• GSV’28 2 in evenwicht met VV Caesar 2 in spannende derby

  Op zondag 17 oktober 2021 stond dan eindelijk de langverwachte derby op het programma. Na een hartelijk ontvangst op Sportlandgoed De Haamen werd de voorbereiding op de wedstrijd gestart. Door omstandigheden waren er personele problemen en werden we zelfs uitgeholpen door onze vrienden van het 4de elftal.

  Een groot aantal supporters van beide ploegen zagen dat de wedstrijd gestart werd onder een stralend zonnetje. VV Caesar 2 zette meteen vroeg druk op de Genhouter verdediging, waardoor opbouwen lastig werd. Gelukkig konden we met de lange bal ook gevaarlijk worden en golfde het spel op en neer. Voornamelijk voorin lag het gevaar van onze tegenstander. Met een aantal snelle aanvallen werd onze verdediging in de problemen gebracht, maar tot hele grote kansen leidde dit niet.

  Aan de overkant werden er wel grote kansen gecreëerd. Na een goede loopactie van Hugo kwam hij vrij voor de keeper, maar helaas was de afronding niet goed en bleef het 0-0. Wat een paar minuten later volgde was een goede variant van de corner, maar ook hier was de afronding niet goed en werd er een ‘gat in de lucht’ geschoten. Meteen erna werd VV Caesar gevaarlijk na een diepe bal. Deze werd gepakt door doelman Tim, maar Jarno trok op hetzelfde moment aan de handrem. Dit leverde een vrije trap op de rand van 16 op, en een gele kaart voor Jarno. Gelukkig werd de vrije trap niet gevaarlijk en konden de mannen van 2 weer op zoek naar een doelpunt.

  Na een goede lange trap van Tim werd Hugo wederom 1 op 1 gezet met de doelman van VV Caesar. Deze groeide in de wedstrijd en pakt het schot van Hugo wederom. In de 43ste minuut was het woord aan Max Limpens. Aan de linkerkant van de 16 stuitte de bal goed op en met een prachtige boogbal werd de verre hoek gevonden en de keeper eindelijk geklopt, 0-1!! Het publiek vond het prachtig, al waren het voornamelijk de supporters van boven op de berg die aan het juichen waren. De trainer van tegenstander bestempelde het als een ‘Disney-goal’ en daarmee werd dan ook de kleedkamer opgezocht voor een bekertje thee.

  Hub en Joep maakte duidelijk dat ondanks het matige spel, de wedstrijdinstelling goed was en we dit vol moesten houden. Zeker omdat de verwachting was dat deze jeugdige tegenstander nog lang niet op zou geven en hoog druk zou blijven zetten.

  Dit werd direct duidelijk na de start van de 2de helft. Een waar offensief werd gestart van de kant van VV Caesar 2. GSV’282 2 werd overlopen en de tegentreffer kon niet uitblijven. Deze leek er te komen in de 50ste minuut. Na een snelle aanval over rechts werd de spits van VV Caesar 2 naar de grond getrokken en floot de scheidsrechter voor een strafschop. De goed spelende voorhoede speler ontfermde zich over de bal, tot ieders verbazing schoot hij de bal hoog over het doel en bleef het 0-1!

  De druk op de verdediging van GSV28’2 bleef onverminderd hoog. In de 57ste werd de tegentreffer toch geïncasseerd, na een aanval over linkerkant werd de bal voorgetrokken en kon deze van dichtbij worden ingetikt, 1-1! Na wat omzetting kwam Nicky binnen de ploeg op de linksback positie. Hierdoor kwam Roy op het middenveld naast zijn broer Ralf te spelen en werd het tijd om te gaan ‘broessen’. Samen met Jasper werd het middenveld terug in handen genomen en werd de tegenstander minder gevaarlijk. Dit leidde tot weer een kans voor GSV’28 2. Waar normaal gesproken 3 x scheepsrecht is, gold dit vandaag niet voor Hugo. Wederom bracht de keeper van VV Caesar redding in een 1-op-1 situatie... Zo bleef het spannend in deze derby. Vervolgens werd ook Siebe Huntjens binnen de lijnen gebracht en maakte hij zijn debuut voor GSV’28 2 in de 1e klasse.

  Ook het slotakkoord was voor GSV’28 2. Na een goede aanval in de 94ste minuut door het centrum kwam Roy vrij voor de keeper en werkte af met zijn chocolade-been. Dit resulteerde in wederom een redding van de keeper en bleef de stand steken op 1-1. Een uitstekend fluitende scheidsrechter beëindigde de wedstrijd en de kleedlokalen werden opgezocht.

  Na nog een gezellig samenzijn in de kantine van VV Caesar, inclusief snackschotel en pilsjes, werd ook deze zondag weer afgesloten. Volgende week staat een oefenwedstrijd tegen VV Haslou 2 op de rol om te zorgen voor ritme. De week erna wordt de competitie hervat tegen DVO 2.