• GSV’28 2 laat onnodig punten liggen in Budel

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen SV Budel 2 op het programma.Na een kopje koffie in de kantine werd de reis richting Brabant gestart. Ondanks het coronavirus werd er door het RIVM geen negatief reisadvies afgegeven voor Budel en gingen onze mannen op pad om de beste wedstrijd van het seizoen (thuis tegen Budel 2) een vervolg te geven. Aangekomen op het plaatselijke sportpark werd duidelijk dat het veld niet in ons voordeel ging zijn, desondanks zijn er toch een aantal spelers in de selectie die wel houden van een partijtje ‘Buttele’ op een nat natuurgrasveld.

De wedstrijd ging van start en direct werd duidelijk dat de weersomstandigheden en het veld voor beide partijen veel invloed op het spel ging hebben. Na 10 minuten was de bal al 15 keer buiten het speelveld gekomen en is de verslaggever gestopt met tellen. Na een goede redding van Tim op een diepe bal van Budel kreeg GSV’28 2 grip op de tegenstander en werden er kansen gecreëerd. Voornamelijk Captain Jeroen kreeg de grootste kans van de wedstrijd na wederom een succesvolle ‘corner-speciaal’, helaas werd de bal verkeerd geraakt en belande deze zonder gevaar naast het doel. Gelegenheids-rechtsback Jeffrey stoomde veel veelvuldig via de rechterkant richting vijandelijk doel, maar grootte kansen werden niet gecreëerd. Tot minuut 44, na een lange bal van Max L. speelde Dean in de aanname zijn directe tegenstander uit en was niet meer te achterhalen door de verdediging van Budel 2. 1 op 1 met de keeper blijft hij ijskoud en schoof de bal in het doel: 0-1!

Lang kon GSV’28 2 niet genieten van deze voorsprong. Want na geklungel achterin 1 minuut voor de rust, zag de scheidsrechter vanaf 45 meter afstand dat de bal met de hand geraakt werd. Heel GSV’28 was verbaasd aangezien de bal op de borst werd aangenomen. Na een verwarrende uitleg van de scheidsrechter werd de bal op de stip gelegd en werd de penalty uitstekend gered door doelman Tim. Hierop volgde de volgende discutabele beslissing van de scheidsrechter: Penalty moest opnieuw genomen worden want Tim was te vroeg van zijn lijn gekomen. In de herkansing faalde de SV Budel speler niet en stond de 1-1 op het scorebord.

Met het stoom uit de oren werd de kleedkamer opgezocht en moest Coach Hub de spelers tot bedaren brengen. Na een kopje thee en het benoemen van de zaken die goed gingen werd de regen wederom getrotseerd en gestart aan de 2de helft.

In de 2de helft werd door GSV’28 duidelijk af en toe gekozen voor de niet-voetballende-oplossing aangezien de voetballende-oplossing niet mogelijk was op het veld. Met name Dean werd keer op keer gevonden voorin waarna kleine kansen werden gecreëerd. De grootste kans volgde in de 73ste minuut, na een corner werd de bal perfect bij de 2de paal ingekopt door Roy, alleen stond hier nog 1 speler van Budel 2 op de doellijn op de juiste plek. In minuut 83 ging het helemaal mis voor GSV’28 2, na balverlies op het middenveld stonden teveel spelers uit positie waarna de rechtsbuiten met een goede voorzet de voorhoede speler bereikte. Deze raakte bal helemaal verkeerd en ging onverwachts in de korte hoek in de goal, 2-1 met nog een paar minuten te spelen. Vol opportunisme werd de aanval gekozen om nog een doelpunt af te dwingen. Helaas lukte dit niet en blies de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluit.

Na hard werken helaas niet het resultaat gekregen wat de mannen van 2 verdiend hadden. De bruine broekjes en sokken lieten zien dat de mannen alles gegeven hadden en na een lekker glaasje Budels in de kantine, werd via de McDonalds de reis terug na Genhout gestart. Nu volgen 3 thuiswedstrijden op rij, met als eerste een bezoek van EVV 2. En verder ? Gein nuuts!