• GSV’28 1 vergeet zichzelf te belonen en speelt gelijk

Het zijn onzekere tijden in het amateurvoetbal. Meer dan helft van de wedstrijden wordt afgelast. Op het moment dat beide teams gezond en compleet zijn, wordt er gevoetbald voor een troosteloos decor zonder publiek met beperkte beleving. Niemand vindt het leuk, maar toch moet het even. We missen onze supporters. Zeker in wedstrijden zoals gisterenmiddag tegen Eijsden. Een tegenstander waar GSV’28 de twaalfde man altijd goed kan gebruiken. Zeker in de eerste helft hadden onze rood-witten recht op een driepunter. Na rust speelde Eijsden opportunistisch. Lange ballen waar de Genhouter defensie alle moeite mee had. Het werd uiteindelijk 2-2.

De wedstrijd in Eijsden werd later dan gebruikelijk gestart door scheidsrechter Bert Verstappen. Dat had twee oorzaken. Het hoofdveld (natuurgras) in Eijsden was onbespeelbaar geworden door het strooien van zand. Daardoor werd uitgeweken naar het verderop gelegen kunstgrasveld. Eenmaal daar aangekomen was er eerst een minuut stilte voor het treurige overlijden van een jeugdspeler van de gastheren.

Om 14.39 begon de bal te rollen. Vanaf de beginfase werd duidelijk dat GSV’28 maar één intentie had vanmiddag: de eerste uitzege van het seizoen pakken. De eerste grote kans was meteen raak. De neefjes Nijsten zorgden voor de opbouw in de Genhouter achterhoede waarna Rowan Vanwersch met een fraai steekballetje Stijn Winkens oog-in-oog met Jimmy Vriezelaar zette. Winkens bleef koel en rondde af: 0-1. Winkens begon uitstekend en stond aan de basis van wat het tweede Genhouter doelpunt had moeten zijn. Rowan Vanwersch had de tweede assist op zijn voet, maar zag René Thoma een 100% kans missen. Even later miste een kopbal van diezelfde Thoma richting. Had hij de bal niet geraakt, stond Roel Hendriks in kansrijke positie op 10 meter van het Eijsdense doel.

Vlak voor rust kreeg Stijn Winkens opnieuw een kans. Hij vergat naar binnen te snijden en koos de moeilijke weg waardoor Eijsden een tweede treffer kon afwenden. Wat volgde was de 7e (!) hoekschop voor GSV’28 die net als de vorige 6 corners ongevaarlijk bleef. In de blessuretijd van de eerste helft moest GSV’28 voor het eerst de adem inhouden. Het hachelijke moment door slechte communicatie in de achterhoede liep goed af. De bal werd naar Oost-Maarland geschoten: tijd voor een warme kop thee.

Na rust veranderde de wedstrijd. Eijsden-trainer Josh Vanderlijde (oud-GSV’28 hoofdtrainer) liet zijn ploeg de lange bal hanteren. Die werd gevaarlijk, mede doordat Eijsden steviger in de luchtduels acteerde. Een indirecte vrije trap in de zestien was nog een ongevaarlijk waarschuwingsschot, maar een minuut later had Joep Hoeben de 1-1 op zijn schoen. Hij stond volledig vrij op een meter of 8 van het Genhouter doel, maar schoot de bal tegen Randy van Goethem.

10 minuten nadat de lange spits Wessel Franssen binnen de lijnen was gebracht, scoorde Eijsden de gelijkmaker. Franssen zorgde ervoor dat Eijsden haar 2e hoekschop van de wedstrijd kreeg. Het handjevol Genhouter aanwezigen zag de GSV’28-defensie matig optreden. De bal was lang onderweg en drie mannen van Eijsden kregen de kans om frank en vrij in te koppen. Invaller Robin Nelissen maakte dankbaar gebruik van deze gelegenheid. 1-1.

Tom Meertens verving vervolgens René Thoma en was meteen belangrijk aan de rechterkant. Een inzet van Rowan Vanwersch werd nog knap gepareerd door Jimmy Vriezelaar maar de rebound van Stijn Winkens was raak: 1-2. Het was één van de weinig echte mogelijkheden die GSV’28 wist te creëren in de tweede helft. In de laatste fase van de wedstrijd ging Eijsden opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Het doelpunt hing al even in de lucht toen de verdedigingslinie van onze rood-witten opnieuw niet best uitzag. Dennis Elie profiteerde van miscommunicatie tussen aanvoerder Marco Thoma en Randy van Goethem met de 2-2 tot gevolg. Een domper, maar gezien de tweede helft een verdiende gelijkmaker.

Scheidsrechter Verstappen zag geen aanleiding om maar een seconde blessuretijd toe te voegen aan deze spannende wedstrijd en floot na 90 minuten direct af. Eijsden en GSV’28 moesten de punten dus delen. Eijsden ging opgelucht de kleedkamers in. Na een moeizame eerste helft, sleepten zij een punt uit de wedstrijd. GSV’28 mocht zichzelf van alles verwijten, maar kon ook positief afsluiten. Voor het eerst sinds vier wedstrijden weer een resultaat én uitzicht op een overwinning. Dan zullen de Genhouter mannen hun voorsprong(en) wel sneller moeten uitbreiden of achterin de nul moeten houden. Hopelijk gaat dat aanstaande zondag wél lukken tegen RKFC Lindenheuvel/Heidebloem Combinatie. Een cruciaal duel tegen de enige andere ploeg uit het rechter rijtje die net als GSV’28 ‘maar’ één duel achter loopt op het oorspronkelijke wedstrijdschema.

2e klasse G | 8e speelronde
    Eijsden - GSV’28: 2-2 (0-1)
    13’ 0-1 Stijn Winkens
    67’ 1-1 Robin Nelissen
    70’ 1-2 Stijn Winkens
    78’ 2-2 Dennis Elie