• GSV’28 beleeft fantastisch XXL-Feestweekend

  In het Pinksterweekend stond van 2 t/m 6 juni ons XXL-Feestweekend op het programma. GSV’28 mocht honderden gasten verwelkomen in haar feesttent op het trapveld naast ons Jean Nijsten Sportpark. Alle dagen werden een enorm succes. Door de aanwezigheid van alle mensen, maar zeker ook door de hulp van alle vrijwilligers voor, tijdens en na het feestweekend. Dank jullie wel!

  Hieronder een verslag van ons XXL-Feestweekend in tekst. Ben je nieuwsgierig naar foto's en video's? Volg ons dan op Facebook of Instagram.


  Donderdag 2 juni: ‘een heerlijk en gezellig Sponsordiner’
  We trapten ons XXL-Feestweekend af met een volledig verzorgde avond voor onze sponsoren. Nadat we eerder dit seizoen onze vrijwilligers en leden in de watten legden, was het nu tijd voor onze sponsoren. Bijna 100 gasten meldden zich rond etenstijd voor een uitstekend 4-gangendiner van Maurice Kikken Catering uit Ulestraten. Nadat voorzitter Stan Nijsten een woord van dank en welkom uitsprak mochten onze gasten genieten van de humor en goede zang van onze topartiesten uit Elsloo: De Knöppele en Ivo van der Bijl. Aan het einde van de avond verraste GSV’28 haar sponsoren met een ludieke sponsorveiling. Veilingmeesters Jos Nijsten en Frank Graman lieten het publiek driekwartier lachen en wisten daarmee mooie bedragen binnen te halen voor GSV’28. De verloting van ‘Sponsor van het Jaar’ ging naar Voetbalshop Maastricht van Peter Haemers. De nieuwe scorebordsponsoren zijn New Energy Systems en BPV Accountants & Belastingadviseurs. GSV’28 VR1 speelt volgend jaar in nieuwe tenues gesponsord door maar liefst 3 nieuwe team- en shirtsponsoren: Maurice Kikken Catering, Bufkes en Coumans Installaties.

  Vrijdag 3 juni: ‘druk bezocht voetbaltoernooi met afterparty’
  Rond de klok van half 7 verzamelden maar liefst 15 teams zich voor een miniveldtoernooi op ons kunstgrasveld. Onder zomerse omstandigheden speelden alle teams 4 poulewedstrijden. Daarbij stond gezelligheid voorop, maar werden links en rechts ook de nodige spannende potjes gespeeld. Tussendoor werd de dorst al regelmatig gelest, waardoor er ook genoeg bloopers te zien waren. 8 teams bereikten de kwartfinales. Daarin werd finalist van vorig jaar Bijgebouw verrassend verslagen door Familie Nijsten die op hun beurt in de halve finale hun meerderen moesten erkennen in titelverdediger FC Parkstad. FC Parkstad trof SC de Gouden Eikel in de finale dat in hun halve eindstrijd Alduhlalama Ey Ey uit Schimmert versloeg. FC Parkstad maakte het deze keer minder spannend dan de zenuwslopende strafschoppenreeks van vorig jaar en versloeg de jongens en meiden uit Meerssen en Rothem met ruime cijfers. De meeste teams waren inmiddels klaar voor een feestje. Dat zou er ook komen: zowel in als buiten de feesttent. In de tent betraden zo’n 200 feestvierders de dansvloer. Buiten was het vooral gezellig bij ons Walking Football-team met aanhang.

  Zaterdag 4 juni: ‘Kien!’
  Normaal gesproken organiseren we het kienen en lunchen voor Genhouter 55+ers het weekend na de carnaval. Dat was dit voorjaar nog net wat te risicovol. Daarom haalden we deze activiteit nu in. Het werd er niet minder gezellig om. Onder het genot van een stralend zonnetje verzamelden zo’n 60 ervaren kieners zich op tijd voor een goed plekje in onze kantine. Kienmeesters Jos Nijsten en Huub Swelsen hadden het zichtbaar wat zwaarder dan vorige jaren. Zou dat te maken hebben met de vorige alinea? Onze gasten genoten er niet minder om. Er werd gelachen, de nodige prijzen verdeeld en aan het einde van het programma heerlijk geluncht.

  Zaterdag 4 juni: ‘Hie geit ’t daak d’r aaf!’
  Op zaterdagavond stond onze GSV’28 Biercantus op het programma. Onder leiding van de Limburgse feestband Bieske mochten zo’n 170 cantusgangers proberen zich zo lang en goed mogelijk aan de spelregels te houden. Nadat Bieske de eerste straffen had uitgedeeld, was het direct groot feest in onze tent. Dat was vooral goed zichtbaar bij ‘Daak d’r aaf’, helemaal aan het begin van het programma. Bieske vulde deze avond uitstekend in met een drie lange sets met feestnummers uit verschillende genres. Iedereen zong mee. Het werd zelfs zo gezellig dat ook de meeste ‘toeschouwers’ nog een uurtje meededen met onze Biercantus. Een topfeest waar ook de dagen erna nog in en buiten Genhout over gesproken werd.

  Zondag 5 juni: ‘Wandelen door weer en wind’
  Zo zonnig als het donderdag tot en met zaterdag was, zo druilerig was het zondag. Dat weerhield ongeveer 300 wandelaars er niet van om mee te doen aan onze Likkepot Trip. Een wandeling om je vingers bij af te likken. Na de start in onze kantine legden de wandelaars een route van ongeveer 8 kilometer af waarbij ze in totaal 8 keer zichzelf mochten verwennen met een heerlijk hapje. Van een broodje hotdog tot een fruitig hapje, een heerlijke kop soep tot lekkere gebakjes. Uiteraard was er ook een pauzeplek om de dorst te lessen. Een groot deel van de 300 wandelaars bezochten, hoe natgeregend ook, onze feesttent voor een nazit met borrel. Dat zorgde voor een gezellig samenzijn wat de ‘Genhouter jeugd’ stimuleerde om weer een gezellig feestje te bouwen. Dat werd afgesloten in Gasterie Genhout Treft.

  Pinkstermaandag 6 juni: ‘7 punten voor GSV’28’
  Vier dagen feest en dan nog een wedstrijd voetballen. Dat klinkt als een slechte combinatie. Toch presteerde onze seniorenteams uitstekend. GSV’28 1 won haar laatste wedstrijd van het seizoen met 2-6 van FC Geleen-Zuid. Daardoor eindigen de mannen van Bart Meulenberg op een 6e plaats in de 2e klasse G. Die 6e plaats is er ook voor GSV’28 2. Dat was echter al bekend voor de wedstrijd tegen Veritas 2 uit Neeritter. Tot de 60e minuut ging het gelijkop. Daarna bleken de gastheren fitter en werd het 4-0. Deze wedstrijd was de laatste officiële wedstrijd van Ralf Senden die na 16 seizoenen voetballen in de prestatieve teams van GSV’28 nu een stapje terug doet. GSV’28 4 won met 3-5 in Stein van De Ster 5. Een knappe prestatie, want in de beginfase van de wedstrijd keek Ut Veerde nog tegen een achterstand aan. Last but not least: onze dames. Ook zij speelden een uitwedstrijd. In Merkelbeek werd gelijk gespeeld tegen nummer 4 van de competitie Woander Forest VR1: 1-1. Na afloop van deze 4 uitwedstrijden kwamen alle teams nog terug naar onze kantine.

  GSV’28 is trots op dit geslaagde XXL-Feestweekend!
  We willen nogmaals alle gasten, sponsoren, leveranciers en vrijwilligers bedanken voor jullie gezelligheid en bijdrage aan dit weekend.
  Bestuur GSV’28