• GSV’28 2 heeft totale off-day in Hoensbroek!

  Op zondag 3 oktober 2021 stond de uitwedstrijd tegen FC Hoensbroek 2 op het programma. Na het tijdig verzamelen in de kantine van GSV’28 werd koers gezet richting Sportpark Overbroek. Na een fantastische ontvangst door de ‘Frans Feron van FC Hoensbroek’ werd plaats genomen in het kleedlokaal en startte de voorbereiding op de wedstrijd. Met een aantal kleine pijntjes werd, na de bekendmaking van het strijdplan door Hub en Joep, de warming-up gestart.

  Bij de start van de wedstrijd werd het al snel duidelijk dat het een lastige ochtend ging worden. FC Hoensbroek 2 zette onze verdediging vroeg onder druk met hun snelle voorwaartse spelers. Dit leidde tot een aantal hachelijke momenten voor het doel van GSV’28. Wat volgde waren een aantal uitbraken van GSV’28 in de ruimte, welke de spelers van FC Hoensbroek 2 achterlieten bij het druk zetten. Helaas liep Max Goessens bij een van de eerste aanvallen een hamstring blessure op en moest hij vroegtijdig het strijdtoneel verlaten. Jarno Prosje kwam hiervoor in de plaats op het middenveld.


  Al snel volgde kans op kans aan beide kanten. Niet door goed voetbal, maar door opportunisme van beide ploegen. De eerste grote kans voor GSV’28 2 was voor Max Limpens, maar zijn lob had niet genoeg hoogte en kon makkelijk gevangen worden door de doelman van dienst. Niet veel later volgde een kans voor Ralf Senden, na goed voorbereidend werk van Hugo. Helaas was ook deze lob niet goed uitgevoerd en bleef de stand 0-0. In de 30ste minuut was het wel raak. Via Jasper kwam de bal wederom bij Ralf Senden en deze wist met een listig schot de bal in het doel te deponeren, 0-1!


  Een ietwat gelukkige voorsprong, maar ook deze doelpunten tellen. Wat vervolgens gebeurde hadden de mannen van 2 al heel lang niet meer meegemaakt in een wedstrijd. Met een belachelijk harde charge op Max Limpens wilde de aanvoerder van FC Hoensbroek even laten zien dat hij ook nog meedeed aan de wedstrijd… Waar geen enkele scheidsrechter zou hebben getwijfeld en een rode kaart zou hebben gegeven, bleef de clubscheidsrechter van dienst vertwijfeld op het veld staan en gaf enkel een vrije trap… Ongeloof straalde van de gezichten af. Na een korte poging om verder te voetballen moest Max Limpens het veld geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Nicky Motzkus. GSV’28 2 was blij dat de rust werd gehaald met een 0-1 voorsprong.

  In de rust werd door Hub aangegeven wat er moest veranderen: bijna alles. Duidelijk werd gemaakt dat we geconcentreerd aan de 2de helft moesten beginnen en de strijd op het middenveld moesten gaan winnen. Bij het betreden van het veld werd duidelijk dat de clubscheidsrechter (wegens omstandigheden) was vervangen door de trainer/leider van FC Hoensbroek.

  De 2de helft startte desastreus voor de mannen van 2. Zeer matig verdedigen en uitstekende acties van de rechtsbuiten van FC Hoensbroek 2 zorgde ervoor dat de voorsprong binnen 6 minuten veranderde in een 2-1 achterstand. Er was niets meer over van de organisatie in het veld en het veldspel werd met de minuut slechter. De ene na de andere bal werd ingeleverd bij de tegenstander en dit resulteerde zelfs in een 3-1 achterstand in de 62ste minuut.

  Toen was het tijd voor Nicky en Jasper. Beide heren beleefden in het verleden verschillende hoogtepunten van hun voetbalcarrière op het veld in Hoensbroek… Een afgemeten voorzet van Nicky werd door Jasper met een heuse dropkick in het doel geschoten, 3-2! GSV’28 2 begon er weer in te geloven dat ondanks het ontzettend slechte spel, toch een puntje of 3 punten mee naar Genhout konden worden genomen.

  Wat volgde waren een paar kleine kansen voor GSV’28 2, maar ook FC Hoensbroek 2 was gevaarlijk met hun counters. Uiteindelijk kreeg FC Hoensbroek een vrije trap in de 85ste minuut op een meter of 20. Deze werd onberispelijk binnen geschoten en zo was de hoop op een goed resultaat verdwenen. In de laatste minuut werd een handsbal in de 16 meter bij FC Hoensbroek nog uitgelegd als een vrije trap buiten de 16… Na het missen van deze vrije trap floot de scheidsrechter af en eindigde de wedstrijd in een 4-2 nederlaag voor GSV’28 2.

  Een volledige off-day resulteerde in een terechte nederlaag in Hoensbroek. Na het douchen werd er afscheid genomen van de lokalen-beheerder en werd koers gezet richting Genhout. Alle hoop was gevestigd op het 1e van GSV’28 om er nog een acceptabele zondag van te maken. Dit lukte gelukkig en zo hebben de mannen van 2 in de kantine er toch nog een leuke middag van kunnen maken.
  Komende weekend is er geen wedstrijd en is de focus gericht op de clash met Caesar 2 op zondag 17 oktober.