• GSV’28 2 verslikt zich in de koploper!

  Na de aangekondigde avond-lockdown door het demissionair-kabinet lijkt naar alle waarschijnlijkheid de winterstop al vanaf eind november in te gaan. Op zondag 28 november 2021 stond dus waarschijnlijk de laatste wedstrijd van 2021 op het programma. Op bezoek kwam de trotste koploper Sportclub Susteren 2. Met 6 winstpartijen uit 6 wedstrijden op zak kwamen zij met zelfvertrouwen richting Genhout om het op te nemen tegen de nummer 2 van de competitie (4 winst, 1 gelijkspel en 1 nederlaag).

  Na het bekend maken van de opstelling werd gestart met de warming up en was de spanning van dit mooie affiche al voelbaar. Vanaf de start van de wedstrijd werd er goed combinatie-voetbal gespeeld door beide elftallen. Waar Sportclub Susteren 2 met prachtige lange ballen kleine kansen wist te creëren, was het GSV’28 2 dat met een aantal vloeiend lopende combinaties dichter bij het strafschopgebied van de tegenstander kwam. In minuut 20 resulteerde dit in een kans voor Max Limpens net buiten het strafschopgebied. Helaas miste zijn schot de juiste richting en bleef het 0-0.

  Tegen het eind van de eerste helft volgden de kansen zich snel op. Hugo de Geus kreeg een schot tussen de palen maar deze werd gepakt door de keeper. In dezelfde minuut was het Sportclub Susteren dat gevaarlijk voor doelman Tim Wouters opdook, maar gelukkig ging ook die bal er niet in. Het slotstuk van de 1e helft was weer voor GSV’28 2. Rechtsback Yannick Paulussen bezorgde de bal bij Remy Winkelmolen, welke op zijn beurt Koen Mertens bediende. Koen passeerde de laatste verdediger en probeerde af te werken, maar goed verdedigings- en keepers werk voorkwam de voorsprong voor de mannen van 2.

  Het kleedlokaal werd opgezocht met een 0-0 stand. De spelopvatting en inzet werd geprezen door Hub en Joep. Als we dit konden vasthouden dan zat er een goed resultaat in tegen een sterke tegenstander.

  Dit was alleen helaas niet het geval. In minuut 55 was het raak voor de mannen uit Susteren. De uitstekend mee opgekomen centrale verdediger werkte een rebound via de grond richting de 2de paal, hier werd de bal helaas verkeerd ingeschat door Jeroen Nijsten en belandde in het doel: 0-1. Vanaf dat moment leek GSV’28 2 het even helemaal kwijt en pakte Sportclub Susteren 2 het initiatief. Dit resulteerde in het volgende doelpunt van de gasten. In minuut 63 werd een bal van buiten de 16 meter prachtig in de kruising geschoten: 0-2.

  Om niet helemaal overlopen te worden moest Brandon Wolters direct na het doelpunt ingrijpen. Dit kwam hem op een gele kaart te staan. De gemoederen liepen daarbij hoog op buiten de lijnen bij Susteren. Gek genoeg kwam GSV’28 2 hierna terug in het spel en werden er kansen gecreëerd. Uit het niets kwam Hugo 1 op 1 met de keeper te staan en kon er terug gekomen worden in de wedstrijd. Helaas lukte het niet om de keeper te verschalken en bleef het 0-2. Er werd gewisseld aan GSV kant. Jasper Nijsten en Bram Dorschu kwamen in minuut 70 in het veld voor Ralf Senden en Max Goessens. Wederom kwam hierna een ‘kans’ voor GSV’28 2. Vanaf grote afstand probeerde Max Limpens de keeper te verrassen met een onverwachte volley. Deze plofte op de bovenkant van de lat.

  De tijd werd de grootste vijand van de mannen van 2. In minuut 80 werd Jarno Prosje ingebracht voor Roy Senden. De volgende kans van de wedstrijd was voor Sportclub Susteren 2, in minuut 84 werd op 5 meter voor het doel de bal over het doel geschoten. Dit bleek uitstel van executie, want in minuut 86 was het wel raak. Wederom was het de opgekomen centrale verdediger welk zijn 2de van de wedstrijd binnen schoot: 0-3. Het verzet aan GSV’28 2 kant was gebroken en dit zou ook nog zorgen voor de 0-4 einstand, na een goede kopbal van de ingevallen buitenspeler van Sportclub Susteren 2.

  De uitstekend fluitende scheidsrechter beëindigde de wedstrijd en de kleedlokalen werden opgezocht. Een zichtbaar teleurgesteld GSV’28 2 moest accepteren dat deze tegenstander vandaag te sterk was, al was de 0-4 eindstand niet nodig geweest. Na gezamenlijk een pilsje te hebben gedronken werd gestart aan waarschijnlijk de laatste zondag in de kantine van 2021.