• GSV’28 2 verrast ongeslagen koploper SV Budel 2 in een prachtige wedstrijd!

Zondag 27 oktober stond de thuiswedstrijd tegen SV Budel 2 op het programma. Bij het verzamelen werd duidelijk dat Rots-in-de-branding Jeroen veel last had van zijn rug en er zou in de warming-up gekeken worden of hij kon spelen. Ondertussen had de uitstekende voorbereide tegenstander zich al gemeld op Sportpark Jean Nijsten ruim 1,5 uur voor de wedstrijd. Onze gasten hebben de eerste 4 competitiewedstrijden gewonnen en staan hiermee aan kop in de 1e klasse A. Uiteindelijk werd duidelijk dat Jeroen niet kon spelen en werden de vooraf besproken wijzigingen doorgevoerd in de opstelling.

De wedstrijd ging van start en direct werd duidelijk dat dit de wedstrijden zijn waar we het allemaal voor doen. Een goed georganiseerde tegenstander werd direct aangepakt door de mannen van 2. Veelvuldig balbezit op de helft van de tegenstander zorgen ervoor dat kans op kans gecreëerd werd. Na schoten van Sander en Max L., kwam de corner-speciaal weer om de hoek kijken, alleen was het nu een variant welke bijna doel trof door een prachtig buitenkantje-voet van Koen, maar een uitstekende redding van de keeper van SV Budel 2 zorgde ervoor dat de stand gelijk bleef. Dat de heren uit Budel gevaarlijke tegenstanders waren bleek wel in de 12de minuut, na een razendsnelle omschakeling moest Ralf aan de noodrem trekken, geel!

Wederom pakte GSV’28 2 het initiatief en liet de tegenstander met goed positiespel vast staan op hun eigen helft. In de 27ste minuut moest Remy helaas het speelveld verlaten en maakte Roy zijn opwachting na weken van blessureleed. Op de bank had Roy verteld dat na eerst Google te gebruiken om zijn eigen blessure te bepalen, hij nu Siri had gevraagd hoelang hij nog geblesseerd zou zijn… Hier was het antwoord positief op en Roy kon weer zijn opwachting maken! De kansen bleven zich opstapelen maar dit leidde niet tot een verdiende voorsprong. Het blessureleed was nog niet over voor GSV’28 2, in minuut 40 kreeg Max L. een bal van dichtbij hard op zijn hoofd geschoten, hij was duidelijk van de kaart en liet weten dat zijn gezichtsveld half zwart was… Hier werd geen risico genomen en meteen werd Dean ingebracht.

In de rust waren er weinig woorden nodig van Coach Hub om duidelijk te maken wat het strijdplan in de 2de helft zou zijn. Geconcentreerd blijven voetballen en zorgen dat we ons zelf gingen belonen na alle kansen welke gecreëerd waren. Assistent-trainer John en de nog aangeslagen Max L. moesten naar een doopsel en wenste de mannen veel succes in de 2de helft.

Meteen aan de start had de voorsprong gepakt moeten worden. Na een prachtige lange bal van de zeer sterk spelende Yannick werd Hugo 1 op 1 gezet voor de keeper van Budel. Helaas schoot de normaal zo trefzekere Hugo de bal tegen de keeper op en was de kans verkeken. Hierna trad de eeuwen-oude voetbal wet in werking, als je zelf de kansen niet afmaakt… Minuut 53 werd de verdediging van GSV’28 2 verrast door een goede actie en voorzet van de rechterkant, deze werd vakkundig binnengekopt bij de 2de paal. 0-1! De mannen van 2 rechtten direct de rug en zorgden voor druk op de tegenstander. Na een goede voorzet van Roy belande de bal in de 16 voor de voeten van Hugo, deze was getergd om nu wel te zorgen voor een doelpunt en dat lukte! Met een laag schot in de rechterbenedenhoek werd de stand gelijk getrokken, 1-1! Hierop volgde een stortvloed aan kansen voor de mannen van 2. Dean, Koen, en wederom 2x Dean zorgen voor een immense druk op het doel van de tegenstander.

Na het einde van de wedstrijd toe pakte SV Budel het initiatief terug in handen en werden er vlak voor tijd 2 kansen gecreëerd, op beide kansen had doelman Tim een antwoord! De laatste minuut brak aan en de spanning was te snijden.. Aan de linkerkant van de 16 werd een ingooi verdiend. Specialist Menno pakte de bal en gooide deze tot aan de penaltystip, de bal werd ingekopt door Hugo en belandde op de lat. Hier was aanvoerder Brandon er als de kippen bij en schoot hij de bal via de grond over de haast-onpasseerbare keeper, 2-1!!! Het toegestroomde publiek werd gek, net zoals de gehele bank van GSV’28 2, iedereen was in extase! Na nog 2 minuten blessuretijd blies de scheidsrechter op zijn fluitje en waren de verdiende 3 punten binnen.

De zeer sportieve en degelijke tegenstander bracht de felicitaties over aan de mannen van 2 en het feestje kon gevierd worden in de kleedkamer! Zoals Jeroen op de bank zei: “De beste wedstrijd die ik ooit van GSV’28 2 gezien heb, en ik stond niet eens op het veld!”

Volgende week spelen de mannen van 2 de uitwedstrijd tegen EVV 2 en Verder gein nuuts!