• GSV'28 1 geeft zege uit handen

Afgelopen zondag mocht GSV’28 eindelijk weer eens thuis spelen. Na 3 wedstrijden op vreemde bodem, die allemaal verloren werden, stond een op papier gelijkwaardige tegenstander op het programma: Geusselt Sport.

In de beginfase oogde GSV’28 onzeker en nerveus. Het leek een zware middag te gaan worden. Nadat Geusselt Sport de eerste open (kop)kans nog miste, was het aanvoerder Rick Sour die een fantastisch uitgespeelde aanval beheerst afrondde. 0-1 voor de Maastrichtenaren. Nog voor de 20e minuut kreeg Geusselt Sport opnieuw een grote kans om de voorsprong te verdubbelen. De opgekomen rechtsback miste echter.

GSV’28 ging vervolgens wat vrijer spelen en pakte volledig het overwicht in de rest van de 1e helft. GSV’28 kreeg een vrije trap op de rand 16 van Geusselt Sport. Bram Hanssen schoot de bal prachtig in de linker bovenhoek: 1-1. Diezelfde Hanssen leek 5 minuten voor rust de 2-1 op het scorebord te zetten. Hij verlengde de kopbal van Tim Booten tot doelpunt. Deze werd tot frustratie van alle Genhoutenaren afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Het was vervolgens ‘overleven’ tot rust voor Geusselt Sport. GSV’28 profiteerde niet, maar kwam wel sterk uit de startblokken na rust.

Binnen 3 minuten was het al 2-1 door een mooie aanval die Jordi Janssen afmaakte. Er volgde een saai kwartier zonder echte kansen. Geusselt Sport kreeg een vrije trap op 35 minuten van de Genhouter goal. Die werd hard ingeschoten richting de 2e paal en belandde zonder dat iemand eraan kwam zomaar in de linker bovenhoek: 2-2. Een minuut later was het Bram Hanssen die zijn eerdere doelpunt bijna kopieerde. Deze keer bracht de doelman redding. Toch moest hij 10 minuten later toezien hoe Rick Pijls een nieuwe vrije trap van Bram Hanssen verlengde: 3-2.

GSV’28 leek de wedstrijd te gaan winnen, want een kwartier voor tijd kreeg Geusselt Sport doelman Dario Armani rood voor grof taalgebruik richting scheidsrechter Bouders. Met 10 man ging Geusselt Sport vol voor de gelijkmaker. Onze rood-witten lieten zich naar achteren drukken en kregen geen kansen meer.

Het noodlot sloeg dan ook toe. Vlak voor tijd kreeg Geusselt Sport een kans in de 16 meter van GSV’28. Een bal die waarschijnlijk over het Genhouter doel was gegaan, kwam onbewust maar zeker hinderlijk tegen de arm van Erik Bruls. Strafschop. Aanvoerder Rick Sour schoot ‘m binnen ondanks dat Marvin Janssen nog met 2 handen aan de bal kwam: 3-3.

Een gelijkspel wat absoluut de nasmaak van een nederlaag had. Waar vorig seizoen dit soort wedstrijden altijd ‘over de streep getrokken werden’, lijkt de onzekerheid en een beetje pech dit seizoen in de weg te staan. Alle concurrenten verspeelden ook punten, dus de 7e plaats is nog steeds de positie van onze rood-witten. Volgende week spelen onze mannen hun laatste wedstrijd van 2018, uit in Scharn om 14.00 uur.

GSV'28 1 - Geusselt Sport 1: 3-3 (1-1)
    14' 0-1 Rick Sour
    23' 1-1 Bram Hanssen
    48' 2-1 Jordi Janssen
    62' 2-2 Jesley Marijnen
    74' 3-2 Rick Pijls
    90' 3-3 Rick Sour (strafschop)