• GSV'28 1 wint opnieuw de Beekse derby

Zondag 21 oktober 2018 zal voor altijd de boeken ingaan als een zeer gedenkwaardige dag. De Beekse derby GSV’28-Caesar stond op het programma en zou een wedstrijd worden die eigenlijk maar 32 minuten duurde. Ongeveer 350 supporters hadden zich verheugd op een leuke middag met een spannende wedstrijd op de Genhouter grasmat. Dat zou het helaas niet gaan worden.

Caesar startte furieus aan de wedstrijd. Het was duidelijk te merken dat de Keizerlijken de nederlagen van de afgelopen 2 jaar ‘boave op de berg’ wilde rechtzetten met een overwinning. Spits Guido Kaanen kreeg al na 4 minuten een niet te missen kans, maar schoot deze in het zijnet. De wedstrijd ging het een moordend tempo verder. Na 8 minuten had scheidsrechter Ploegstra de bal al op de stip moeten leggen voor een handsbal. Marco Thoma nam de vrije trap die schitterend uit de bovenhoek werd geplukt door doelman Vriezelaar. In de 13e minuut werd de wedstrijd definitief opengebroken. Een aanval van GSV’28 leek uitverdedigd te worden door Caesar, maar de bal bleef hangen op een dikke 20 meter van het Caesar doel. Verdediger en oud Caesar speler Bas Dullens schoof in en trapte de bal vol overtuiging uit de volley richting doel: 1-0 GSV’28.

Enkele minuten later zou Caesar zichzelf compleet uit de wedstrijd halen. Met een grove charge op Steef Nijsten kon Vince Meijers met een 2e gele kaart vertrekken waarna ook verdediger Ruiter mocht inrukken met een rode kaart voor het beledigen van scheidsrechter Ploegstra. Op eens was de wedstrijd ontploft en bijna beslist. Het was wachten op een 2e Genhouter doelpunt die 10 minuten later ook kwam. Een mooie aanval via de flank werd fraai afgerond door Rick Pijls (kopbal). 2-0.

De frustraties aan Caesar-zijde liepen nog verder op waardoor spits Kaanen na een eerdere gele kaart nu direct rood kreeg voor opnieuw het beledigen van de scheidsrechter. De wedstrijd was nu echt gespeeld en dat was duidelijk te merken. De 1e helft speelde GSV’28 nog met het nodige vuur op jacht na meerdere treffers. Daarbij kreeg met name Rick Pijls nog 2 opgelegde kansen met het hoofd. De ruststand zou echter 2-0 blijven.

Na rust had GSV’28 het ontzettend lastig om door de handbalverdediging van Caesar heen te voetballen. In de 59e minuut was het Tim Booten die een strakke voorzet van Steef Nijsten snoeihard inkopte. Caesar deed nog wat terug door een doelpunt van de pijlsnelle Tom Peters die een te korte terugspeelbal van GSV’28 onderschepte tot doelpunt opwaardeerde. Enkele minuten voor tijd was het invaller Jesper Prosje die de eindstand bepaalde op 4-1.

Na exact 90 minuten blies scheidsrechter Ploegstra voor het laatst op zijn fluit en eindigde daarmee een wedstrijd waarvan niemand gehoopt had dat deze zo zou lopen. GSV’28 en Caesar staan nu weer gelijk: beide op 9 punten. Voor GSV’28 staat komende zondag de uitwedstrijd naar Heksenberg (in Hoensbroek bij EHC) op het programma. Kunnen onze rood-witten hun 1e punten in een uitduel behalen?

GSV'28 1 - Caesar 1: 4-1 (2-0)
    13' 1-0 Bas Dullens
    31' 2-0 Rick Pijls
    59' 3-0 Tim Booten
    75' 3-1 Tom Peters
    83' 4-1 Jesper Prosje