• GSV’28 2 degradeert met opgeheven hoofd uit reserve 1e klasse

  Zondag 9 juni stond de halve finale in de nacompetitie om lijfsbehoud op het programma voor GSV’28 2. Onze mannen wisten, met een smalle bezetting ten opzichte van het 1e ronde duel tegen RKASV 2, dat winnen van Schijndel/DE WIT 2 een behoorlijke uitdaging zou worden. De eerste 40 minuten speelde GSV’28 2 zeer sterk en kwam het op een 2-0 voorsprong, het doelpunt vlak voor rust bleek het kantelpunt waarna Schijndel/DE WIT 2 in de 2e helft de wedstrijd in haar voordeel besliste.

  Onze mannen troffen zondag de nummer 4 van de 2e klasse E. Schijndel/DE WIT 2, rond de klok van 8.00 uur met een grote touringcar vertrokken richting Genhout, had de afgelopen maanden vertrouwen getankt. 8 overwinningen in de laatste periode waren voldoende om op de laatste speeldag het laatste nacompetitieticket te pakken om promotie naar de 1e klasse. De 2e klasser schakelde in de 1e ronde Blerick 2 na verlenging uit (0-3).

  Op een zonovergoten Jean Nijsten Sportpark startte deze halve finale niet al te best voor onze rood-witten. Balverlies op rand 16 van Brandon Wolters zorgde voor de eerste kans van de gasten. Ook een op het oog makkelijk op te rapen bal voor Tim Wouters zorgde voor commotie en een doelpoging. Gelukkig konden de gasten deze mogelijkheden niet omzetten in een doelpunt. GSV’28 ging beter voetballen en zag Max Limpens voor het doel opduiken. Zijn kopbal ging helaas net over.

  Na 17 minuten kreeg GSV’28 2 de grootste kans tot dat moment. Siebe Huntjens bediende buitenspeler Raf Gijzen met een perfect steekpass waarna Gijzen de bal voorbij doelman Schoenmaker schoot, maar ook nét langs de verkeerde kant van de paal. Wat een mooie aanval, en wat zonde dat deze bal er niet in ging. Aan de andere kant was het spits Rowan Meister die zijn body gebruikte om kansen af te dwingen. Een kopbal van hem belandde maar net op het dak van het Genhouter doel. GSV’28 2 kwam op dat moment goed weg.

  GSV’28 2 kreeg vervolgens de overhand in de wedstrijd. Goed combinatiespel en veel balbezit. Een schitterende pass van Brandon Wolters op Raf Gijzen had een assist kunnen worden als de jongeling de bal beter had kunnen raken. Zijn schot werd in de kiem gesmoord. Even later was het wel raak. GSV’28 2 dwong een hoekschop af en voerde de welbekende variant op perfecte wijze uit. Vier verdedigers van Schijndel/DE WIT 2 werden in het bos gestuurd waardoor de vrijgelopen Martijn Coelingh de bal beheerst in de kruising trapte. Een prachtige openingstreffer: 1-0.

  Niets aan de hand voor GSV’28 2, zeker toen vijf minuten later Siebe Huntjens opnieuw een splijtende pass afleverde. Max Limpens kwam aan de bal, gebruikte zijn lichaam goed in het duel en schoof de bal beheerst onder doelman Luuk Schoenmaker. Een fraai doelpunt wat leidde tot uitzinnige vreugde: 2-0. Met nog een dikke 5 minuten te spelen in de 1e helft was de opdracht duidelijk: met deze ruime voorsprong de kleedkamers in voor de rust.

  Dat lukte helaas niet. Een vrije trap van Schijndel/DE WIT 2 die erg lang onder weg was werd bij de 2e paal binnengekopt door verdediger Derk Beijers. Een flinke tegenvaller voor onze rood-witten die dit doelpunt absoluut hadden kunnen voorkomen.

  GSV’28 2 ging met een 2-1 voorsprong de kleedkamers in, wist dat het een uitstekende 1e helft speelde, maar voelde ook de druk om deze voorsprong over de streep te trekken. De gasten startten de 2e helft aanvallend en dwong al snel de eerste fout van GSV’28 2 af. Rim Nijsten vloerde spits Meisters in de zestien waarna hij zelf de strafschop benutte: 2-2. Het ging vervolgens helemaal mis voor onze mannen toen opnieuw een verre vrije trap compleet verkeerd werd ingeschat en Bas Duray de bal zomaar kon binnentikken.

  Een ongelofelijke domper voor GSV’28 2 dat de wedstrijd zeker niet hoefde te verliezen, maar de 2-0 voorsprong als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. De energie uit de 1e helft leek in de 2e helft maar beperkt aanwezig. Onze mannen vochten wel voor wat ze waard waren, maar zagen Schijndel/DE WIT 2 steeds wat dominanter worden. De geel-blauwen gingen zich vooral focussen op het behouden van de voorsprong.

  In de 72e minuut kwam dé kans waarvan de neutrale kijker weet dat die vrijwel altijd een keertje komt. GSV’28 2 had de gelijkmaker op hun hoofd. Centrale verdediger Rim Nijsten kwam bij de 2e paal uitstekend voor zijn man, maar kon de hoekschop van Max Limpens niet tegen de touwen werken: zijn kopbal ging net naast. Het bleef 2-3 en bleek achteraf het moment om de wedstrijd nog in Genhouter voordeel om te keren.

  Zeker toen het een minuut of vijf later opnieuw pijnlijk mis ging in de Genhouter verdediging. Miscommunicatie of te laat ingrijpen, het valt op verschillende manieren uit te leggen, maar feit is dat invaller Marc Omwezen een cadeautje kreeg van de Genhouter verdediging dat zich daardoor zelf in een vrijwel onmogelijke situatie bracht. Een 2-4 achterstand met nog een klein kwartier te spelen. Alle hens aan dek, zo veel mogelijk ballen richting het Schijndelse strafschop gebied.

  Daar kregen invallers Koen Mertens en Julius Beckers (tevens debutant vandaag bij GSV’28 2) nog kansen om de aansluitingstreffer te maken. In beide gevallen bracht doelman Luuk Schoenmaker uitstekend redding. GSV’28 2 probeerde met man en macht degradatie te voorkomen, maar slaagde er helaas niet in. Na ruim 90 minuten voetbal moest GSV’28 2 de overwinning laten aan de gasten uit Schijndel.

  GSV’28 2 degradeert zo na vijf seizoenen uit de reserve 1e klasse. In 2019 werden onze rood-witten kampioen in de reserve 2e klasse A. Daarna volgde in seizoen waarin de nacompetitie om promotie naar de reserve hoofdklasse lonkte. De competitie werd gestaakt door het corona-virus. GSV’28 2 eindigde toen 4e. Na een snel onderbroken seizoen (2020/2021), behaalde GSV’28 2 een keurige 6e plaats in het seizoen 2021/2022. Vorig seizoen was een 7e plaats voldoende voor lijfsbehoud: onze rood-witten werden ‘kampioen van het rechter rijtje’. Dit seizoen viel het doek dus helaas voor onze mannen.

  GSV’28 2 neemt met opgeheven hoofd afscheid van de reserve 1e klasse. We hebben 5 prachtige seizoenen mogen beleven. De ambitie om terug te keren naar het een na hoogste niveau voor reserve elftallen is absoluut aanwezig. Volgend seizoen starten onze mannen opnieuw in de reserve 2e klasse en gaat de focus op het winnen van een prijs. Zo heeft ieder nadeel ook weer zijn voordeel.

  Nacompetitie reserve 1e klassen A/B & 2e klassen A t/m E | halve finale
  GSV’28 2 - Schijndel/DE WIT 2: 2-4 (2-1)
  34’ 1-0 Martijn Coelingh
  39’ 2-0 Max Limpens
  42’ 2-1 Derk Beijers
  50’ 2-2 Rowan Meister (strafschop)
  56’ 2-3 Bas Duray
  76’ 2-4 Marc Omwezen

  Gele kaarten:
  GSV’28 2: Siebe Huntjens (45+2’) en Rim Nijsten (50’)
  Schijndel/DE WIT 2: Roland Timmermans en nummer 6 (68’)

  Scheidsrechter:
  Eric Heijnen

  Assistent-scheidsrechters:
  Luc Vekens en Maurice Hugens

  Uitslagen andere wedstrijden nacompetitie reserve 1e klassen A/B & 2e klassen A t/m E:
  Avesteyn 2 - Merefeldia 2: 2-1 (1-1)
  Sportclub Jekerdal 2 - Caesar 2: 4-1 (1-1)
  RKSV Minor 2 - VV Maastricht West 2: 2-1
  Sportclub Irene 2 - Helden 2: 0-2 (na verlenging)
  Helden 3 - Bruheze 2: 3-4 (na verlenging)

  Programma finales (zondag 16 juni 2024, neutraal terrein):
  Schijndel/DE WIT 2 - Avesteyn 2
  Sportclub Jekerdal 2 - RKSV Minor 2
  Helden 2 - Bruheze 2
  Winnaars van finales spelen volgend seizoen in reserve 1e klasse. Bruheze 2 kan zich via deze finale handhaven in de reserve 1e klasse, de andere 5 ploegen spelen voor promotie vanuit de reserve 2e klasse. GSV'28 2, Caesar 2 en Avanti'31 2 degraderen samen met de vier rechtstreeks degradanten naar de reserve 2e klasse.