• GSV’28 2 zet ongeslagen thuisreeks voort tegen DVO 2!

  Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen DVO 2 op het programma. Op een ijskoud Jean Nijsten Sportpark verzamelden de mannen van 2 in een warme kantine om zich voor te bereiden op de laatste thuiswedstrijd van de eerste competitiehelft.
  In de wedstrijdbespreking werd het strijdplan uit de doeken gedaan door Coach Hub, dit na een intensieve scouting in de afgelopen weken.

  De wedstrijd ging van start en de intensiteit was direct erg hoog. Na een miscommunicatie in de achterhoede van GSV’28 2 kon een voorhoede speler van DVO alleen op Tim afgaan, al in minuut 4 van de wedstrijd. Deze passeerde Tim en werd aangetikt. De scheidsrechter van dienst zag hierin een gele kaart, hier kwam GSV’28 2 goed weg. Wat volgde was een tirade richting scheidsrechter van de bank van DVO. De spelers hadden hier geen boodschap aan en er werd aangelegd voor de vrije trap. Met een geweldige knal werd Tim volledig kansloos gelaten en plofte de bal in de verre kruising: 0-1. GSV’28 2 pakte het vervolgens goed op, dit resulteerde in een vrije trap in minuut 6. Deze werd genomen door Sander fantastisch op het hoofd van Menno gedeponeerd: 1-1! Op dat moment werd ook direct duidelijk dat de grensrechter alles ging afvlaggen in deze wedstrijd. Na een onderonsje met de scheidsrechter werd de goal terecht goedgekeurd. GSV’28 2 hield de tegenstander vol onder druk en kwam na een prachtige corner-speciaal op voorsprong! Jeroen werkte zeer knap buitenkant links af na een overstapje van Koen: 2-1! De bank, met voorop Coach Hub, werd gek van vreugde!!

  Door het hoge druk zetten op de opbouw van DVO 2 werden er een aantal kansen gecreëerd. Hier hadden de mannen van 2 de marge op 2 doelpunten moeten brengen, maar helaas hadden Koen, Hugo en Menno het vizier niet op scherp en bleef de stand 2-1. Met deze stand werd de kleedkamer opgezocht en was het rust. Een lekker bekertje warme thee hadden de mannen wel verdient. Het verloop van de eerste helft werd door Coach Hub besproken en de spreekwoordelijke puntjes werden op de i gezet voor de 2de helft.

  In de 2de helft werd duidelijk dat de speelstijl veel energie vergde van de mannen van 2. Na een uur spelen was Roy moe gestreden en werd er plaats gemaakt voor de volgende kilometervreter, namelijk Jasper. Kleine kansen werden over en weer gecreëerd, hierbij raakte DVO nog de lat. Uiteindelijk werd de wedstrijd in minuut 77 beslist door onze Captain. Een geblokt schot van de ingevallen Max L. kwam voor de voeten van Brandon, welke deze uiterst beheerst in de verre hoek schoof: 3-1! De wedstrijd werd uitgespeeld en GSV’28 2 kwam niet meer in de problemen.

  Zoals zo vaak dit seizoen, moest het hoogtepunt nog komen. De vaste lezers van de wedstrijdverslagen zullen het niet geloven, maar wederom was het ons “Goudhaantje’’, onze “Local-Hero” of onze “Andrea Pirlo-achtige balvirtuoos” die het hoogtepunt van de wedstrijd op zijn naam zette. Na een weergaloze actie vanaf bijna eigen helft, zette Hugo 5 tegenstanders te kijk en kwam hij helemaal aan de rechterkant van het speelveld uit. Hij zag in zijn ooghoek Jasper helemaal vrijstaan ter hoogte van de penaltystip. Met een uiterst nauwkeurige voorzet werd deze bereikt, en kopte (Ja jullie lezen het goed, KOPTE) de bal fantastisch over de keeper in de linkerkruising! Het massaal toegestroomde publiek werd gek en de bank rende het veld in om Jasper te feliciteren met zijn alweer derde treffer van deze competitie! Elke 68 minuten is het raak als Jasper speelt, wat een geweldig gemiddelde in de 1e klasse voor Japie-Jo!

  Kort hierna werd de wedstrijd afgefloten door de scheidsrechter en was het tijd om de overwinning te vieren. Helaas was de trainer van DVO nog altijd niet klaar met het allereerste moment van de wedstrijd en bleef hij hier over doorgaan tot nog minimaal 15 minuten na de wedstrijd. Dit mocht de feestvreugde niet bederven en in de het kleedlokaal werd het Japie-Jo luidkeels meegezongen voor onze man van de wedstrijd. Deze straalde van geluk met een welverdiende Leffe in zijn handen!

  Een dik verdiende 4-1 overwinning voor de mannen van 2, die door dit resultaat op een prachtige 3de plaats staan in de 1e klasse A (10 wedstrijden, 19 punten). Komende zondag wacht de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen Eijsden 2. Hier werd vorig jaar in de 2de klasse een zeer terechte 3-0 nederlaag geleden, kan GSV’28 2 zich hiervoor revancheren? En verder ? Gein nuuts!