• GSV’28 2 heeft gewenste start van seizoen 2021-2022!

  Zondag 27 september 2021 stond in het teken van de start van GSV’28 2 in de 1e klasse reserve seizoen 2021-2022. Na wederom een gecanceld seizoen door COVID-19, stond iedereen te poppelen om weer aan het ‘echte’ werk te beginnen. Na het vertrek van Arthur van den Dool als trainer heeft het bestuur gezorgd voor een waardige opvolger in de vorm van Joep Schepers. Voor een verdere introductie van Joep, klik op de volgende link: Joep Schepers nieuwe trainer GSV'28 2.

  Na een wisselvallige oefencampagne (winst tegen SV Hulsberg 2 en 2 remises tegen Geertruidse Boys 1 en ALFA Sport 2) en bekerwedstrijden (winst tegen VV Hellas 2 en een verliespartij tegen RKHSV) was het tijd om te starten aan de competitie. Tegenstander op deze zonnige zondagmorgen was een bekende ploeg, namelijk VV Helden 2. Al diverse jaren worden er spannende wedstrijden uitgevochten tussen deze 2 teams en dit zou dit jaar niet anders zijn.

  Na de wedstrijdbespreking van coach Hub en de warming-up door trainer/coach Joep werd er gestart aan het nieuwe seizoen. Op ons eigen kunstgras nam GSV’28 2 direct het meeste van het balbezit en werden er kleine kansen gecreëerd. Dit veldoverwicht zorgde niet direct voor een treffer aan Genhoutse zijde. Hoe anders was dit voor onze gasten uit Helden. De eerste kans was direct raak (12’minuut), via een goed uitgevoerde counter. Duidelijk was dat de mannen van GSV’28 niet goed stonden in de omschakeling.

  Direct werd gezocht om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Dit resulteerde niet in grote kansen tot aan de 31ste minuut. Een vrije trap net buiten de 16 werd door Max Limpens richting goal geschoten, deze werd gestopt door de muur van VV Helden 2, maar onrechtmatig. Hands en een penalty voor GSV’28 2. Ook deze penalty werd door Max Limpens genomen en verzilverd, 1-1! Het was duidelijk te zien dat hij in de lange zomerstop hierop geoefend had, strak in het zij-netje.. Het spel bleef hierna op en neer golven, met gevaarlijke momenten aan beide kanten.

  Het leek erop dat we met een gelijke stand de rust in zouden gaan. Hier dacht Jarno Prosje anders over in de 43ste minuut. Zijn voorzet/schot werd door een verdediger van richting veranderd en viel pardoes over de keeper van VV Helden 2 in het doel, 2-1! Na het uitbundig vieren van deze toevalstreffer werd de rust bereikt met een voorsprong. In rust werd de verslaggever er op gewezen door Jarno dat dit doelpunt duidelijk op zijn naam moest komen om onduidelijkheden te voorkomen.

  Na een aantal tactische tips van Hub en Joep waren de mannen er klaar voor om te strijden voor de 3 punten in de 2de helft. Aan het begin werden er geen grote kansen gecreëerd en begon het spelbeeld te veranderen. VV Helden 2 werd steeds gevaarlijker en met name aan de linkerkant kwamen ze steeds gevaarlijk door. Op het moment dat de 2-2 in de lucht hing gebeurde alleen het tegenovergestelde… Een afvallende bal in de 78ste minuut werd door Remy Winkelmolen op waarde geschat en met een prachtige volley vanaf een meter of 20/25 in de verre hoek gedeponeerd, 3-1!! De spelers, staf en supporters gingen helemaal los.

  Het restant van de wedstrijd werd door de mannen van 2 goed uitgespeeld en gestreden voor elke meter. Na het laatste fluitsignaal konden de eerste 3 punten van het nieuwe seizoen worden bijgeschreven.

  Volgende week staat de uitwedstrijd tegen FC Hoensbroek 2 op het programma en moeten de mannen van 2 deze uitstekende start van de competitie een vervolg geven.