• GSV'28 4 zet droomstart helaas niet door

    Matchday. 'Ut Veerde' beleeft tot nog toe een droomstart in de competitie met 2 overwinningen op rij. De doelstelling voor dit seizoen is al behaald en is daarom bijgesteld. De nieuwe doelstelling is om minimaal op de 8e plek te eindigen. Om die doelstelling te halen zouden 3 punten vandaag in de thuiswedstrijd tegen De Leeuw 3 goed van pas komen.

    De mannen komen al vroeg op voorsprong als Thomas de Geus de bal voorgeeft aan Siebe Huntjens. Siebe schiet op doel maar ziet de bal afwijken en voor de voeten van Julian Dieteren terecht komen. Deze tikt op zijn beurt in de 7e minuut van de wedstrijd zijn eerste goal voor 'Ut Veerde' binnen. De aansluitingstreffer volgt slechts 5 minuten later. Een prachtige solo door een speler van De Leeuw wordt afgerond met een doelpunt. De Leeuw zet hierna door en via combinatiespel weten zij in de 23e minuut ruimte voor een schot te creëren tussen de verdediging van 'Ut Veerde'. De ruststand wordt hiermee bepaald op 1-2.

    De mannen van GSV'28 komen strijdvaardig uit de kleedkamer na rust en een vlaag van kansen volgt. Het is uiteindelijk Dean Appelmans die de gelijkmaker langs de keeper in de lange hoek weet te knallen. 2-2. Het lukt GSV'28 echter niet om hierna door te drukken en de voorsprong te pakken. En een eeuwenoude voetbalwet luidt dat dan de bal aan de andere kant van het veld in het doel valt. De Leeuw maakt 10 minuten voor tijd de 2-3 uit een counter. Het is dus tijd voor een slotoffensief voor 'Ut Veerde' om de punten in Genhout te houden. Zowel Dean Appelmans, Julian Dieteren en Sven Sogeler krijgen kansen maar weten allen het net niet te vinden. Al strijdend moeten de mannen hun meerdere erkennen in De Leeuw.

    Ondanks dat er geen punten worden gepakt die weekend, is er niets aan de hand voor het behalen van de vernieuwde doelsteling. ‘Ut Veerde’ blijft op de derde plek staan en daar is iedereen tevreden mee.