Bekkerveld) en Heer (dat ook weer won, van rode lantaarn Scharn: 1-3).

  Voor GSV'28 staat een belangrijke week voor de deur. Twee thuiswedstrijden tegen hooggeplaatste ploegen. Donderdagavond om 20.00 uur komt Bekkerveld op bezoek. Zondag is het dan tijd voor de wedstrijd tegen RVU uit Rothem.

  2e klasse G | 21e speelronde
  Geusselt Sport - GSV'28: 2-1 (0-1)
  24' 0-1 Thom Brinkhof
  51' 1-1 Rick Sour
  58' 2-1 Rick Sour

  Gele kaarten:
  GSV'28: René Thoma en Yannick Paulussen

  Scheidsrechter:
  Andre Pennings

  Uitslagen andere wedstrijden 2e klasse G:
  FC Geleen-Zuid 0-5 RVU
  Sporting Heerlen 3-1 Bekkerveld
  Scharn 1-3 Heer
  VV Schaesberg 3-0 Eijsden
  Sportclub'25 4-4 Caesar
  Laura/Hopel Combinatie 1-1 RKFC Lindenheuvel/Heidebloem Combinatie

  Tussenstand 6e t/m 14e positie 2e klasse G - na 21 van 26 wedstrijden:
  6. Geusselt Sport - 29 punten (40-41 / -1)
  7. Heer - 27 punten (32-40 / -8)
  8. GSV'28 - 26 punten (35-36 / -1)
  9. Eijsden - 26 punten (28-38 / -10)
  10. Sporting Heerlen - 26 punten (21-31 / -10)
  11. FC Geleen-Zuid - 24 punten (25-36 / -11)
  12. Laura/Hopel Combinatie - 24 punten (33-54 / -21)
  13. RKFC Lindenheuvel/Heidebloem Combinatie - 17 punten (24-42 / -18)
  14. Scharn - 14 punten (22-47 / -25)
  Nummers 12 en 13 spelen nacompetitie, nummer 14 degradeert naar 3e klasse