• GSV’28 2 maakt het zichzelf onnodig lastig maar wint wel

    Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen FC Hoensbroek 2 op het programma. Het was een regenachtige zondag met enkele harde windstoten. Na een klinkende 0-7 overwinning in de openingswedstrijd van het seizoen op het terrein van FC Hoensbroek, werd gewaakt voor onderschatting van deze ploeg. In de wedstrijdbespreking werden de spelers op scherp gezet en duidelijk gemaakt dat we zelf moesten zorgen voor een goede start van de 2de seizoenshelft.

    De wedstrijd ging van start en het veldoverwicht was direct voor GSV’28 2. Er werden kleine kansen gecreëerd, maar dit leidde niet tot schoten op doel. Door de grote ruimtes aan de zijkanten van het veld kon de ene na de andere voorzet gegeven worden maar leidde dit helaas niet tot een goal. In de 27ste minuut kwam Max L. helemaal vrij in de 16 aan de bal, waar dat normaal een koud kunstje is, was dat vandaag niet het geval en de bal kon geblokt worden. Direct na deze actie vond Yannick het goed geweest, na wederom een goede actie aan de rechterkant kwam hij de 16 meter binnen gedribbeld en verraste de hele FC Hoensbroek 2 verdediging door zelf te schieten: 1-0! Net zoals in de uitwedstrijd scoorde Yannick wederom! FC Hoensbroek kreeg kleine kansen maar deze werden vakkundig tegen gehouden door de verdediging en keeper Tim. Op het moment dat iedereen in het veld al stiekem aan de rust aan het denken was (lees: minuut 43), kreeg GSV’28 2 een vrije trap op een kleine 25 meter van het doel. Na een tikkie breed van Max L. was het Remy die verwoestend uithaalde en de bal fantastisch in de rechterkruising schoot: 2-0! Het publiek en de eigen spelers werden helemaal gek! Wederom een werelddoelpunt bij een wedstrijd van GSV’28 2, het kan dit jaar niet op.

    In de rust werd nagenoten van het doelpunt en werd het strijdplan voor de 2de helft door Coach Hub verteld. Hier wou Max L. iets aan toevoegen maar werd direct aangepakt door de gebroeders Nijsten (lees: Jeroen en Jasper). Na een vinnige: “Allebei gein opleiding aafgemaak en mich aanspreake op spelling….’’ Waren de verhoudingen weer op scherp gezet en kon de 2de helft beginnen.

    FC Hoenbroek 2 probeerde met veel strijd de plannen van de mannen van 2 in de war te brengen. Door veel te praten tegen zowel de tegenstander als de scheidsrechter wilden ze terug in de wedstrijd komen. Helaas lukt dit door een blunder van keeper Tim, een schot uit de 3de lijn hobbelde richting doel, Tim miste de bal en FC Hoensbroek 2 kwam terug in de wedstrijd: 2-1. Tim was even de weg kwijt en GSV’28 2 probeerde voetballend terug in de wedstrijd te komen. Dit resulteerde in een gigantische kans van Hugo. Hij werd 1 op 1 gezet met de keeper van FC Hoensbroek 2 maar kon dit buitenkansje niet benutten. In minuut 70 kreeg GSV’28 2 een vrije trap op de linkerpunt van de 16 meter. Menno ging achter de bal staan en schoot deze prachtig in de rechterkruising: 3-1! Wederom werd alles wat GSV’28 2 een warm hart toedraagt gek! Weer een prachtig doelpunt! De wedstrijd leek gespeeld, maar de uitstekende fluitende scheidsrechter van dienst dacht hier anders over. FC Hoensbroek 2 kreeg een cadeautje van deze scheidsrechter en mocht aanleggen voor een strafschop. Tim stopte deze strafschop, maar helaas kon de rebound door de penaltynemer in het doel geschoten worden: 3-2. Met man en macht probeerde FC Hoensbroek in de resterende 10 minuten nog de gelijkmaker te maken, maar echt gevaarlijk werden ze niet meer. GSV’28 2 kon nog een aantal keren gevaarlijk worden via de counter maar ook dit leidde niet meer tot doelpunten.

    De scheidsrechter blies voor de laatste keer op zijn fluitje en de 3 punten bleven in Genhout. Volgende week wacht de uitwedstrijd naar VV Schaesberg 2, waarna het vasteloavend geweld gaat los barsten! En verder? Gein nuuts!