• GSV’28 2 onderuit bij NWC na missen van kansenregen in eerste helft!

    Zondag 6 oktober stond de uitwedstrijd tegen NWC 2 op het programma. De mannen van 2 moesten 2 uur en een kwartier van de tevoren verzamelen aangezien het de verste uitwedstrijd van het seizoen is! Vol goede moed kwamen de 14 spelers aan op het prachtige sportpark in Asten. Helaas werd al snel duidelijk dat het weer-technisch weer genieten ging worden aangezien buienradar aangaf dat er 100% kans op regen zou zijn ! Voor de statistici onder ons, die kans was dus behoorlijk groot…

    De instructies voor de wedstrijd waren duidelijk, al probeerde de scheidsrechter ons nog af te leiden met te melden dat hij niet helemaal op-to-date was. En nee, het woord OP in deze uitdrukking is geen typfout... Vanaf de eerste minuut werd er door beide teams goed gevoetbald en kwamen er kansen. Na 2 minuten werd Koen helemaal vrij gezet voor de keeper door Hugo, helaas had Koen te veel tijd om na te denken en joeg de bal over het doel. GSV’28 2 bleef druk zetten, wat resulteerde in een corner in minuut 3. De variant (corner-speciaal) werd prachtig uitgevoerd door Max, Jeroen en Remy maar helaas ging het schot van Remy er niet in.

    Zoals vorige week al gebleken hebben onze tegenstanders in deze klasse weinig moeite met kansen te verzilveren. In minuut 6 werd nummer 8 diep gestuurd en faalde hij niet oog in oog met onze doelman Tim. Bij deze tegengoal stond het achterin niet goed en dit werd in het veld ook duidelijk gemaakt aan iedereen. Het spel golfde vervolgens op en neer. Na een aantal reddingen van Tim was het in minuut 22 weer raak. Een half weggewerkte bal in onze 16 werd van dichtbij binnen geschoven: 2-0. Wat volgde was een offensief van GSV’28 waar de ene na de andere kans gecreëerd werd. Helaas allemaal met hetzelfde resultaat, geen doelpunten.

    In de rust werd besproken dat op dezelfde manier moesten blijven voetballen maar dat we ons nu eindelijk moesten gaan belonen. De woorden werden in het begin van de 2de helft kracht bij gezet door Hugo, met een sterke actie kwam hij de 16 binnen en vanuit een moeilijk hoek trof hij helaas de paal. Nu zat het ook niet mee in deze wedstrijd en moest er door GSV’28 2 steeds meer risico genomen worden. Hier wisten de snelle buitenspelers van NWC 2 wel raad mee. Na nog een aantal goede reddingen van Tim was het in minuut 79 over en sluiten. Een sterk spelende nummer 10 van NWC schoof de 3-0 binnen en hiermee werd het duidelijk dat de mannen van 2 voor de eerste keer gingen verliezen dit seizoen.