• GSV’28 2 stunt bij Bekkerveld 2!

  Op dinsdag 23 november 2021 stond de inhaalwedstrijd uit tegen Bekkerveld 2 op het programma. Na een kopje koffie van John werd in de mist vertrokken richting Heerlen. Aldaar aangekomen bleek deze mist volledig verdwenen en kon gestart worden aan de wedstrijdvoorbereiding. Na een aantal aanpassingen in de opstelling werd het strijdplan tegen deze sterke tegenstander duidelijk gemaakt en werd de kou buiten getrotseerd.

  Vanaf het eerste moment werd duidelijk dat beiden voetballende ploegen waren. En met het nodige enthousiasme en fanatisme barstte de strijd los om de 3 punten. In de 4de minuut was het al raak, na een fout in de verdediging bij Bekkerveld 2 werd Maikel de Groot vrij voor de keeper gezet door Jesper Prosje. Deze twijfelde geen moment en schoot de bal via de keeper in het doel: 0-1!! Een droomstart voor de mannen van 2 en deze start leidde tot meer kansen. In de 8ste minuut werd vanuit een corner een goede kans gecreëerd, maar deze werd helaas tegen gehouden voor de doellijn. Ook een kans voor Maikel uit een scrimmage eindigde helaas niet in het doel. Vervolgens kwam de grootste kans van de 1e helft op naam van Tom Meertens. Na een hakje van Maikel werd hij 1 op 1 gezet met de keeper. Met zijn snelheid wilde Tom de keeper omspelen maar deze stak daar een stokje voor door de bal van zijn voeten te grissen.

  Ondanks het goede en technische spel van Bekkerveld resulteerde dit niet in kansen voor hen. Tot de 31ste minuut. Spits Frijns draaide prachtig weg van de Genhouter verdediging en schoot rakelings langs de kruising. Vlak daarna creëerden de aanvallers van GSV’28 2 weer een kans, met als eindstation Remy Winkelmolen. Helaas miste zijn schot kracht waardoor de keeper redding kon brengen. Vervolgens kwam de laatste kans op naam van Yannick Paulussen, en wel uit een corner. Helaas werd zijn kopbal geblokt en bleef de stand 0-1 tot aan de rust.

  In de rust werd genoten van een lekker bekertje ranja en werden de goede en minder goede punten besproken. Ook vond er 1 wissel plaats in de rust, Max Limpens werd vervangen door Bram Dorschu.

  De 2de helft startte eveneens fantastisch voor GSV’28 2. In de 48ste minuut werd door Jesper aangelegd voor een vrije trap op een meter of 20. Na een goede redding van de keeper was het de oplettende Tom die de rebound kon binnen koppen: 0-2!! Het offensief van Bekkerveld 2 dat te verwachten was, kwam direct na deze goal. Met veel inzet en bijbehorend commentaar zette zij aan om GSV’28 2 in de problemen te brengen. Door een geweldige inzet en goed voetbal werd dit voorkomen. Dit leidde zelfs tot wederom een doelpunt voor de mannen van 2. In de 66ste minuut werd een lange bal op Hugo de Geus gegeven, die deze met de borst aflegde op Maikel. Hij bedacht zich geen moment en schoof de bal vanaf 20 meter uit de draai in de rechter benedenhoek: 0-3!! Een ongekende luxe op bezoek bij een van de favorieten voor het kampioenschap in de 1e klasse A. Na deze actie werd Hugo gewisseld samen met Remy. Voor hen kwamen Jasper Nijsten en Jarno Prosje in de plaats.

  Het verzet aan Bekkerveld kant was gebroken en verder dan kleine kansen kwamen ze niet meer. Voornamelijk door collectief en geconcentreerd verdedigen vanuit GSV’28 zijn kant. In de 80ste minuut werd ook Ralf Senden en Jesper Prosje gewisseld voor Max Goessens en Nicky Motzkus. De wedstrijd werd goed uit gevoetbald en de punten gingen mee terug naar Genhout. Een uitstekende scheidsrechter blies op zijn fluitje voor het einde van de wedstrijd.

  In het kleedlokaal werd een klein feestje gevierd met bijpassende muziek. Vervolgens konden de mannen van 2 tevreden huiswaarts keren en zich klaar gaan maken voor de thuiswedstrijd aankomende zondag tegen de foutloze koploper Sportclub Susteren 2.

  Speciaal woord van dank voor grensrechter Stan welke wederom GSV’28 2 uit de brand heeft geholpen door de vlag op te pakken de afgelopen weken!