• GSV'28 1 sluit seizoen af met gelijkspel

  Op een sfeervol Jean Nijsten Sportpark stond zondagmiddag de laatste wedstrijd van dit seizoen op het programma. Een echte kraker en derby tegen De Ster uit Stein. ’s Ochtends hadden de mannen van 3 en 2 al voorgedaan hoe het moest door met 5-2 en 9-0 te winnen. Het 2e kroonde zich zelfs kampioen van de 2e klasse A en promoveert voor het eerst in onze clubhistorie naar de 1e klasse. Een fantastisch resultaat voor de mannen en GSV’28!

  Dan over naar de middag. GSV’28 werd toegezongen en startte goed. Djordy Zaicsek maakte een rush vanaf links, kon niet afgestopt worden door twee Steindenaren en schoot de bal vol in de kruising van de korte hoek. Een schitterende goal zoals onze linksback die meestal eens per seizoen maakt. 1-0. De rest van de 1e helft had GSV’28 ook het betere van het spel. Er kwamen zelfs twee 100% kansen op de 2-0. Eerst waren Tim Booten en Erik Bruls uit, daarna stond Rick Pijls een-op-een met doelman Schuman. De kansen werden gemist en GSV’28 mocht in de 40e minuut van geluk spreken dat het niet 1-1 werd. Een fraaie hakbal verlengd uit een vrije trap raakte de paal.

  Na rust startte GSV'28 net zo fel als bij de start van de wedstrijd. Tim Booten pikte meteen een doelpunt mee en werd zo topscorer van ons team. Een fraaie 2-0. De Ster ging daarna direct op zoek naar een aansluitingstreffer. Het eerste schot van De Ster werd nog knap gered door doelman Wouters. 5 minuten later ging ‘ie er wel in. Vleugelspeler Randy Wanten kwam oog in oog met Wouters en lopte de bal fraai binnen. 2-1.

  GSV’28 had inmiddels gewisseld. Coach Bart Meulenberg gunde zijn bank zo nog een half uur speeltijd in deze laatste wedstrijd. De volgende kansen waren opnieuw voor GSV’28. Schoten van Pjils en Thoma en een kopbal van Essers gingen allemaal net naast. GSV’28 vergat zichzelf te belonen en zag De Ster in de slotfase gelijk maken. Een fraai uitgespeelde aanval gaf Giel Piereij een niet te missen kans. 2-2.

  Dit doelpunt werd vooraf gegaan aan een gedenkwaardig moment. In de 78e minuut werd doelman Tim Wouters gewisseld voor Glen Caessens. Onze 1e doelman die gedurende het seizoen geblesseerd raakte en per direct een punt achter zijn keepersloopbaan moest zetten. Glen had een fantastische periode bij GSV’28, was er bijna altijd (samen met zijn familie) en verdiende dit afscheid. Hij werd ook luid toegezongen door de feestende mannen van 2.

  De wedstrijd kreeg amper blessuretijd. Scheidsrechter Lahaije vond het wel goed geweest en floot af. Een kleine deceptie voor een aantal spelers van GSV’28. Zij hadden deze geweldige dag en goede slotfase van het seizoen graag afgesloten met een overwinning. Dat toont de wil om te winnen.

  Onze mannen eindigden op een 8e plaats in de 2e klasse G. Het was een onzeker seizoen. Een maand geleden leek GSV’28 niet meer te kunnen winnen, maar door 10 punten in de laatste 4 wedstrijden is het klassenbehoud veilig gesteld. Het bleef zondag uiteraard nog lang onrustig bij GSV’28. Een fantastisch feest brak uit voor en door de mannen van 2. Kampioenen, proficiat!

  GSV'28 1 - De Ster 1: 2-2 (1-0)
  2' 1-0 Djordy Zaicsek
  46' 2-0 Tim Booten
  65' 2-1 Randy Wanten
  89' 2-2 Giel Piereij

  Gele kaarten:
  GSV'28: Djordy Zaicsek en Rick Pijls
  De Ster: Stan Loog

  Scheidsrechter:
  Marvin Lahaije