• GSV’28 2 boekt 2de grote overwinning van het seizoen!

Zondag 13 oktober stond de thuiswedstrijd tegen Bekkerveld 2 op het programma. De tekenen van een geslaagd teamuitje van afgelopen vrijdag waren nog gedeeltelijk zichtbaar bij sommige spelers. In de wedstrijdbespreking werd het strijdplan uitgelegd en duidelijk gemaakt dat we een mooie stap in de ranglijst konden zetten als we deze wedstrijd zouden winnen. Met Local Hero Jasper Nijsten op nummer 10 als de vervanger van de geblesseerde Remy Winkelmolen moesten de 3 punten in Genhout gehouden worden.

Bij de start van de wedstrijd werd meteen duidelijk dat Bekkerveld 2 het balbezit aan GSV’28 2 zou laten en op de counter gevaarlijk zou proberen te worden. Dit lukte af en toe, maar tot een gevaarlijke kansen zou het in de openingsfase niet leiden. De kansen voor de mannen van 2 stapelde zich snel op, na diverse schoten van Ralf, Yannick en Brandon moest de druk verhoogd worden om een goal te kunnen maken. In minuut 29 was het dan zo ver, na een prachtige lange bal van Jeroen, kwam Hugo net buiten de 16 aan de bal. De ver uitgekomen keeper van Bekkerveld werd kansloos gelaten met een prachtige lob: 1-0! Hierna volgde in minuut 38 een solo van aanvoerder en linksback Brandon, en ook deze kans werd verzilverd: 2-0! Bekkerveld 2 was zichtbaar aangeslagen en maakte een defensieve blunder, hier was Ralf als de kippen bij om de keeper te omspelen: 3-0! De mannen van 2 zaten op rozen net voor rust. Deze tussenstand had nog hoger kunnen zijn na een prima voorzet van de ingevallen linksback Jarno op Koen. Deze kopte echter hoog over het doel, dat wordt komende week een extra kopoefening op de training voor Koen!

In de rust werd de 1e helft rustig geanalyseerd en 2 wissels doorgevoerd. Coach Hub vertelde de spelers dat het af en toe nog te slordig was en dat het baltempo omhoog moest. Door nog een snelle goal te maken in de 2e helft zou het verzet bij de mannen van Bekkerveld helemaal gebroken zijn.

Meteen volgde er weer een aantal schoten van de zijde van GSV’28 2, welke niet in doelpunten werden omgezet. Maar in de 60e minuut was het toch raak, na een goede inspeelpas van achteruit op Hugo, zette hij Max L. helemaal vrij voor de keeper. Deze plaatste de bal uiterst beheerst langs de keeper: 4-0! Het verzet was inderdaad gebroken en Bekkerveld kwam nauwelijks nog over de middenlijn. Vervolgens was het woord aan de ingevallen Rim, die na een lange blessure eindelijk weer mee kon doen. Na een goede actie in de 72e minuut aan de rechterkant en een weergaloze panna, zette hij Hugo vrij in de 16: 5-0! Veel lezers van dit verslag zullen wel denken, waar blijven de acties of doelpunten van Jasper, aangezien hij de speler is met het hoogte gemiddelde per minuut en dat al 2 seizoenen lang! Ook in deze wedstrijd kwam zijn moment weer, en wel in de 77e minuut. Na wederom een goede actie van Rim en de daaropvolgende assist, kwam Local Hero Jasper in balbezit in de 5 meter van Bekkerveld. Met zijn handelskenmerk “Sjravelde’’ hij de bal over de doellijn 6-0!

In minuut 84 werd reserve-doelman Martijn Keulers beloond voor al die wedstrijden dat hij al meegaat met GSV’28 2! Hij viel in voor een uitstekend keepende Tim en werd onder luid applaus ontvangen. Na 90 minuten blies de uitstekende scheidstrechter op zijn fluitje en waren de 3 punten binnen. Een uitstekende start in de competitie voor GSV’28 2: 4 wedstrijden 7 punten! Volgende week hebben de mannen geen competitiewedstrijd en Verder gein nuuts!