• GSV'28 1 uitgeschakeld in bekertoernooi

  Afgelopen zondag stond de altijd spannende derby tegen De Ster op het programma. Onze vrienden uit Stein hadden net als GSV’28, na een teleurstellend resultaat vorige week, alleen aan een overwinning genoeg om nog door te kunnen bekeren. Beide teams speelden dan ook duidelijk om te winnen.

  De kersverse eerste klasser onder leiding van Jean Maas en onze rood-witten waren in de eerste helft gelijkwaardig aan elkaar. Beide defensies hielden goed stand en er kwamen nauwelijks kansen voor de aanvallers. Voor GSV’28 bleef het bij een gevaarlijke voorzet waarbij Jordi Janssen net te laat kwam om in te tikken bij de tweede paal. De Ster had een paar momentjes, maar kon ook nooit echt in scoringspositie komen.

  Met een 0-0 ruststand konden de bijna 200 toeschouwers aan de koffie. GSV’28 startte niet sterk aan de tweede helft. Balverlies aan de rechterzijde luidde de openingstreffer in. Na een snelle combinatie kwam De Ster-aanvaller Randy Wanten oog in oog met Randy van Goethem: 0-1. Een paar minuten later testte GSV’28-captain Marco Thoma doelman Ruud Schuman voor het eerst echt met een laag ingeschoten vrije trap.

  GSV’28 moest vervolgens een nieuwe tik verwerken. De Ster brak uit en forceerde een fout aan Genhouter zijde. Een flinke misser in de rood-witte defensie zorgde voor een niet te missen kans voor Boyd Stoffels: 0-2. Een dubbele wissel aan de zijde van de thuisploeg zorgde voor wat nieuwe dynamiek op het veld. Invaller Bram Hanssen kreeg zelfs een assist op zijn naam toen De Ster-verdediger Stan Loog een voorzet van Hanssen ongelukkig opwaardeerde tot doelpunt voor de Genhoutenaren: 1-2.

  GSV’28 leek terug in de wedstrijd te kunnen komen, maar creëerde te weinig gevaar om echt aanspraak te maken op 1 of 3 punten. Leidsman Mol uit Breda had GSV’28 nog een strafschop moeten geven na een handsbal van De Ster. Er werd helaas anders geoordeeld. In de laatste 10 minuten hield De Ster de pot dicht en kregen de geel-zwarten zelfs nog een paar kleine kansjes. GSV’28 probeerde nog alles om een puntje eruit te slepen, maar het lukte helaas niet.

  De mannen van Bart Meulenberg liepen zo opnieuw tegen een nederlaag aan. Daarmee weten we dat er bij de wedstrijd tegen Beerse Boys niets meer op het spel staat. GSV’28 is uitgeschakeld in het bekertoernooi. VOAB is al zeker van plaatsing voor de volgende ronde. De Ster heeft volgende week aan een puntje genoeg. Beerse Boys kan alleen bij een overwinning nog door. De Ster zal dan moeten verliezen in Goirle. GSV’28 speelt zondag haar laatste bekerwedstrijd in Middelbeers. Aftrap om 14.30 uur op Sportpark De Klep.

  Districtsbeker Zuid II | 2e speelronde groep L59
  GSV'28 1 - De Ster 1: 1-2 (0-0)
  49' 0-1 Randy Wanten
  55' 0-2 Boyd Stoffels
  67' 1-2 Stan Loog (eigen doelpunt)

  Gele kaarten:
  GSV'28: Bas Dullens
  De Ster: Timo Haberland

  Scheidsrechter:
  Ronald Mol