• GSV’28 2 pakt eerste 3-punter van het seizoen

  Zondag 27 september stond de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen het gepromoveerde Heer 2. Deze tegenstander was een oude bekende uit de 2de klasse en leverde GSV’28 2 altijd moeilijke wedstrijden op. Na wat extra tactische uitleg voorafgaand aan de wedstrijd werd er geconcentreerd gestart aan de warming-up. Een wijziging werd er doorgevoerd ten opzichte van vorige week, Jarno in plaats van Jasper op de rechtshalf positie.

  Scheidsrechter Driessen gaf het startschot wat het begin zou zijn van een enerverende wedstrijd. De mannen van Heer 2 waren met duidelijke intenties naar Genhout gekomen, heel hoog werd er druk gezet op de laatste linie van GSV’28 2. Zoals altijd is de intentie van de mannen van 2 om te blijven voetballen en de lange bal alleen als laatste optie te gebruiken. Dit resulteerde direct in resultaat, via de rechterkant komt Brandon in de 5de minuut op randje 16 terecht en schuift de bal naar links waar Remy helemaal vrij staat. Deze schiet de bal overtuigend in: 1-0!!

  Onze tegenstander lijkt niet echt onder indruk en blijft hoog druk zetten. De wedstrijd gaat over en weer en er ontvouwt een mooi schouwspel voor de neutrale toeschouwer. Het druk zetten op de laatste linie wordt ook door GSV’28 2 gedaan en door felle coaching vanaf de bank resulteert ook dit in de 26ste minuut tot resultaat. Vanaf links wordt er goed doorgejaagd en komt Hugo in de gelegenheid om het de keeper moeilijk te maken. Deze levert de bal rechtstreeks in bij Hugo, en dan weet de trouwe lezer of supporter van GSV’28 2 het wel: 2-0!!

  Het spel blijft aan beide kanten verzorgd maar levert geen grote kansen op, tot een minuut voor rust. Max L. komt randje 16 vrij, maar neemt de bal niet goed aan, zoals hij zelf in de rust uitlegt: Slechte aanname, slecht schot, balen! In de rust wordt onder het genot van een kopje thee rustig de 1e helft besproken. Het strijdplan voor de 2de helft ligt klaar en de mannen van 2 moeten deze wedstrijd over de streep gaan trekken.

 • De eerste 10 minuten van de 2de helft zijn in evenwicht, maar het is duidelijk dat het offensief van Heer 2 groter en groter begint te worden. Naarmate de druk op de verdediging van GSV’28 2 toeneemt blijven de grootste kansen wel voor de mannen van 2. Via een uitbraak aan de rechterkant, speelt Brandon een aantal tegenstanders uit en komt vrij in de 16, hier staan Hugo en de ingevallen Jasper te wachten om de bal binnen te schieten maar Brandon probeert het zelf, helaas geen doelpunt. Wat volgt is de grootste kans van de wedstrijd/seizoen. De bal wordt via de rechterkant op minder dan 5 meter voor het vijandelijke doel langs gespeeld, hier staat het goudhaantje van GSV’28 2: Jasper.. Tot verbazing van vele aanwezige toeschouwers krijgt Jasper het voor elkaar om de bal langs de verkeerde kant van de paal te schieten… Geen 3-0 en wat nog erger is, nog altijd de mogelijkheid voor Heer 2 om terug in de wedstrijd te komen.

  Na vele moeilijke moment in onze achterhoede komt in de 85ste minuut de verlossing. Na goed doorgaan van Roy komt de bal via een blok in de voeten van Hugo. Deze speelt 2 tegenstanders uit en lijkt in een moeilijke hoek te komen, maar met een strakke schuiver bepaalt hij de eindstand op 3-0!! De wedstrijd wordt uitgespeeld en scheidsrechter Driessen fluit voor de laatste keer op het fluitje.

  Een belangrijke en verdiende 3-punter voor de mannen van 2. Complimenten worden gegeven aan de tegenstander voor het goede voetbal en de overwinning wordt gevierd met een pilsje en snacks uit het Help-Arthur-De-Winter-Door-Fonds! Zoals Roy zou zeggen: Mos se hubbe!

  Volgende week staat de uitwedstijd tegen EVV 2 uit Echt op het programma en kunnen de mannen van 2 hopelijk de goede wedstrijd tegen Heer 2 een vervolg geven!