• GSV’28 2 haalt zwaar bevochten overwinning tegen DVO 2

  Op zondag 31 oktober 2021 stond de laatste wedstrijd van de maand Oktober op het programma. Na een oefennederlaag tegen Haslou 2 de week ervoor, waren de mannen van Hub en Joep gebrand op een goed resultaat in de competitie. Na een aantal aanpassingen in de opstelling en het strijdplan daar bij horende werd de warming up gestart. De tegenstander DVO 2 zijn bekenden van GSV’28 2 aangezien zij al een aantal jaren bij elkaar in de competitie indeling zitten.

  De wedstrijd werd gestart door de scheidsrechter en er werden kleine kansen over en weer gerealiseerd in de openingsfase. Het was duidelijk dat onze tegenstander de duels niet schuwde en zo werd er vaak floten voor vrije trappen aan beide kanten. Tot aan de 11de minuut. Een corner voor GSV’28 2 werd door de tegenstander als gevaarlijk bestempeld aangezien ze nog op de hoogte waren van de varianten. Alleen waren ze hier schijnbaar zo gefixeerd op, dat ze vergaten Hugo te dekken in het 5 meter gebied. Max Limpens zijn corner kwam precies in de voeten van Hugo en zo tekende hij voor de 1-0!

  Dit was een goede opsteker voor de thuisploeg. Met een aantal vloeiende aanvallen werd het vijandelijk doel aangevallen. Helaas leidde dit niet tot hele grote kansen voor GSV’28 2. Aan de andere kant werd de tegenstander af en toe gevaarlijk mede door toe doen van onze eigen keeper. Het hoog druk zetten van DVO2 bracht Tim een aantal keren in de problemen. Gelukkig kon hij zichzelf herstellen en werd de rust met een 1-0 voorsprong behaald.

  In de rust werd tevreden besproken welke zaken goed waren opgepakt en met welk strijdplan de 2de helft aangepakt ging worden. Het was duidelijk dat er veel aan gelegen was om deze wedstrijd over de streep te trekken. GSV’28 2 zou zich dan weer melden in de sub-top van de 1e klasse reserve.

  Nadat Joep het knopje van het scorebord stevig had ingedrukt kon de 2de helft beginnen. De druk van DVO 2 nam vanaf de aftrap alleen maar toe. Tot hele grote uitgespeelde kansen leidde dit niet, maar GSV’28 2 zag steeds vaker aan de bal de oplossing niet en hanteerde de lange bal. Helaas moest Jeroen een ‘kaartje pakken’ om een gevaarlijke aanval onschadelijk te maken. Nu is dit natuurlijk wel een goed teken voor de pas ingevoerde boetepot… De krachten begonnen weg te vloeien bij onze tegenstander en de ruimtes werden groter en groter. Hier werden een aantal kansen voor Hugo gecreëerd maar deze kon zijn doelpunten totaal helaas niet vergroten. Na het inbrengen van Kyle, Kars en Jeffrey waren er weer verse krachten binnen de ploeg en was GSV’28 2 op zoek naar de beslissende 2de treffer. Uiteindelijk werd Siebe ingebracht en werd dit de speler welke het dichtste bij het bevrijdende doelpunt kwam. Na een voorzet ver achterin het strafgebied, kopte Siebe wonderbaarlijk op de buitenkant van de paal… Zijn supporters van het 4de elftal werden gek aan de kant, maar konden dus helaas niet juichen voor een doelpunt.

  In de 87ste minuut was er nog een kansen regen voor de mannen van 2 maar helaas ging ook hiervan geen bal over de doellijn. Na een aantal spannende laatste minuten werd door de scheidsrechter afgefloten en was de blijdschap en opluchting groot aan de kant van GSV. In het kleedlokaal werd een klein feestje gevierd met een welverdiend pilsje uit de kantine. Met deze 3 punten komen de mannen van 2 op een verdienstelijke 4de plaats met 7 punten uit 4 wedstrijden. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Bekkerveld 2 op de planning en moet het goede resultaat van deze week een vervolg krijgen.